Veckans avsnitt rivstartar med att reda ut en gammal beef mellan Edman och Dencker efter en tidningsartikel i HD för några år sedan.
– Det var väl ingen artikel som jag tyckte jättemycket om, säger Edman i programmet.

Vinnarskalle är ett av många ämnen i veckans podd – ett begrepp som Erik Edman gärna diskuterar.
– Jag är så otroligt trött på ordet vinnarskalle. Det är ett så missbrukat ord i svensk media där man drar paralleller med dåligt beteende. För mig är en vinnarskalle en som maximerar möjligheterna att kunna vinna genom förberedelser och göra sina lagkompisar bättre. Inte någon som tjurar ur och springer hem från Heden…, säger han och syftar på den där händelsen som föranledde ovan nämnd artikel…

Mattias Lindström håller med.
– En vinnarskalle är inte någon som behöver synas fysiskt, det kan vara rent mentalt också.

Vad är Erik Edman mest förvånad över – att Christoffer Andersson ingår i en HIF-trupp 2016 eller att Mattias Lindström har gått mållös från två division 4-matcher? Någonstans där i programmet dyker HIF:s före detta sportchef upp vid bordet och blir kvar i en halvtimme. Det blir långa intressanta diskussioner om talanger och scouting. Vilka är talangerna i den nv-skånska fotbollen och varför kommer det så många lovande spelare från Högaborg – och varför lyckas lilla Island så bra?

LYSSNA på podden här – klicka till vänster i ljudfilen:

Det går också bra att lyssna på iTunes – ni hittar programmet HÄR.

Ämnena skiftar tvärt och vi kommer in på Erik Hamrén.
– Jag har haft honom i Ålborg och gillar honom, men jag tror att han passar bättre som klubbtränare, säger Lindström.
– Jag hade honom ett halvår i AIK när han var där med Hasse Backe och Erik tjatade hela tiden om fotställning. Han är en bra person och väldigt bra tränare, men sen kan jag väl tycka att han varit lite för populistisk som förbundskapten, säger Jesper Jansson och avslöjar i programmet att han hade diskussion med Erik Hamrén om att bli HIF-tränare (innan Hamrén valde Rosenborg).
– Hamrén är skicklig som tränare, sen tror jag det är svårt att vara mentalt förberedd när drevet börjar gå, säger Edman.

Vi lyssnar på Erik Hamrén som pratar om Mattias Lindström från Ålborgtiden men också vad som väntar hans efterträdare Janne Andersson. I programmet pratar Erik Edman, Jesper Jansson och Mattias Lindström om Sveriges nya förbundskapten efter EM men också om hur det går för Sverige i slutspelet.

Vi pratar om vad som händer efter elitkarriären, när telefonen slutar ringa och man är inte lika påpassad från media längre.
– Det är nästan att man får ringa upp sin egen mobil ibland för att se om den fungerar, säger Jesper Jansson.

Jansson – som nu jobbar för FC Köpenhamn – fick förresten kommande förbundskapten Janne Anderssons plats när han skulle gå tränarutbildningen. Mattias Lindström och Erik Edman gick i samma kull som Christoffer Andersson och Marcus Lantz. Hur ser Lindström, Edman och Lindström på att ta över ett klubblag framöver?
– Jag vet inte om jag har någon plan direkt. Jag känner mig nöjd med att vara på Wieselgrensskolan, säger Edman.

Om en allsvensk klubb skulle ringa?
– …Så är jag inte aktuell där, tror jag. Jag tror man måste vara så ödmjuk att inse att ska du träna ett allsvenskt A-lag så behöver du erfarenhet, och jag har bara ett år som huvudtränare i division 2, säger Edman som tror att jobbet inom skolan kan utveckla honom även som fotbollstränare.
– Det intressanta är inte vad jag kan utan det är hur jag kan få dem att förstå vad jag vill. Det är där hela hemligheten ligger kring tränarskap. Det finns många gamla spelare som har lösningar, men många gånger har de svårt att uttrycka sig i tal.

Vi pratar om ”twitterchocken”. Erik Edman twittrar nämligen en del då och då och i programmet tar vi upp hans kommentarer om HIF.
– Många supportrar har åsikter när det inte går bra och många gånger tar man upp arbetsinsatsen. För mig är det som att idiotförklara sin egen fotbollskompetens när du ifrågasätter professionella spelares vilja att göra en arbetsinsats. Min erfarenhet är att man springer ännu mer i motgång.

Vi kommer in på presspelet som HIF firade stora triumfer med under framför allt 2010 och 2011 och där Edman nämner Erik Sundin och Lindström tar upp Peo Ljungs roll.
– Vi hade en snabb backlinje med både Joel (Ekstrand) och ”Mackan” (Nilsson) och när man är så kaxig att man håller upp en backlinje så får man också kortare avstånd mellan lagdelarna. Och innermittfältarna med Marcus Lantz och Ardian Gashi (och senare May Mahlangu) fick en liten yta att täcka. Har du långsammare spelare blir det svårare. Har du inte spelare som kan pressa där framme så blir det svårare. Det såg väldigt spännande ut i andra halvlek mot Falkenberg. Peter (Larsson) höll upp backlinjen samtidigt som både Jordan (Larsson) och Linus (Hallenius) gjorde ett kanonjobb defensivt, säger Edman som såg matchen från Södra stå.
– Jag gillar presspel men det handlar om disciplin i en hel match och inte slappna av en enda sekund, säger Lindström.

Hur låter HIF:s nye klubbdirektör? Mats-Ola Schulze dyker också upp på ett hörn i det här avsnittet.

Vi pratar om Kalmar FF som väntar HIF i nästa match och vi hör vad Andreas Landgren säger som nu ska börja känna lite på bollen igen i veckan för första gången på väldigt länge. Vi pratar också med Adam Eriksson med lite distans till drömmålet mot Falkenberg.

När vi har Erik Edman som gäst så pratar vi så klart om det klassiska målet i Tottenhamtröjan.
– Folk ska alltid fram och prata med Erik om det, säger Lindström.

I slutet tittar vi lite extra på division 2 så här långt och starten för Eskilsminne, Högaborg, HIF Akademi och Höganäs.

Torbjörn Dencker
[email protected]

Kontakt för sponsring av podden eller tips om gäster: [email protected]

Har du missat de 56 tidigare avsnitten? Klicka nedan!

DEL 1: Vi pratar HIF, superettan, division 2 och internationell fotboll med gästerna Mattias Lindström och Niklas Hermansson. Vi ringer upp Burim Nikqi i Höganäs, Emil Salomonsson i IFK Göteborg med flera.

DEl 2: Hittarps klubbchef Mattias Hallberg och HIF:s Christoffer Andersson är med och snackar HIF, superettan, division 3 och internationellt – och så ringer vi upp Markus Holgersson, Mikael Storken Andersson med flera. 

DEL 3: Robert Pivac – en fotbollsprofil som många känner till – var en bra fotbollsspelare på sin tid och på senare tid också assisterande tränare till Roar Hansen under tiden i Högaborg. Jesper Johansson är vår andra gäst som precis landat efter att ha upplevt Romderbyt på plats.

DEL 4: Jocke Persson tvingar HIF:s Daniel Andersson berätta om sin ”dansk” när han provspelade för Malmö FF en gång i tiden. Och hur var det med hans enda landskamp egentligen?
– Det var en lång herre på topp den gången… Zlatan heter han.

DEL 5: Jesper Jansson gästar podden och snackar HIF och minnen från Stabaek då han hade en inneboende brasse i källaren. Det dyker upp namn som Peter Gerhardsson, Walid Atta, Henrik Larsson, May Mahlangu, Emil Krafth, Matt Pyzdrowski, Moustafa Zeidan, Alfred Finnbogason, Roman Kienast, Samuel Aziz, Faton Trstena och många fler.

DEL 6: Patrik ”Sundet” Sundström har kallats Sveriges bästa passningsfot. Vi landar med podcasten på Harlyckan där både ”Sundet” och Jocke Persson började sin bana. Hör ”Sundet” berätta om det klassiska 3-3-derbyt på Malmö Stadion där han stod för HIF:s 2-0-mål. Vi snickrar ihop en lista över de tio bästa högaborgsspelarna genom tiderna och tar hjälp av Kenneth Karlsson.

DEL 7: Andreas Landgren i HIF, Fredrik Ymer på sajten Allt om HIF och Falkenbergs målvakt Otto Martler vänder ut och in på allsvenskan och kommenterar och protesterar mot Torbjörn Denckers tips. Vi ringer upp Hasse Eklund, Peo Ljung, Jesg Gustafsson och Peter Gerhardsson!

DEL 8: Torbjörn Dencker, Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt och ÄFF:s sportchef Stavros ”Stavve” Papadopolous pratar om huligandådet i Helsingborg och det ska tippas seriesegrare hela vägen ner i division 4. Och så ringer vi upp spelare i Hittarp och Eskilsminne.

DEL 9: HIF-mittfältaren Abbe Khalili berättar om de prestigefyllda matcherna hemma på gården på Närlunda. Eskils anfallare Niklas Hermansson drar paralleller med sin uppväxt ute i Klippan och Vedby. Vi ringer vi upp Emma Ernst i Stattena och Lina Jepsen i Eskilsminne som båda hävdar att deras lag är bäst i stan.

DEL 10: Höganästränaren Burim Nikqi gästar Dencker & Persson. Vi ringer bl a upp Fortunas tränare Jonas Dahlgren om jättelöftet Benjamin Tannus som 14 år gammal gjort A-lagsdebut. Vi kollar med Moustafa Zeidan om hur det blir att lämna Högaborg.

DEL 11: Martin Pringle gästar podden och berättar hur det gick till när höjdare från Benfica kom hem till hans lägenhet på Norra Stenbocksgatan. När han gicktill den portugisiska storklubben blev HIF 10 miljoner kronor rikare – den största affären i HIF:s karriär.

DEL 12: Andreas Kovacs var en tuff spelare under sin aktiva karriär. Sen dömde han 65 allsvenska matcher och en del internationellt och numera coachar han Billesholms GIF i femman. I programmet vittnar HIF-tränaren Roar Hansen om en tackling från Kovacs som var början på slutet på Hansens spelarkarriär.

DEL 13: Moustafa Zeidan är gäst i programmet och berättar om hemligheten bakom framgångarna i Högaborg. Även Magnus Jönsson, sportchef i Råå IF, är med i studion och förklarar bland annat de uteblivna framgångarna. Vi pratar med Roar Hansen och Achnioti Jönsson inför mötet med Malmö. Och mycket mycket mer.

DEL 14: Johan Orrenius från Offside och lokala fotbollsprofilen Ronny Norell bjuder på underhållning där vi bjuds på serbiskt lantvin och där vi ringer upp Mohammed Bekkaoui i Bosna, Mattias Bengtsson i Skälderviken och Mattias Adelstam i HIF Akademi.

DEL 15: Torbjörn Dencker och ÄFF-tränaren Jocke Persson bjuder in förre HIF-backen Markus Holgersson som precis avslutat en kort karriär i Wigan. Han hoppas få klart med ny klubb innan augusti. Jocke Persson slänger fram ett kontraktsförslag mitt i sändningen.

DEL 16: Anton Kinnander och Junes Barny är gäster när Alltid Fullsatts podcast rullar in på 16:e avsnittet. Vi diskuterar offsideregeln där Jocke Persson kräver den gamla hederliga regeln tillbaka. Och som vanligt ringer vi upp lokala profiler.

DEL 17: Sparkade tränare, floppar och toppar inför VM, semestrande HIF-spelare. Ämnena är många när Jocke Persson och Torbjörn Dencker bjuder in mittbacken Mackan Nilsson och anfallaren Rasmus Jönsson som får tippa VM och prata om sin fotbollsframtid 

DEL 18: Martin Pringle får axla sidekick-rollen i stället när vi bjuder in Roger Bengtsson från Radiosporten och Sven-Bertil Bergström, tränare i Västra Karup. Vi ringer upp bl a Andreas Granqvist som snart drar tillbaka till Ryssland igen och så kollar vi läget med HAIS-tränaren Peter Ahlberg.

DEL 19: Jordan Larsson är ett av ämnena i programmet där bl a Jocke Persson pratar om lånet från HIF som inte fick speltid och som nu ska spela i HIF Akademi. Vi ringer Faton Trstena i Norge och matchhjälten Christoffer Levi på Julivallen som gärna vill bli crediterad för två mål i segermatchen mot Höganäs.

DEL 20: Niklas Hermansson axlar Jocke Perssons mantel och hänger med Dencker på presskonferens. Ni får höra islänningen som pratar klockren danska och vi tar in Holgersson i sändningen som vi ber avslöja något om Victor eftersom de spelade tillsammans i New York RedBulls.
– Det är en liten vilde, en Lantz-typ som är stenhård i närkamperna, konstaterar Holger.

DEL 21: HIF är i stort fokus denna vecka när vi pratar med en minkfarmare och tvättäkta sillastrybare inför matchen mot Mjällby och får det senaste av Roar Hansen i HIF-lägret. Paul Myllenberg och Marcus Eriander är gäster. Vi pratar mycket om hur det gick till när Paul fick kicken och han får också frågan om styrelsens ansvar i det hela.

DEL 22: HIF-kompisarna Darijan Bojanic och Emil Krafth gästar programmet där den förste slår fast: ”Det har inte blivit en enda kebab sedan jag flyttade till Helsingborg. Kanske en hawaii-pizza”:
Öppnar sig chansen för Emil i Hamréns trupp? Ljudet på mobiltelefonen var på under programmet…

DEL 23: FC Rosengård har match samma kväll som vi träffar tränaren Markus Tilly och målvakten Zecira Musovic i podden som vi spelar in på The Tivoli. Gästerna – och Martin Pringle, som är sidekick till Dencker denna vecka – avslöjar sina tre höjdare i karriären. Vi ringer också upp Pia Sundhage för ett längre snack där Tilly och Pringle får igång en vass debatt.

DEL 24: Skäldervikens tränare Mattias Bengtsson gästar oss med snack om Bjärefotbollen, förbjudna övergångar och näringskedjan bland klubbarna på Bjäre. Vi diskuterar sämsta ursäkterna en spelare haft för att missa en träning. Vi ringer upp Johan Stolt i Eskils och tränaren Lino Boriero i Helsingborg Östra.

DEL 25: Roar Hansen gästar programmet, men vem rapporterar han till nu för tiden med tanke på att Anders Svensson klivit in på den sportsliga sidan i HIF? I programmet träffar vi Christoffer Andersson som där och då avslöjade att han inte är HIF-are efter den här säsongen. 

Del 26: Veckans podcast tar så klart upp ÄFF-caset. Hur påverkas spelarna i ÄFF av konkurshotet och de uteblivna lönerna? En som borde veta är tränaren Jocke Persson. Otto Martler dyker också upp och pratar om sitt första allsvenska år. Var tar han vägen nu och vilka styrkor ser han hos Henrik Larsson som tränare.

DEL 27: Christoffer Andersson gästar och vi pratar väldigt mycket HIF. Vem hade varit en lämplig kandidat när Hamrén slutar, är en av frågorna. Det blir en hel del kvalsnack där vi ringer upp Ödåkratränaren Micke Wickander, men även Eskilsminnes mittback Daniel Björnberg inför cupmötet med Elfsborg på Olympia.

DEL 28: En snäll variant av J R Ewing i Dallas är gäst i veckans podcast. Det är i alla fall så Jocke Persson beskriver Sten-Inge Fredin som är gäst. Vi kommer in på den senaste tidens snackis om riskkapitalbolag. Silly Season är också ett stort ämne i programmet.

DEL 29: HIF:s fystränare Christer Olsson gästar Dencker & Persson den här veckan och ger bilden av HIF:s träningsupplägg. Hur ser dagens träningsläger ut för division 5- och 6-klubbar i dag. Har fyllet avtagit? Jocke Persson berättar även om ÄFF:s ”tyska” upplägg där klubben genomgått en teknisk revolution.

DEL 30: Henrik Larsson bjuder in på sitt kontor på Olympia och ger under 36 minuter bilden av jobbet som HIF-tränare, var laget står men vi kommer också in på hans egen karriär och en viss debutmatch i Skottland. I programmet hälsar Abbe Khalili med en uppmaning på länk från Turkiet.

DEL 31: Hur gick det till när Rolf Zetterlund kom på Jocke Persson och Jörgen Pettersson äta hamburgare före match? Högaborgtränaren Jörgen Pettersson är bara ett exempel på en fotbollsprofil som även har en musikalisk ådra. Vi listar exempel i programmet. HIF-tatuerade Jejo Perkovic – som har en bakgrund som målvakt och anfallare – berättar om sin konsert i Roskilde – och får gåshud.

DEL 32: Vem är den största stjärnan i Eskilsminne? Vi ställer frågan till Robin Kacaniklic i podden där vi stör honom mitt i ett sms till flickvännen. Eric Persson är veckans gäst i egenskap av nyförvärv på Alltid Fullsatt. Marcus Bergholtz konstaterar att han är ”en skön kille” och så ringer vi Emil Krafth på HIF:s läger och pratar bl a om Astrit Ajdarevic.

DEL 33: Hur förbereder sig Eskilsminne för division 1? Vi landar på Harlyckan och träffar Eskils sportchef Kalle Olsson och nyförvärvet i damlaget, Maja Ahlm. ”Jag vill bli så bra som möjligt. Landslaget är målet någon gång”, säger Maja. Vi gör parallellen med Häcken och Gothia Cup. Eskilsminne har Eskilscupen som lockar 700 lag och här plågar vi Olsson om hur mycket pengar cupen drar in.

DEL 34: Lagkapten Peter Larsson och rutinerade HIF-spelaren Mattias Lindström pratar om konkurrensen i lagdelarna och kommer in på deras nya lagkompis Frederik Helstrup Lindström är en extrem vinnarskalle och Peter Larsson påminner i programmet om händelsen med Darijan Bojanic på en träning – och Lindström berättar hur det gick till när de två rök ihop och som slutade med en rejäl tillsägelse av managern. Vem är värsta skitsnackaren på plan? Den och många andra frågor svarar HIF-arna på.

DEL 35: Det är bara dagar kvar till division 1-premiären. I podden får vi lära känna Zvezdan Milosevic och Stefan Jansson både som tränare och människor. Tränarna i Landskrona BoIS och Eskilsminne är öppna i sitt resonemang kring egna lagen, spelarna och konkurrenterna. 

DEL 36: Vejbytränaren Ingemar Queckfeldt gästar podden med Dencker och (Eric, den här gången) Persson) och vi ringer upp Max Mölder i Hittarp. Det blir snack om spelare, förväntningar, motståndare och spelidé.

DEL 37: Vilka är modeorden, bland spelare och tränare, som används i intervjuer om analyser av egna spelet? Dencker har sin lista klar.
– Possesions? Jag tycker det är rätt överreklamerat spelsätt, för det måste ju mynna ut i någonting, säger Jocke Persson.

DEL 38: Att Max Mölder skulle vara dansk är en myt. I programmet berättar den förra BoIS- och ÄFF-spelaren var han egentligen kommer ifrån.  Vi följer upp Olof Lundhs och Stefan Alfelts debatt, vi listar bästa medspelarna och största ögonblicken på fotbollsplanen och mycket mer!

DEL 39: Jocke Persson kommer från en lång sittning i tandläkarstolen.
– Jag kände mig som en schäferhund.
Lika länge sitter han inte i poddstolen när vi spelar in avsnitt 39. Gästerna har försovit sig trots den sena timman och då får Dencker & Persson klara sig på egen hand. 

DEL 40: Vilka spelare hamnar på heta listan när vi – Torbjörn Dencker och Niklas Hermansson (bloggare och anfallare i Eskilsminne) summerar vårsäsongen i NV-Skåne. Vi diskuterar så klart U21-landslaget och pratar om Abbe Khalili.

DEL 41: Podden gör blixtcomeback mitt under brinnande Båstadtennis och Torbjörn Dencker får sällskap av tv-profilen Patrick Ekwall och fotbolls- och klädesälskaren Jesper Andersson från Zgander. ”Jag älskade Lino Boriero när jag var ung. Han var bäst i min åldersklass (född 1965). Jag försökte och försöker fortfarande alltid göra som Lino”, säger Ekwall.

DEL 42: Torbjörn Dencker och Jocke Persson besök av HIF-målvakten Pär Hansson för att snacka upp söndagens Skånederby. Jocke Persson berättar om hur det är att bli arbetsbefriad som fotbollstränare och vad den omedelbara känslan är och så berättar han om sin roll i Högaborg. Vem är förresten den nye polske spelaren som plötsligt dykt upp i Högaborgs startelva?

DEL 43: Mattias Lindström är gäst i podden och vi kommer direkt in på hur han ska avtackas på Olympia. Han berättar också hur det gick till när Malmö FF ringde och ville att han skulle spela för dem.

DEL 44: Jocke Persson reflekterar över relationen mellan Eskilsminne och Högaborg och hur det märks vem som är lillebror och storebror och tar upp en händelse från träningen i tisdags. Och mycket mycket mer.

DEL 45: Torbjörn Dencker och Olof Lundh pratar fotboll i tennisens högborg i Stockholm. Vi pratar om Olofs relation till Zlatan och hur det påverkat honom i sin roll när det gäller landslaget. Vi analyserar allsvenskan och HIF och kommer in på superettan och division 1.

DEL 46: Vi ringer vi upp förre HIF-tränaren Roar Hansen och pratar om hur bröderna Levi från Eskilsminne sett ut på träningen på Kopparvallen i Åtvidaberg. Roar passar samtidigt på att halvsåga Dencker och hävdar att Jocke spelar på innermittfältet med en kille som inte har spelförståelse. Vi pratar BoIS där Jocke Persson är starkt kritisk mot sin gamla klubb – och snackar om de andra klubbarna. 

DEL 47: Jordan Larsson gästar podcasten och det blir ett snack om hästar, kaniner och Lionel Messi. Han ser både Barcelona och Högaborg som sina moderklubbar. Det var i den spanska moderklubben han började spela fram till nio års ålder och det var i Högaborg han utvecklades och slog igenom i A-laget.

DEL 48: Dencker & Persson listar var sin topp 5-lista över de bästa värvningarna så här långt. Vi ringer Stuart Baxter som pratar om den japanska ligan och det lag Robin Simovic ska spela för och vi slår en signal även till Martin Pringle inför Saluten och till Axel Hansen i Stidsvig apropå att rivalerna Stidsvig och Östra Ljungby slås ihop.

DEL 49: Dencker & Persson – och Mattias Lindström – avhandlar HIF:s ekonomiska läge. Persson och Lindström berättar om sin nya vardag som pendlare och så gratulerar vi Rasmus Jönsson på födelsedagen. Vi pratar om Järdlers allergi mot fystester och så blir det så klart en koll på Silly Season-läget i nordvästra Skåne. 

DEL 50: En skrikande bebis får podden att flytta till annat café. Väl där utspelar sig oväntade och skrämmande scener utanför fönstret. Ett av mååånga ämnen i dagens podd är vem blir förbundskapten efter Erik Hamrén och de tre i podden levererar var sin kandidat. Jocke dammar av en lista med nv-skånska spelare som vi kan förvänta sig slår igenom i år.

DEL 51: Dencker & Persson får sällskap av Landskrona BoIS nye tränare Agim Sopi som berättar om tiden när han ensam kom till Sverige och flyktingförläggningen i Tyringe 1987 – och hur fotbollen fick honom in i det svenska samhället. Vid den tiden provtränade han med Bosse Nilssons HIF och i podden berättar Agim varför han tackar nej till erbjudandet. Hör också om den turbulenta tiden som tränare i Prespa Birlik. 

DEL 52:Daniel Kristiansson (kommentator på (TV4 /C More) plötsligt dyker upp i Höganäs passar Torbjörn Dencker på att starta poddmaskinen. Det blir snack om bland annat HIF, allsvenskan, svenska cupen, ÄFF – och Linus Hallenius. ”Han gör 14-15 mål i allsvenskan i år om han inte blir tredjeforward”, menar Kristiansson.

DEL 53: Johan Mårtensson gästar podden. Vi går tillbaka till tiden i Ulvåker där pappa Mårtensson var bonde och gör stopp i Utrecht och landslag som passerat karriären. Mattias Lindström avslöjar att han var på väg till Bologna en gång i tiden och så ringer vi upp Jocke Persson som stått på skidor.

DEL 54: Vilken är nv-skånes finaste eller mysigaste fotbollsarena? Alltid Fullsatts läsare har sagt sitt och vi diskuterar röstningen och kommer med egna favoriter i podden. Andreas Landgren avslöjar bland annat en händelse när HIF såg Barcelona träna i Spanien.

DEL 55: Niklas Hermansson spelade i division 1 med Eskilsminne i fjol men är spelande assisterande tränare i Tågarp som för övrigt fått begreppet Real Tågarp – och det finns ingen anledning att tvätta bort uttrycket man ska fråga den andra gästen – Ingemar Queckfeldt, tränare i Helsingborg Östra.

DEL 56: John Alvbåge myntade en gång smeknamnet Mål-Göran – när Robin Staaf kom från Ramlösa Södra till Örebro SK. Anfallaren som lämnat ÄFF för Hittarp är gäst hos Dencker & Lindström den här gången. Vi pratar om svårigheten att få ett A-lagskontrakt, det senaste om de lokala lagen och hur det ser ut på en träning på Toftavallen kontra Laröds IP. 

TIPSA oss gärna på gäster du skulle vilja att vi bjuder in i podden på [email protected]

ANNONSERA

Du vet väl att du kan annonsera på Alltid Fullsatt? Se här!

Redaktionen
[email protected]

Share →

9 Responses to Erik Edman i podden: ”Som att idiotförklara sin egen fotbollskompetens”

 1. Daniel skriver:

  Tack för en grym podd Dencker. Ser fram emot varje avsnitt, keep up the good work!

 2. Ingemar skriver:

  Riktigt bra poddavsnitt.. Begåvade pojkar..

 3. […] HIF mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena. Blir det fågel, fisk eller mittemellan? Jag tror stenhårt på en jämn match och en poäng till Skåne och en till Småland. När jag pratade med stekhete Adam Eriksson, vänsterback i HIF, i veckan så lät det så här: – Jag såg dem mot IFK Göteborg och tyckte att Kalmar FF spelade bra. De var bra när vi mötte dem i cupen också så det kommer nog bli en jämn och tuff match. Det blev 0-0 efter 120 minuter senast och det skulle inte förvåna mig om det blir något liknande nu, men en uddamålsseger hade vi gärna tagit på måndag, säger HIF:s vänsterback och mer hör ni av honom i senaste poddavsnittet. […]

 4. […] Östersund och Jönköpings Södra toppar allsvenskan på tio poäng och har bara släppt in fem mål på lika många matcher. Jag pratade bland annat om nykomlingarna i senaste poddavsnittet med Mattias Lindström och Erik Edman där smålänningen pratade varmt om framför allt sitt ”andra gäng”: ”J Södra har gjort det fantastiskt bra. Jag har sett deras matcher och de har förtjänat varenda pinne så här långt. De har varit bättre än sina motståndare, även mot Malmö FF långa stunder. Många av de allsvenska lagen har problem att scouta dem och komma underfund med hur de spelar. Det är kul med både Jönköping och Östersund som har ett eget spel och står för något annorlunda och därför tror och hoppas jag att både J Södra och Östersund kan överleva lite längre och rida på nykomlingsvågen längre än vad kanske Ljungskile kan göra när de kommer upp. Du måste bygga ditt arbetssätt på något mer än att bara springa och kämpa”, säger Edman i podden som ni kan höra här. […]

 5. […] Sverige med eller utan Zlatan Ibrahimovic i EM är förstås helt avgörande. Det får inte bli någon fotledsskada eller liknande mot Slovenien eller under lägret i Båstad. I dag bekräftar Z förresten i sin app att han lämnar PSG och förutom Manchester United snackas det om Los Angeles Galaxy. Då skulle förre HIF-aren Ema Boateng få ännu en hyfsad lagkamrat. Det känns som att Silly-sommaren blir mer intressant än någonsin. Det brukar bli så kring ett mästerskap. Frågorna hänger i luften kring många av våra lokala bekantingar. Abbe Khalili till exempel. När det gäller hans kompis Moustafa Zeidan som ju lämnade Aston Villas akademi för HIF så har han ännu inte spelat. Licensen är fortfarande inte i HIF:s händer och ärendet ligger hos FIFA som jag förstått det. Det får inte dra ut på tiden jättelänge nu för träning i all ära, men det är matchtid framtidsspelaren behöver. HIF ja. Matchen mot Jönköpings Södra är lurig. I podden för ett par veckor sedan pratade Erik Edman rätt mycket om nykomlingarna som hans hjärta klappar för en hel del. Lyssna gärna här! […]

 6. […] DEN 57: Vi rivstartar med att reda ut en gammal beef mellan Edman och Dencker efter en tidningsarti… […]

 7. […] DEN 57: Vi rivstartar med att reda ut en gammal beef mellan Edman och Dencker efter en tidningsarti… […]

 8. […] DEN 57: Vi rivstartar med att reda ut en gammal beef mellan Edman och Dencker efter en tidningsarti… […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *