Robin Hofsö - här i Höganäströjan - är klar för IK Wormo. Nu hoppas division 3-klubben att även Johnny Lundberg ansluter. Arkivfoto: K&A Bilden

Robin Hofsö – här i Höganäströjan – är klar för IK Wormo. Nu hoppas division 3-klubben att även Johnny Lundberg ansluter. Arkivfoto: K&A Bilden

I går kväll landade IK Wormo ett riktigt tungt nyförvärv inför den kommande division 3-säsongen. Anfallaren Robin Hofsö, som räknades som en av de bästa spelarna i Höganäs i fjol, har skrivit på för nykomlingarna.
– Han har tränat med oss en gång i veckan men har haft lite svårt att bestämma sig på grund av sitt jobb. Han var trött på pendlingen från Landskrona och då dök vi upp som ett bra alternativ. Jag är glad att han valde Wormo, säger tränare Jonas Lindh.

Eskilsminne och Höganäs ville ha anfallaren och kanske fanns även Landskrona BoIS, som han tillhörde i fjol, med i bilden. Med Robin Hofsö klar sjönk också axlarna något på nye tränaren Jonas Lindh.
– Vi har haft det lite tunt på anfallssidan där vi egentligen bara hade Rasmus Andersson och Erik Norén. Vi behövde en tung pjäs och det fick vi nu.

Och med anfallaren i hamn kan kanske Lindh snart räkna in en rutinerad mittback. Johnny Lundberg, som lämnade Landskrona BoIS efter förra säsongen, är halvbror med Robin Hofsö och tränaren hoppas att Hofsös beslut kan bana väg för även Lundberg.
– Det är ingen nyhet att Johny Lundberg är nära. Vi har Rasmus Andersson som blir 35 år, men i övrigt har vi ett ganska så ungt lag. Johnny Lundberg (34 år) hade varit värdefull att få in med sin rutin. Vi spelade tillsammans i BoIS i allsvenskan två säsonger och en säsong i superettan.

Johnny Lundberg har tränat med Wormo vid tre tillfällen. Tiden är knapp då han även tränat BoIS U17-lag fyra dagar i veckan.
– Det är det som dragit ut på tiden, för han vill kunna ge allt om han ska hoppa på detta. Kanske kan vi ha ett specialupplägg för honom, vi får se hur det blir. Han kommer på träningen i morgon och jag hoppas att det blir klart i veckan.

Omsättningen har inte varit så stor i IK Wormo efter avancemanget från division 4 i höstas. André Fransson, Viktor Nyrud, Felix Berggren, Musafer Haider och Niklas Smott har lämnat för BK Fram och Kim Persson är klar för Tågarp.
Dessutom har Cyril King skrivit på för Höganäs BK.
– Cyril är där och kör för Jakob (Augustsson) har sagt att han vill testa honom. När han är bra är han riktigt bra. Han kan springa hur mycket som helst, samtidigt är steget från division 4 i fjol till division 2 stort.

På in-kontot har man alltså Robin Hofsö, men även unge Ylber Bajrami från Besa.
– Ja, vi har tagit tillbaka honom. Det är en 20-åring som lämnade för Besa när vi var många i truppen tidigare i vinter. Han har oerhört mycket talang i sig så nu tar vi tillbaka honom och testar honom. Vi har en stor trupp med många unga som knackar på dörren.

Med 30 man i truppen är det väl folkat på måndags- och onsdagsträningarna. På lördagarna kan det dock se ganska tunt ut.
– Alla fotbollspassen i veckan ser bra ut, men lördagarna blir lidande då en hel del har arbeten som krockat. Man får acceptera det på den här nivån, säger tränaren och tillägger:
– Men totalt sett ser det bra ut på träningarna, inte minst sedan Robin Hofsö och Johnny Lundberg varit med. Det är som att de andra spelarna vaknar till när de skrikernär någon inte gör jobbet. Tempot är högre, det känner man redan nu.

Jonas Lindh har funderat över spelsystemet, men med Robin Hofsö klar så lutar det åt 4-4-2.
– Vi får se hur konkurrenssituationen blir nu under matcherna. Vi skulle kunna köra med tre centrala mittfältare också. 

Före juluppehållet mötte Wormo BK Olympic och Höganäs BK. Årets första test blir mot Bjärred den 20 februari.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *