Foto: Linda Carlson

Foto: Linda Carlson

HIF har börjat träna och småklubbarna kämpar på med seriespelet. I Frankrike kämpar ett landslag som ännu inte är utslaget. Men visst pyste (pös är också godkänt ord) luften ut rejält efter det sena baklängesmålet mot Italien. Jag tyckte Sverige gjorde en formidabel insats så länge Albin Ekdal orkade. Baklängelsmålet var frukten av att Italien orkade, att Italien har klass och att Sverige gick lite på knäna kollektivt. Ingen skugga över Granqvist (som fått skit både här och där).

*****

Det är semestertider. De här veckorna av året – juni månad – brukar jag försöka koppla bort jobbet. Ja förutom en del frilansuppdrag som ska uträttas. Kommer för övrigt ha ett inslag i TV4-sporten nästa vecka. Följde Johanna Larsson under ett tennispass på Pålsjö Tennis häromdagen (besök gärna den anläggningen – vilket lyft och vilka pizzor). Hon laddar närmast för Wimbledon och sen ska hon försvara titeln i Båstad.
Vi kom att prata mycket om fotboll och på fingernaglarna hade Johanna penslat med blått och gult. Det visade sig att sverigeettan inte missat en enda match i EM så här långt. Vad hon tycker om Sveriges insats skulle stanna mellan oss…Johanna naglar

Semester ja. Det är ju svårt när man driver en fotbollssajt. Men jag försöker. Samtidigt är detta en brytpunkt för Alltid Fullsatts snart fyra åriga historia. Vi har ju öst på med allt i lokal fotbollsväg så här långt. Framöver blir det fokus på blogg, podd och feature (reportage / porträtt). Vi kommer även fortsättningsvis gå på djupet när det är befogat, vi kommer som vanligt rapportera om nyheter och då gör vi de i bloggarna och i podden. Nästa vecka summerar förresten undertecknad och Niklas Hermansson den lokala fotbollen, som hunnit halvvägs, i podden.

*****

Apropå Hermansson. Han gjorde ett av Tågarps mål i 5-0-segern mot Vinslöv i dag. Linus Edvinsson slog till med hattrick och nu är han i topp i fyrans skytteliga på elva mål – lika många som Jens Winberg som satte ledningsmålet för Helsingborg Östra i toppmötet med Harrie som slutade 2-2.

Vi säger grattis Eket som vann (för andra matchen i rad) 4-2 hemma mot Eslöv och grattis Råå som vann 3-0 hemma mot Bjuvstorp.

*****

I division 1 vann Stattena derbyt mot Hittarp på Laröds IP i dag och visade vem som är bäst i stan. Nu är Eskilsminne två poäng efter (0-0 borta mot Färjestaden).

*****

Fortuna klarar sig utan SVT-experten Matias Concha. I dag blev det seger mot topplaget Teknologkåren med 3-1 på Örbyvallen. Ramlösa Södra IF slog Uppåkra med 2-1 och leder serien med fyra poäng. Timmie Eskilsson – som leder seriens skytteliga på 17 mål – blev mållös den här gången.

I division 5 nordvästra – som vi kallar superfemman – leder Billesholm och är obesegrade efter tolv omgångar. I dag blev det seger med 2-0 hemma mot Båstad efter två mål av Dennis Mathiassen. Noterbart är att Markus Larsson leder skytteligan i serien på tio mål trots att hans Skälderviken ligger på åttonde plats.

*****

I skrivande stund kvitterar Ungern mot Island i 88:e minuten och statistik ljuger inte. I detta EM görs tydligen en tredjedel av målen under de sista fem minuterna.

*****

Björn Westerblad var tillbaka på Ängelholms IP och det blev revansch för ÄFF-aren som gjort åtta säsonger i den gula tröjan och som blev indirekt utkörd efter att inte ha accepterat lönesänkningen. I kväll var han i det vinnande laget – Roar Hansens Åtvidaberg – som vann med 2-0. Förr ÄFF ser det mörkt ut.

*****

På måndag väntar ett oerhört intressant möte på Landskrona IP. BoIS tar emot Prespa Birlik. Thierry Zahui och Agim Sopi tillhörde malmöklubben i fjol och ni kan storyn.

Segraren sätter sig i ett bra läge inför fortsättningen.

Gläds med vännen Jocke Persson. Seger för Kristianstad mot serieledaren Öster med 3-2.

*****

Högaborg missade chansen att ta sig upp på kvalplats trots att Högaborg hade en 2-1-ledning efter 76 minuter efter mål av Jason Johnson och Erik Andersson. Torslanda vände under matchens sista tio minuter.

Eskilsminne är en poäng efter Högaborg och spelade 2-2 hemma mot Halmia i fredags efter två mål av Filip Ottosson – och där Joe Sise, som tränade med Eskils i vintras, gjorde båda målen för Halmia varav det sista i 92:a minuten.

Jesper Lundborg gav HIF Akademi ledningen mot Vinberg men fick vara nöjda med 1-1.

Höganäs är två poäng efter, på tionde plats, och i dag blev det vinst med 3-1 hemma mot Laholm.

*****

Wormo slog Nosaby borta med 2-0 – båda målen av tidigare boisaren Rasmus Andersson! IK Wormo skuggar och är tre poäng bakom seriettan Österlen.

Hittarp är en poäng efter serieledaren Älvsborg efter att serieledaren förlorat och att HIK tagit en 6-0-seger borta mot Fjärås. Mattias Hallberg gjorde två mål. Övriga: Adonis Berisha, Jonathan Olsson, Emil Rosqvist och Omar Hamid.

Klippan vann hemma mot Lerkil med 3-1 medan krislaget Vejby förlorade borta mot Snöstorp Nyhem med 2-4. Där har snart tåget gått.

Kågeröd tar emot Frölunda på Brahevallen på söndagen.

*****

Nu öser Portugal på mot Österrike men 0-0 efter straffmiss av Ronaldo. Det går så där på mitt EM-tips – med Sverige vidare och Ronaldo som skyttekung.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *