Det är movember. Visst saknar man en mustaschprydd Mattias Lindström eller Christoffer Andersson i ett HIF som står för största uppgiften sedan Ruddalen 1991 på modern tid. Då gällde det avancemang som missades. Sen har HIF gått många resor – negativa som positiva.
hif-tvNu handlar det om överlevnad. På en plan som var underkänd i superettan när Halmstad skulle möta Atheltic i sista matchen. Kanske fick Halmstads BK dispens därför att inget av lagen hade något att spela för. Nu är planen ännu sämre, borde vara i alla fall eftersom hösten har tufsat till den ytterligare. Ändå är den godkänd för allsvenskt kval.
Jag var gäst tillsammans med förre HIF-anfallaren Gustaf Andersson när HIF hade kvaluppesittarkväll häromdan och det var just detta göteborgaren satte fingret på. Planen. Det är lika för båda lagen men den dåliga planen är något som hemmalaget på torsdagskvällen kan dra nytta av.

*****

Jag hade bestämt träff med Andreas Landgren i går. På samma fik (Étoile) satt David Accam och åt lunch med Jesper Jansson. Två flugor i en smäll. Det blev två tv-intervjuer som ni kan se nedan. Andreas Landgren spelade i Halmstad för inte så länge sedan och har bra koll. Han åkte upp till Örjans Vall för att se matchen mot Sirius och har således lite bättre koll än vi andra.
– Det finns några spelare som är kvar sedan jag var där; Jesper Westerberg, Stojan Lukic, Fredrik Liverstam, Fredrik Olsson… och Fredrik Olssons anfallspartner Alexander Ruud Tveter spelade jag med i Norge. Han är mer target och Olsson är mer en djupledsspelare. Det anfallsparet är en bra konstellation som vi får se upp med. De har många frejdiga spelare. Att de saknar Liverstam är ett avbräck eftersom han är kapten.

 

*****

Jag var i Stockholm helgen som gick och passade förstås på att pumpa min vän Daniel Kristiansson på information. Han har för TV4:s räkning följt superettan i år. På papperssevetter skrev vi spelare som varit i både i HIF och Halmstad och kom upp i ett dussin och vi skrev också tänkbara uppställningar i Halmstad utan Liverstam mot HIF. Det vi kom fram till framåt småtimmarna var att om inte HIF reder ut detta så har man inte i allsvenskan att göra.

*****

Själv är jag programledare för Uppsnack i sportbaren på Olympia när HIF spelar i Halmstad. Så alla ni som har möjlighet bör ta er till Olympia. Från ca 17.15 pratar jag och Niklas Hermansson med Ted Olsson och Johan Isgren från Fortuna som där och då släpper ett tungt nyförvärv. Ni som kommer får också träffa far och son Bengt och Marcus Karlsson som är tillbaka i Åstorps FF. Ni får träffa Ulf Andersson från Ramlösa Södra och så sportchef Christian Jensen och klubbchef Anders Liljeblad från Vejby IF. När det närmar sig matchstart snackar jag och Hermansson med Jonas Dahlgren som en gång hämtades från Påarp till Halmstad av Stuart Baxter. Dahlgren var som bekant med och spelade upp HIF i allsvenskan 1992.
ALLA är självklart välkomna till sportbaren till Olympia för att ta del av det senaste i den nv-skånska fotbollen och uppleva HIF:s kvalfyllda äventyr. Jag fick frågan i HIF-TV om det är viktigt för småklubbsfotbollen att HIF är kvar i allsvenskan. Svar ja. Jag tror till och med att jag sa livsviktigt.

*****

Falkenberg har haft en tung säsong. Målvakten Otto Martler lägger av med fotbollen. Han sa det mellan raderna i ett inlägg i dag och bekräftade att så är fallet när vi pratade sen. Han har ett för bra civilt jobb för att det blir fortsatt satsning och det slår mig att han tillhör undantagen i skrået fotbollspelare som har något att falla tillbaka på. I dag är det kanske mer viktigt än någonsin att se till att man skaffar sig en utbildning vid sidan av fotbollen. Allt annat är inte bara lyxlir utan dumdistrigt. För intala inte mig att det inte finns tid för studier vid sidan av elitfotbollen. Alla har inte samma förutsättningar (läs läshuvud) men en ambition om en framtid utan bollspelande måste finnas med i bilden i tid.

*****

Jag blev lite nostalgisk och gick tillbaka till det allra första (av cirka 300) inslaget på Alltid Fullsatts youtubekanal. Det råkade vara Mattias Lindström och Christoffer Andersson alias Knoll & Tott. Det var när Alltid Fullsatt drog igång i augusti 2012. Ni ser programmet här. De följande avsnitten är tv-historia där de snackar upp och ner Champions League-matcher på sitt egna unika sätt och med en oerhörd distans. Proffs!

 

*****

vejby-nyforvarvDet händer väldigt mycket på småklubbsfronten just nu. Ni har på Alltid Fullsatt kunnat läsa om Jesper Birkfeldt som förmodligen stannar i Högaborg, om en Faton Trstena som börjat studera och en del annat.

Vejby har presenterat nyförvärvet Adam Gustafsson på de sociala medierna (bilden) och Fortuna har också sitt första nyförvärv på plats: tidigare Rååspelaren Kim Tullberg, från Lödde.

Södra presenterade som sagt sin ledarorganisation för ett tag sedan och där fanns som Rade Prica med som spelarutvecklare. Det skrev de om på sin hemsida men det är förstås en stor grej som borde föranlett ett pressmeddelande eller rent av presskonferens för att sätta klubben i fokus (just my side of the case).

*****div-2-v-gotaland-2017

Serieindelningen för division 2 är här. Det blev som väntat västra götaland för Höganäs, Eskilsminne, HIF Akademi och Hittarp. Nye höganästränaren Burim Nikqi: ”Det var väntat men viktigast var att vi 042-lagen kom i samma serie även om jag hoppades på en skånetvåan”.

*****

HIF:s trupp mot Halmstad? Här är den:
Målvakter: Matt Pyzdrowski, Tomer Chencinski.
Försvarare: Frederik Helstrup, Adam Eriksson, Felix Bindelöv, Peter Larsson, Jesper Björkman, Jonatan Olsson, Andreas Landgren.
Mittfältare: Johan Mårtensson, Martin Christensen, Anton Wede, Alexander Achinioti-Jönsson, Bradley ”Surprise” Ralani, Monday Samuel.
Anfallare: Matthew Rusike, Mikael Dahlberg, Jordan Larsson, Jesper Lange, Max Svensson.
*****

Jag hävdar att HIF:s stöd från läktarplats på Örjans Vall kommer spela stor roll för att få med sig ett bra resultat till Olympia på söndag. Flera tusen kommer stötta laget och det kommer behövas mot ett lag som vunnit dubbelt så många matcher den här säsongen och på en plan som är väldigt tveksam.

*****

Vad David Accam tror om matchen ser ni här:

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

One Response to Dencker tänker: ”Stödet från läktarplats spelar stor roll”

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Det var en överraskning att Otto lägger av för direkt lastgammal är han inte? Men en fotbollsspelares karriär är kort och en målvakt tillhör inte de mest avlönade av spelartyper – och har man då ett bra jobb att falla tillbaka på så fullt förståligt!
    Dock hade man hoppats att Otto kunde vara aktuell för en comeback i rödblått, då en yngre och mer utvecklingsbar målvakt hade varit att föredra framför Matt & Tomer som inte blir yngre eller bättre för den delen – men Hampus Nilsson & Andreas Linde finns ju också…

    Ska du inte ringa Knoll & Tott för att göra en ”halftime-special-show” i dagarna mellan de båda kvalmatcherna, så kan de summera första matchen & analysera inför söndagens, samt hacka på kameramannen som brukligt -:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *