Det blev så klart vild glädje efter 4-1-segern i Falkenberg. Viktigt att få jubla och skrika ut efter en säsong med mycket motgång. Glädjen satte sig dock i halsen då Gefle inte helt överraskande vann sin hemmamatch mot Malmö FF. Därmed är det status quo där HIF har två poängs försprång på Gefle inför sista matchen. Gefle ska möta Östersund borta, HIF har Jönköping hemma. Fördel HIF? Ja lite kanske. Jobbet ska göras och Jönköpings Södra är ett bättre lag än Falkenberg. henrik-larsson-2-hif-sundsvall
Samtidigt var dagens målkalas nödvändigt då det kan bli en målskillnadsaffär.

I dag visade Peter Larsson och Mikael Dahlberg varför rutin är viktigt. Tillsammans med framför allt Surprise Ralani och spelare som Anton Wede och Jordan Larsson var man bland de bättre i HIF.

Det kändes också som att det fanns en större trygghet när Matt Pyzdrowski var tillbaka i målet. Å andra sidan sattes HIF inte på några jätteprov.
Segern var viktig för att åter få lite positiva vindar och för att visa sig själva att det går att få in bollen om man bara ger det en chans.
Men som sagt: Falkenberg var redan avsågade och det är klart att man i det läget tappat tiotalet procent vilja och inställning. Så är det ju.

Men jobbet ska göras och det gjorde HIF i en period där det mest handlat om ångest och motvind.

Det finns anledning att tro att det blir mycket folk på Olympia på söndag. Klockan 15 är det avspark i samtliga matcher.

*****

BoIS kan vara nöjda med sin säsong, ja med allt utom att man inte gick upp då. Jonathan Levi berättade i podden för ett tag sedan att han kan lämna om det kommer ett anbud från allsvenskan. Jag är nog inte ensam om att vilja se honom på Olympia nästa år. Om… ja ni fattar.

*****

0-1 hemma mot Örgryte. Christian Järdler lär ha gjort sitt i ÄFF. Ska bli intressant att se både var han tar vägen och hur truppen ser ut nästa säsong då man stöter på BoIS i derbyn igen.

*****

I dag bjöd jag in Mia Westerblad som sidekick och därtill gästerna Malin Green, Hittarp, Emma Krantz, Stattena och Maja Olofsson, Eskilsminne. Summa summarum efter samtalet: Vi behöver även ett allsvenskt damlag.
sportbaren-fff-hifVi ackompanjerades av framför allt Christer Waldt (damansvarig i Eskils och HFA-ledamot). Även Per Velin berättade hur det ser ut i Skäldervikens IF som han var med och startade upp inför den gångna säsongen och som bestod av flertalet spelare som lämnat ÄFF.

Det går så klart inte att under en knapp timme komma fram till en lösning på hur vi ska få ett elitlag på damsidan i NV-Skåne, men det var intressant att höra hur HFA jobbat i lite motvind med frågan och det var lika spännande att höra spelarnas synpunkter på det hela. Klubbarna måste vara drivande i frågan.
Spelarna runt bordet var rörande överens om att det behövs ett lag högre upp i dagens seriepyramid och jag gillar Mia Westerblads tanke om ett helt nytt lag med en helt ny ledarstab som inte har något samröre med dagens klubbar. (Mia, som spelade allsvenskt med Stattena under senaste allsvenska säsongen 2009).
Samtidigt skulle vi ha kvar dagens verksamhet ute i klubbarna som försörjer flaggskeppet. Det måste finnas något högre upp att sträva efter som fotbollstjej i Helsingborg med omnejd och man ska inte behöva resa till Kristianstad eller Malmö för att spela i allsvenskan. Det ska man kunna göra här.

Men en fråga i taget. Först ska vi ha ett lag i allsvenskan. På herrsidan.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *