Emma Ernst – lagkapten i Stattena IF: ”Min ambition med att blogga för Alltid Fullsatt är att ge er en inblick i vad som händer hos oss i Stattena. Det kommer bli matchreferat, spelarpresentationer, liverapport från vårt träningsläger i Berlin samt lite andra tankar och funderingar kring fotboll”.

Tjena, mitt namn är Emma Ernst och jag lirar i Stattena IF:s division 1-lag. Jag började min fotbollskarriär i Bårslövs BoIF för att sedan spendera åtta år i Helsingborgs DFF innan jag till slut hamnade här i Stattena för fyra år sedan.  Under årens lopp har jag så gott som alltid huserat på mittfältet, så väl kant som i mitten, men så sent som förra året blev jag omskolad till vänsterback och det är där ni nu hittar mig.

Jag på The Kop.

Jag på The Kop.

 

Privat är jag nybliven sjuksköterska och ska försöka att kombinera division 1-spel med helgjobb och oregelbundna arbetstider. Laget i mitt hjärta är Liverpool och så sent som för två veckor sedan befann jag mig på Anfield för att se dem besegra Manchester City. Förutom Liverpool så har jag en sambo som spelar i Hittarps IK som jag också försöker att följa så fort jag inte själv spelar. Som ni kanske förstår så ägnas den största delen av min lediga tid till just fotboll.

Min ambition med att blogga för Alltid Fullsatt är att ge er en inblick i vad som händer hos oss i Stattena. Det kommer bli matchreferat, spelarpresentationer, liverapport från vårt träningsläger i Berlin samt lite andra tankar och funderingar kring fotboll.

Förra året hade vi en allt annat än munter säsong. Med en relativt stor omsättning på spelare, där en del kom in men ett helt gäng också försvann på grund av skador, studier och resor trodde vi nog ändå att allt skulle lösas lite av sig självt. Till slut insåg vi att hårt arbete var det enda som skulle klara upp den otrevliga röra vi själva satt oss i och i sista omgången kunde vi säkra kontraktet. Nog ältat om 2014, för Stattena årgång 2015 är den absolut bästa trupp jag någonsin tillhört. Med 10 nyförvärv har vi nu en otroligt bred trupp. Trots många nya spelare så har vi stundtals under träningsmatcherna visat upp ett oförskämt bra spel. Hur långt det kommer räcka är inget jag vill sia om, men jag tror att om vi bara gör jobbet så kan det här bli en väldigt rolig säsong.

Emma Ernst
Stattena IF

Läs Emmas första rapport här!

Läs om fler nya bloggare här:

*Amar Madzarevic

*Lana Ademi och Linnea Rundqvist

*Dennis ”Vesslan” Persson 

Läs också om Eric Persson – ny medarbetare på Alltid Fullsatt

Vi är beroende av sponsorer/annonsörer – vill du stötta vår satsning på mer bevakning och exponering av den nv-skånska småklubbsfotbollen? Hör av er till oss här!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *