Peter Gerhardsson har hela tiden varit min favorit att ta över ända sedan han sa upp sig från avtalet med Häcken. I takt med att HIF fortsatte kräftgången under hösten blev jag allt mer övertygad om att han siktar på en comeback.

Jag känner Peter och jag vet att han tycker att Helsingborg är ett strategiskt ställe inte minst av privata skäl sett till närheten till klubbarna i Köpenhamn och The Tivoli på betydligt närmare håll. Det sociala är förstås viktigt men ska vi se till hans kvaliteter som kan föra HIF något är att han är bra på att utveckla talanger till seniorspelare.
Att hans namn nu dyker upp på olika håll i media är alltså föga förvånade.

Det finns flera arbetslösa tränare på marknaden och jag har fått sms från flera som undrar om jag tror att Nanne Bergstrand tar över. Det omedelbara svaret blir nej men söker HIF en manager blir det ja, sett till hans kontaktnät och förmåga att hitta spelare både över ån och över Atlanten. Men nu verkar det som att det blir en uppdelning. Det ska vara en tränare och med en sportchef som sköter scouting och kontrakt. Jag tror det senare är klokt, det har vi inte minst sett de här åren. Jag vet att Jesper Jansson inte har kontaktats men en som också borde vara aktuell för en tjänst är Stavros Papadopoulos som har ett riktigt bra kontaktnät, inte minst inom agentvärlden. ”Stavve” har hittat guldkorn under sin tid i ÄFF som fortsatt i allsvenskan och senare ut i fotbollsvärlden. Det kan bli en relativt billig lösning för HIF och samtidigt en garanti för att ha en kille som har koll. Glöm inte kopplingen med Mats-Ola Schulze som tidigare ordförande i Hittarp och Stavros som starkt förknippad med klubben, inte bara som spelare. Just saying. Det är inte bara en spekulation, det är rent av ett tips till HIF.

Får man vara egoistisk hade jag gärna sett Knoll & Tott som tränarduo. Då hade ni kanske vecka ut och vecka in fått se program som dessa. Här är ett av alla avsnitt från tiden 2012-2013 då Mattias Lindström och Christoffer Andersson visade upp inte bara sig själva utan HIF på ett befriande och underhållande sätt. Jag bara höll i kameran och njöt. Men på något sätt så är det just detta som det nya HIF bör ta fasta på.

Ett till:

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: Skulle gärna se Knoll & Tott som tränarpar…

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Jo, får man drömma så vore Knoll & Tott verkligen en hit för HIF vad gäller kommunikation – nu har ju Mats-Ola dragit igång en egen ”TV-show” med sina dagliga (?) inslag på webben, men han skulle behöva en Sidekick som t.ex. Peter G…

    Han kan ju tipsa om det senaste inom musikvärlden ihop med Lindström som också sitter på en bred musiksmak att dela med sig av. Minns när jag bodde i Malmö att Peter G dök upp på flera konserter så han skulle ju kunna driva klubben i riktning mot vad Graham Potter gjort med Östersund som testat allt från balett till läscirklar -:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *