Hej! Det är vi som är Linnea Rundqvist och Lana Ademi och här är det tänkt att ni ska få följa oss tillsammans med övriga Eskilsminne DIF i division 1. Vi kommer framförallt att skriva om våra seriematcher och vår resa under säsongens gång. Givetvis kommer vi att blogga live på plats i Antalya under vårt träningsläger också! 

I går spelades säsongens andra träningsmatch för vår del. LB07 F-19 stod för motståndet och hade några veckor tidigare förlorat mot Stattena med två mål. Förutsättningarna inför matchen var såklart inte optimala (är de någon gång det?) med stort bortfall under veckans träningar och det var många som kom till matchen efter en veckas frånvaro.

Det bjöds på en väldigt målrik match på Västergård men tyvärr var det LB07 som stod för de första två målen. Vi inledde svagt och de kunde göra både 0-1 och 0-2 på skott utifrån där vi inte satte någon direkt press alls. Dock reducerar vårt nyaste tillskott Maja Ahlm kort efter det. Under perioden efter vårt mål börjar vi komma in i matchen och rent av ta över taktpinnen lite. Vi skapar en del chanser, kommer runt på kanterna och försöker hitta varandra med instick. Även om de lyckas göra 1-3 kort efter Majas mål så är det vi som känner oss starkare och fortsätter anfalla. Vi fick utdelning, och en rejäl sådan. Maja avslutar lite längre utifrån denna gången med ett perfekt avvägt avslut under ribban och lite senare kastar Lana snabbt till Nore (Josefine Norberg) som vänder upp och får till ett otagbart skott och ställningen är 3-3.

Vi skulle dock hinna med att vända underläge från 1-3 till 4-3 innan paus genom ingen annan än Maja Ahlm, som gjort 5 mål (!!) på våra två första träningsmatcher och hennes två första matcher någonsin i den gulblå randiga tröjan. Vi känner på oss att det kommer bli måååånga fler. Det fjärde målet är det finaste av alla spelmässigt, där Lana sätter hög press på deras vänsterback, vinner bollen långt ner mot sidlinjen och precis hinner upp den och det blir till en perfekt passning snett inåt bakåt till Maja som säkert trycker dit den. Vi går alltså till pausvila med ledning 4-3 även om vi inte på något sett dominerat eller imponerat.

Vi alla har gemensamt konstaterat att det som sades i halvtidsvilan var mest en (jävla) röra. Vi hade tre olika åsikter/förslag på samma situation men kom inte direkt fram till någon konkret lösning, vilket gjorde att många gick ut med förvirrade huvuden i andra halvlek. Två byten gjordes också. En ovan högerback byttes mot en ännu mer ovan högerback. Rebecca Johansson (vanligtvis forward) kom in istället för Kajsa Arthursson (vanligtvis mittfältare/forward) och Emma Andresen, född 99 och debutant, kom in istället för Elle Nordin.

Enligt vår tränare Christer Olsson orkar vi hålla uppe ett hyfsat tempo i 65 minuter och därifrån avtar det bara och tröttheten börjar krypa in i både huvuden och ben. I samma skede blev Lana utbytt och in kom istället ännu en debutant född 99, Ellen Pigg. Måste säga att båda spelarna från Akademin verkligen gör bra insatser och tar för sig. Emma spelade en halvlek som vänsterback och skötte det bra, stark och stabil. Ellen på sin högerkant utnyttjade sin fart och vågade gå förbi sin motståndare både på insidan och utsidan och skapade en del målchanser på sina 25 minuter.

Det gjordes en del byten i andra halvlek i båda lagen vilket såklart ändrade matchbilden och drog ner kvalitén överlag lite. Dem lyckas göra 4-4 på en omställning med drygt 10 minuter kvar. Vi skapar några målchanser i slutet genom ynglingarna Ellen och Linn men resultatet står sig och matchen slutar 4-4.

Från lördagens match tar vi med oss anfallsspelet som var helt okej, bra insatser på ovana positioner samt bra prestationer från unga debutanter som vi säkert kommer se mer av i framtiden. Vi jobbar vidare på försvarsspelet som kan förbättras och disciplineras mer. Allt eftersom vår tunga träning börjar släppa kommer benen bli piggare och kroppen lättare och vi jobbar alla mot att vara redo för 90 minuter. Framför oss har vi knappt 4 veckor med kalla, blåsiga träningar fyllda med mysiga löpövningar innan vi beger oss av till Turkiet för en vecka och finslipar på detaljerna, njuter av värmen och skrattar tillsammans i mängder. En vinst och en oavgjord på säsongens två första matcher får ses som godkänt, men vi är långt ifrån nöjda. Nästa lördag väntar seriekollegorna Glimåkra hemma på Västergård kl 13.00.

Ademi och Rundqvist

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilirjana Ademi och Linnea Rundqvist
spelare i Eskilsminne DIF

Eskilsspelarna som skrivit texten ovan är nya skribenter på Alltid Fullsatt. Det här är första inlägget av många som följer den här säsongen. Läs mer om Linnea och ”Lana” här!
/Redaktionen

Share →

One Response to Eskilsspelarna om en målrik match på Västergård

  1. […] ytterligare två skribenter den här säsongen. De har redan skrivit sin första artikel (se här), efter 4-4 i lördagens träningsmatch. Det handlar alltså om Eskilsminnespelarna Linnea […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *