Högaborg tog en tung skalp hemma på Harlyckan igår när serieledaren Vinbergs IF kom på besök. Efter en svängig och intensiv match kunde Harlyckans grönsvarta hjältar räkna hem tre tunga poäng och nytt häng på toppen i serien efter seger med 3-2. Den stora segerorganisatören? Anfallsförvärvet Mathias Holenstein som var planens stora dominant och kryddade sin insats med att göra samtliga tre hemmamål. Så här säger han själv om lagets insats idag till AlltidFullsatt efter slutsignalen:

– Jag tycker vi gör det riktigt bra idag. Vi springer för varandra och har rätt inställning. Då vinner man matcher, konstaterar Holenstein.

Om sitt hattrick och de tre målen som helt avgjorde denna match säger Holenstein så här:

– Första målet där bryter jag en hemåtpass och lägger in den i bortre. Andra målet är en retur där jag står rätt. Sista målet är ett magiskt inlägg av Sumar där jag kommer först mellan mittbackarna och trycker in den på volley, säger en nöjd matchhjälte.

Eskilsminne ville gärna följa upp förra veckans trendbrott då man besegrade Ullared efter en dramatisk match med 4-3, när man igår reste till Göteborg för att ta sig an Torslanda. Dock så fick de blågula eleganterna nöja sig med en poäng efter att matchen slutat mållöst. Dock så tar alltså Eskilsminne poäng för andra matchen i rad efter en tung start med tre förluster. Så här sade lagkapten Mattias Unkuri efter matchen igår.

– Vi gör en riktig kämpainsats idag, planen var katastrofalt dålig så vi bestämde oss tidigt för att spela väldigt enkelt och ligga rätt i positionerna och inte bjuda på någonting, vilket vi lyckas väldigt bra med. Jag tror inte de har ett avslut på mål under hela matchen.

– Offensivt sett så skapar vi en del chanser, så med lite flyt hade vi lämnat Torslanda med tre poäng. Men summasummarum en rätt dålig fotbollsmatch där det mest var kamp på en plan som inte tillät skönspel. Men vi visar verkligen hjärta och står upp för varandra till 100%, konstaterade en nöjd lagkapten i Eskilsminne.

HIF Akademi gjorde igår alla mäns mardrömsresa – nämligen att åka till Ullared. Huruvida det kvinnliga bortaföljet var större än nånsin förtäljer dock inte historien. Inför matchen parkerade båda lagen intill varandra i tabellen med 8 poäng och så blir resultatet även efter matchen som även den slutade mållös 0-0 och delad pott i en match som hade samma utseende som Eskils mot Torslanda med mer kamp och dueller än något skönspel.

– Det var en jämn match där bollinnehavet var lika fördelat. Planen är svår att spela på vilket leder till att det blir många tekniska misstag och att vi inte lyckas kontrollera vårt passningsspel. Vi skapar dock tillräckligt med målchanser för att göra mål samtidigt som vi är kompakta bakåt och inte släpper till mycket, säger han, summerade HIF Akademis tränare Alexander Tengryd på lagets hemsida efter slutsignalen igår.

I förrgår förlorade Höganäs BK mot Sävedalen med 1-2 på hemmaplan, där vi fick se Belvin Licina göra lite oväntad comeback i HBK-tröjan. Belvin spelade i laget för några år sedan och var lagkapten, men lämnade laget under lite märkliga omständigheter och har senaste säsongerna tillhört BW90 och nu senast Österlens FF. Men nu är han tillbaka i Höganäs alltså och kanske kan bli nyckeln på HBK:s innermittfältsproblem framöver.

niklas_hermansson

Share →

One Response to Div 2: Seger för Högaborg och oavgjort för Eskils och HIF Akademin

  1. Sobald neue iPhone – Nachrichten oder Gerüchte kursieren, werden diese im
    deutschen iPhone – Forum oder iPhone – Blog veröffentlicht.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *