I ”Hasses Boisablogg” kommer jag berätta lite inside om BoIS och mina egna tankar angående våra matcher som spelas i superettan.

Första matchreferatet kommer efter segern mot vår tidigare skräckmotståndare Falkenberg vilket gjorde att vi klev upp på fjärde plats i tabellen. Med trepoängs-systemet kan det bli stora svängningar i tabellen och vi har nu vunnit två matcher i rad vilket har lett till en förflyttning uppåt i tabellen. Vår prestation i matchen var ojämn, men inställningen till att vinna fanns där hela tiden och det var den attityden som gjorde oss tränare mest glada. Vi hade det inte lätt med domarens signaler och statistiken 9-16 i frisparkar brukar sällan vara så ojämn. Det gjorde att vi fick ingen rytm i vårt spel och ett tag kändes som om alla närkamper blev till frispark för Falkenberg. Det kändes extra motigt när han hittade en straff i första halvlek till Falkenberg, men som tur var visar målvakts-Ivo uppåtgående form och han kunde rädda straffen och stressa skytten till att missa returen också.

Foto: landskronadirekt.com

Två andra som har fin form är våra bägge målskyttar Surprise och Lantz. Surprise börjar hitta tillbaka till sin gamla form och ett tag i matchen gick han bara inte att stoppa. Målet han gör är årets första och nu när det väl har lossnat så kommer det säkert mera från hans sida. Han tvingades utgå i matchens slutskede och vi höll alla andan i hopp om att det inte skulle vara en ny bristning. Men fru fortuna är med oss för tillfället och det visade sig bara vara en krampkänning av allt uppoffrande spel. Marcus Lantz ser bara starkare och starkare ut. Han har lite problem med sitt knä och tvingades kyla ner det i pausen. När han väl fick tillbaka värmen efter paus så stod han för en fin soloprestation innan det avslutades med ett välplacerat skott i målvaktens högra hörn. Att Marcus gör mål hör inte till vanligheterna och nu ett spelmål med vänsterfoten gör att man får nypa sig en gång till i armen för att kolla så det verkligen är sant.

Det här blev en riktig kämpaseger och det var många som offrade sig för laget. Liverstam fick spela högerback då Max var avstängd. Helt klart en godkänd prestation. Malmqvist fick problem med ett domnande ben, möjligtvis kom en nerv i kläm efter en tidig duell i första halvleken. Linus Olsson fick en revbensskada på fredagsträningen och vi vet ännu idag inte om det är en spricka eller en blödning. Men gott att se att killarna vill offra sig för laget och det gav ju tre poäng till sist. Fredrik Olsson fick nu göra 20 min och det är kul att vår bäste målskytt börjar att komma tillbaka. Han har ännu inte 90 min i kroppen, men blir starkare för varje vecka som går. Svanbäck och Fredrik Karlsson är våra två motorer för tillfället. Bägge två lägger ner ett oerhört arbete i både försvar och anfall. Dessa två killar har en förmåga att göra sina medspelare mycket bättre och denna match var inget undantag.

Transferfönstret är fortfarande öppet och vi letar efter förstärkningar inom de ekonomiska ramarna som styrelsen har ålagt oss. Fotbollssidan har gått bättre än budgeterat, men övriga avdelningar inom föreningen har inte hängt med och därför gäller det för oss att värva med omsorg. Vi har stor tilltro till den trupp vi har idag, men med någon förstärkning kan vi nog på allvar vara med om kriget runt kvalplatsen.

Dagens BoisaBoll går till allsångsledare Mats I Svensson. Han är målvaktstränare i klubben och även rektor på BoIS egen skola, Dianaskolan. Mats har varit länge i klubben och blev en ikon när han spelade 60 min med sprucken pungkula…

Efter varje match vi vinner så sjunger alltid spelare och ledare ”det blir bättre och bättre dag för dag” och Mats är den som styr upp hela allsången. Inte så att idoljuryn blir imponerad men med en beundransvärd inlevelse. Efter allsångens slut skall det dock sprutas vatten och inte ens ordförande Håkansson undkommer hans vattenflaska…

Nu på lördag har vi Enskede div 2 borta i cupen. Helt klart är att vi tvingas att vila några spelare då vi har Hammarby borta 3 dagar senare. Vi är inne i ett viktigt skede i serien då vi har chans att klättra vidare uppåt själva i tabellen och peta lagen vi krigar med i mittenskiktet nedåt.

Hälsn Hasse
Ass.tränare Landskrona BoIS

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *