Maja Olofsson (till höger) är tillbaka efter skadan som hållit henne borta från fotbollen sedan i september. På söndag gör hon comeback mot Billesholms IK. Matilda Eriksson till vänster kom också från just Billesholm till Eskilsminne och hämtade också ut pris på Skärtorsdagen för sina insatser 2015. Foto: Torbjörn Dencker

Maja Olofsson (till höger) är tillbaka efter skadan som hållit henne borta från fotbollen sedan i september. På söndag gör hon comeback mot Billesholms IK. Matilda Eriksson till vänster kom också från just Billesholm till Eskilsminne och hämtade också ut pris på Skärtorsdagen för sina insatser 2015. Foto: Torbjörn Dencker

Eskilsminnespelarna Maja Olofsson och Matilda Eriksson vann priser för Mest värdefulla spelare och Året försvarare vid Alltid Fullsatts gala i november och i dag fick de hämta skor från PUMA i konkurrenten Stattenas klubbstuga. Det hade de inget emot.
– Det känns extra när man vinner andra året i rad och det är ju bevis på att man gör något bra. Samtidigt är alla som är nominerade värda att vinna, säger Maja Olofsson. 

Matilda Eriksson är backen och lagkompisen i Eskilsminne. Hon blev överraskad när hon fick priset.
– Jag blev förvånad för vem som helst hade kunnat vinna. Men det är kul att många röstar på en. 
 
Händerna fulla med priser. Nja två av lådorna hämtas till Kågerödsspelarna Nicklas Nielsen och Dan Cayford. Foto: Torbjörn Dencker

Händerna fulla med priser. Nja två av lådorna från PUMA hämtas till Kågerödsspelarna Nicklas Nielsen och Dan Cayford. Foto: Torbjörn Dencker

Maja Olofsson har missat försäsongen på grund av skada men är nu friskförklarad. Skadan var framme den 12 september och hon opererades två månader senare. Det handlade om en ledbandskada i foten och en stelopererad stortå. 

– Det har varit mycket rehab, så det har varit en speciell försäsong. Nu tränar jag för fullt igen och spelar första matchen på söndag. 
 
Tjejerna kom hem från träningslägret i måndags. 
– Det var bra med mycket träningar och vi har börjat med anfallsspelet, säger Matilda.
 
Eskilsminne DIF slutade sjua i division 1 förra säsongen och hamnade sist bland helsingborgslagen, men klarade sig samtidigt kvar med sju poängs marginal. 
Laget – med nye huvudtränaren Ashkan Esfandi – har redan hunnit pratat om målsättningen.
– Vi är rätt överens allihop om att vi ska sätta målsättningen ganska lågt. Med tanke på att det är ett ungt lag är det primära att klara oss kvar, säger Maja Olofsson.
 
Maja Alm och Lana Ademi drog korsbanden förra året och Kajsa Arthursson var skadad sedan tidigare. Det är bara den senare som ser ut att kunna spela den här säsongen. 
 
Jasmine Hansen (Stattena) och Caroline Kristensen (Billesholm) är två av nyförvärven inför årets säsong. I övrigt har man fått behålla laget. Målvakten Lina Jepsen fortsätter vakta målet och backup i år blir Matilda Waldt från egna akademin. 
 
Hur bra koll har ni på Stattena och Hittarp?
– Njaä, sådär. Vi har väl lite koll men inget som vi lägger jättestor vikt vid, säger Matilda Eriksson.
 
När skorna från Puma delades ut i dag kom bland andra Johanna Olsson från Billesholms IK för att hämta ut priset för Årets talang. Faktum är att både Matilda Eriksson och Maja Olofsson kom från just Billesholms IK till Eskilsminne. Maja kom redan inför 2010 och Matilda anslöt inför säsongen 2012.
– Jag visste att Maja Olofsson och Josefin Norberg spelade där och jag kände någon mer. Det kändes som att Eskilsminne var på väg uppåt och det kändes bra när jag var och tränade med dem, säger Matilda om valet av Eskils en gång i tiden. 
– Vi ska faktiskt möta Billesholm på söndag i träningsmatch. Det är kul att möta dem för de gör ett bra jobb där ute och producerar talanger, säger Maja. 
torbjorn_denckerTorbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *