Derbyn står i fokus den här veckan och i podcasten möter vi inte bara Roar Hansen och Achnioti Jönsson inför mötet med Malmö. Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i Högaborg som han själv är en stor del i. Han tycker att Eskilsminne är favoriter i lördagens derby på Harlyckan medan Eskilstränaren Stefan Jansson, som vi ringer upp, bollar över favoritskapet på Högaborg. Snacket är igång!

Högaborgs Moustafa Zeidan (som visar målgesten här) är gäst tillsammans med Magnus Jönsson i Råå IF.

Högaborgs Moustafa Zeidan (som visar målgesten här) är gäst tillsammans med Magnus Jönsson i Råå IF.

Sidekick Jocke Persson frågar:
– Är Kamal Barny lite pappa i laget?
– Nä, han är mer som en farfar kan man säga, säger Moustafa, som naturligtvis skaffat sig en målgest:
– Det är närlundamålgesten. Jag, Abbe Khalili och de andra såg den symbolen på en vagn som sålde kebab och falafel. Jag har snackat med Abbe att jag ska göra den i allsvenskan också, säger han och utvecklar resonemanget i programmet.

Magnus Jönsson är vår andra gäst. Han (och Dan Berglund) är senioransvariga i Råå IF som det gått lite knackigt för. Jönsson själv har också en spelarkarriär bakom sig i flera nv-skånska klubbar. Vi ringer Åstorpstränaren (och f d HIF-, Kalmar-, Mjällby- och ÄFF-backen) Marcus Lindberg efter första segern i femman. Vi kollar med skyttedrottningen Mel Karlsson i Hittarps IK om hon hunnit med att skaffa en målgest och vi råkar störa Båstads tränare Jonas Dock mitt under postrundan (där han blir utskälld) och kollar läget inför derbyt mot Hjärnarp på fredag kväll. Båda lagen har idel segrar. I helgen möts också Eskils och stattena i damernas div 1!

Hör programmet här (klicka till vänster i ljudfilen):

Moustafa lämnar Högaborg i början av juli. Då väntar spel i Aston Villas U18-lag.
– De har sagt att om man gör bra ifrån sig så kommer de flytta fram mig. Nästa steg är U21, så det är inte så många steg upp till A-laget. Men det krävs en hel del jobb.

Har du funderat på att ta ett år i till exempel allsvenskan först?
– De tankarna har funnits, men jag har tittat på vad Martin Olsson och Alexander Kacaniclic gjort.

Om allt går som planerat åker Moustafa i början av juli till Birmingham. Då flyttar han in hos en värdfamilj som tar hand om honom och där bor redan en spelare från Lärje/Angered som redan varit i klubben en säsong.
Hur är din engelska?
– Nää, det behöver vi inte ta upp. Den lämnar vi åt sidan. Svordomarna kan jag redan, de föds man med.
Är Aston Villa favoritlaget i England?
– Nej, jag ska inte ljuga. Det är det inte.
– Men de har fina färger, samma som West Ham…, säger Dencker.
– Ja, men de kunde varit finare.

Den andra gästen – Magnus Jönsson (en av två senioransvariga i Råå IF) – har spelat i Påarp, Kullavägen, Högaborg och Råå.
– Jag spelade här ute 1992 till 1994.
– Oj, du är gammal, konstaterar Zeidan.
– Jag kom hit när Jocke stack till Malmö. Jag är väl den ende Kenneth misslyckats med kanske, säger Magnus.

Om Högaborg vinner med 4-0 har Robert Pivac i fotbollsutskottet lovat att stå naken uppe vid flaggstången och skrika Högaborg 50 gånger – i alla fall enligt Persson.
– Det hade varit roligt, menar Zeidan.

Har du missat de tolv första avsnitten? Klicka nedan!

DEL 1: Vi pratar HIF, superettan, division 2 och internationell fotboll med gästerna Mattias Lindström och Niklas Hermansson. Vi ringer upp Burim Nikqi i Höganäs, Emil Salomonsson i IFK Göteborg med flera.

DEl 2: Hittarps klubbchef Mattias Hallberg och HIF:s Christoffer Andersson är med och snackar HIF, superettan, division 3 och internationellt – och så ringer vi upp Markus Holgersson, Mikael Storken Andersson med flera. 

DEL 3: Robert Pivac – en fotbollsprofil som många känner till – var en bra fotbollsspelare på sin tid och på senare tid också assisterande tränare till Roar Hansen under tiden i Högaborg. Jesper Johansson är vår andra gäst som precis landat efter att ha upplevt Romderbyt på plats.

DEL 4: Jocke Persson tvingar HIF:s Daniel Andersson berätta om sin ”dansk” när han provspelade för Malmö FF en gång i tiden. Och hur var det med hans enda landskamp egentligen?
– Det var en lång herre på topp den gången… Zlatan heter han.

DEL 5: Jesper Jansson gästar podden och snackar HIF och minnen från Stabaek då han hade en inneboende brasse i källaren. Det dyker upp namn som Peter Gerhardsson, Walid Atta, Henrik Larsson, May Mahlangu, Emil Krafth, Matt Pyzdrowski, Moustafa Zeidan, Alfred Finnbogason, Roman Kienast, Samuel Aziz, Faton Trstena och många fler.

DEL 6: Patrik ”Sundet” Sundström har kallats Sveriges bästa passningsfot. Vi landar med podcasten på Harlyckan där både ”Sundet” och Jocke Persson började sin bana. Hör ”Sundet” berätta om det klassiska 3-3-derbyt på Malmö Stadion där han stod för HIF:s 2-0-mål. Vi snickrar ihop en lista över de tio bästa högaborgsspelarna genom tiderna och tar hjälp av Kenneth Karlsson.

DEL 7: Andreas Landgren i HIF, Fredrik Ymer på sajten Allt om HIF och Falkenbergs målvakt Otto Martler vänder ut och in på allsvenskan och kommenterar och protesterar mot Torbjörn Denckers tips. Vi ringer upp Hasse Eklund, Peo Ljung, Jesg Gustafsson och Peter Gerhardsson!

DEL 8: Torbjörn Dencker, Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt och ÄFF:s sportchef Stavros ”Stavve” Papadopolous pratar om huligandådet i Helsingborg och det ska tippas seriesegrare hela vägen ner i division 4. Och så ringer vi upp spelare i Hittarp och Eskilsminne.

DEL 9: HIF-mittfältaren Abbe Khalili berättar om de prestigefyllda matcherna hemma på gården på Närlunda. Eskils anfallare Niklas Hermansson drar paralleller med sin uppväxt ute i Klippan och Vedby. Vi ringer vi upp Emma Ernst i Stattena och Lina Jepsen i Eskilsminne som båda hävdar att deras lag är bäst i stan.

DEL 10: Höganästränaren Burim Nikqi gästar Dencker & Persson. Vi ringer bl a upp Fortunas tränare Jonas Dahlgren om jättelöftet Benjamin Tannus som 14 år gammal gjort A-lagsdebut. Vi kollar med Moustafa Zeidan om hur det blir att lämna Högaborg.

DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica kom hem till hans lägenhet på Norra Stenbocksgatan. När han gicktill den portugisiska storklubben blev HIF 10 miljoner kronor rikare – den största affären i HIF:s karriär.

DEL 12: Andreas Kovacs var en tuff spelare under sin aktiva karriär. Sen dömde han 65 allsvenska matcher och en del internationellt och numera coachar han Billesholms GIF i femman. I programmet vittnar HIF-tränaren Roar Hansen om en tackling från Kovacs som var början på slutet på Hansens spelarkarriär.

SPONSRA
Du vet väl att du kan sponsra vår podcast? Se här!

BLI MEDLEM
Teckna medlemsskap på Alltid Fullsatt och ta del av våra erbjudanden! Mer info här!

 

Tagged with →  
Share →

15 Responses to Derby – den stora snackisen i podcasten

 1. […] förra podcasten hade vi fullt derbyfokus. Nu vet vi hur det gick i de stora derbyna; MFF slog HIF, Eskils vann […]

 2. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 3. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 4. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 5. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 6. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 7. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 8. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 9. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 10. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 11. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 12. […] Redan för två år sedan var Moustafa gäst i vår podcast. Han levererade trots ung ålder hur rutinerat som helst och visade segertecknet som han och kompisarna Khalili skapat – se och hör här! […]

 13. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 14. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

 15. […] DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i H… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *