Samtidigt som publiksiffrorna fortsätter att svika gjorde HIF en ny svag hemmamatch mot ett gäng norrlänningar – och nu blev det även förlust.
– Det är egentligen ingenting som fungerar, säger Pär Hansson.

I förra veckan blev HIF utspelat av Gif Sundsvall hemma på Olympia, men lyckades ändå vinna med 2–0.

I lördagens hemmamöte med Gefle – även det ett lag som HIF förväntas föra matchbilden mot – blev det ungefär samma prestationsmässiga visa.

Skillnaden var att HIF inte lyckades vinna. Gefle fick åka hem med en 2–1-seger.
– Vi ska inte förlora hemma mot Gefle. Vi är inte i närheten, framför allt i första halvlek. De leder helt välförtjänt. Andra halvlek blir bättre när vi blir lite mer desperata, säger målvakten Pär Hansson.

Vad är det som inte fungerar i första halvlek?
– Allt. Både det defensiva och det offensiva. Vi står stilla alldeles för mycket och det är egentligen ingenting som fungerar, säger Hansson.

Ja, HIF:s första halvlek var rejält dålig och laget producerade bara ett enda avslut, som dessutom gick utanför. Gefle i sin tur tog ledningen i 29:e minuten när Johan Bertilsson dribblade på vänsterkanten och slog en boll som comebackande HIF-lagkaptenen Peter Larsson styrde i eget mål. I 41:a minuten gjorde norrlänningarna 2–0 när Johan Oremo bombade in en frispark.
– Vår första halvlek är inte godkänd, det ser alla. Andra halvlek är godkänd, men det spelar ingen roll för vi vinner inte. Vi gör en dålig match, och jag kan tänka mig att Gefle följde sin plan efter punkt och prickar, säger Mattias Lindström.

Direkt efter paus ersatte Mikael Dahlberg Jordan Larsson på topp och efter bara 28 sekunder skapade den comebackande forwarden, som har ett förflutet i just Gefle, en vass målchans. Dahlberg fortsatte att skapa för HIF och noterades även för en assist när han fick en felträff som hamnade hos Astrit Ajdarevic – som behärskat satte reduceringen.

Det skedde i 67:e minuten och efter det pressade HIF Gefle ordentligt – men någon kvittering kom aldrig.

Och de 6 833 personerna på läktarna fick se HIF förlora, och publiken på nya Södra ståplats tvingades emellanåt bua ut sitt lag.
– Invigningen av läktaren och stämningen var det bästa i dag. Och planen, säger Lindström.

Och HIF:s publiksiffror fortsätter att vara rekorddåliga.
– Vi sliter med det, det är ingen hemlighet. Jag vet att hela klubben sliter för att få hit mer folk. Vi spelare får bidra med att vinna matcherna, det är det vi kan göra, säger Lindström innan han kommer in på nya Södra ståplats:
– Det var bra tryck. Det kommer bli bra, baren ska bara bli färdig också.

Så spelade HIF: Pär Hansson – Andreas Landgren, Peter Larsson, Victor Pálsson, Frederik Helstrup – Mattias Lindström, Johan Mårtensson (ut 71 min), Astrit Ajdarevic, Lalawélé Atakora (ut 60 min) – Jordan Larsson (ut 46 min), Robin Simovic.

Avbytare: Matthew Pyzdrowski (mv), Jesper Björkman, Fredrik Widlund, Darijan Bojanic (in 71 min), Ema Boateng (in 60 min), Anton Kinnander och Mikael Dahlberg (in 46 min).

Eric Persson
info@alltidfullsatt.se

Läs också:

Krafth tvingades kasta in handduken

Han imponerade i comebacken

Dencker tänker om HIF:s förlust

Tagged with →  
Share →

One Response to ”Det är egentligen ingenting som fungerar”

  1. Leif R Jönsson skriver:

    Märkligt att man bara kommenterar Larssons olyckliga självmål och inte hur muren stod uppställd (och agerande) och var i målet Hansson befann sig när Oremo fick helt fritt skjutfält!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *