Spenderade kvällen med fotbollsfolk i sportbaren på Olympia. Jag och Niklas Hermansson pratade med Christian Jensen och Anders Liljeblad i Vejby om en välmående förening som kan se fram emot en comeback av Pär Hansson. Sportchef Jensen menade att det finns ett löfte från målvakten och sportchefen hoppades till och med att det blir redan nästa säsong. Med glimten i ögat.

Södraordföranden Ulf Andersson och vice ordföranden Jan Nilsson (pappa till mittback Emil i Högaborg) pratade om föreningens fyra ben och att A-laget på sikt ska etablera sig på div 3-4-nivå.

Mackan Karlsson kom med pappa Bengt som båda ska jobba med nye huvudtränaren Stefan Ramberg i Åstorps FF kommande säsong. Jag frågade Bengt vilken tränare han var mest imponerad av, av de han jobbat med. Svaret blev Roar Hansen.
Och så var det Fortuna som skulle presentera sitt andra nyförvärv för säsongen och det var med stolthet namnet presenterades: Johan Stolt från Eskilsminne. Det var som sportchef Ted Olsson sa: ”Att Jakob Nilsson som varit vår bästa spelare får honom bredvid sig gör ju att vi bildar femmans bästa mittbackspar. Det lovar jag dig”.

Rydebäcksbon Johan Isgren erkände att det geografiska läget hjälpte till i hans val att hoppa på tränarjobbet i Fortuna. Johan Stolt var för övrigt tränarens värvning då de jobbar ihop.

– Det är en kanonvärvning och en spelare vi så klart kommer ha stor nytta av, säger Isgren.

*****

Jag såg kvalmatchen mellan Halmstad och HIF ihop med Niklas Hermansson och min son (som mest hade ögonen på sina youtubefilmer). Det lutar åt att Hermansson stannar i Tågarp ett år till även om han fått frågan om assisteranderollen från bland annat Fortuna.

*****

Det var nära både en, två och tre gånger att Halmstad skulle ta ledningen i den första halvleken. Var inte stolpen i vägen så var kryssribban det – eller en amerikan. Matt Pyzdrowski räddade HIF i den första halvleken och därmed i den här matchen.

Den andra halvleken blev precis tvärtom. HIF förde matchen och Adam Erikssons mål var ett Jere Uronen-mål där bollen gick spikrakt mot krysset.

Hörde om självmålet i radion på väg hem och visst, det är fördel HIF, men som Halmstad spelade i första halvlek så vet man också att man kan spela jämt med HIF. Ett ledningsmål för Halmstad räcker för att sätta rikets åttonde stad i gungning. Ingenting är klart med HIF har jobbet med väl godkänt i halvtid. Jag skulle värdera HIF:s chanser till 60-40. Inte mer. Vi såg hur rörligt anfallsspelet var i Halmstad och det är en fröjd att se en spelare som Sead Haksabanovic. Vilken framtid 17-åringen har. Vad allsvensk status betyder för HIF förstår vi, men för Halmstad är nog ett avancemang ett måste för att få behålla sina talanger. Då ser 2017 riktigt intressant ut för hallänningarna.

*****

Det var förresten kul att åter träffa Jonas Dahlgren som nu för tiden är IT-chef på Höganäs-Bjuf. Han är inte så värst fotbollsnördig men ser en del fotboll då och då. Han tränade ett gäng lag, bland annat Påarp och Fortuna, men har inte haft något lag på ett tag nu.

*****

Varför får jag känslan att Fredrik Liverstam är på gång till Helsingborg?

*****

Jonathan Levi valde alltså Östers IF. Jag tror han gör helt rätt som tar ett steg i taget och ska man välja superettan så är det ju också rätt att välja ett lag som har ambitioner att ta sig högre än så. Jag blev ändå lite förvånad över att HIF inte visat intresse.

*****

Det blir inte mer blogg än så den här gången. Det är dags för boken och sen välbehövlig sömn. Filmredigering på programmet i morgon. Men det är klart, det blir nog en och annan text om jag känner läsekretsen rätt. Jag får många bra tips som strömmar in nästan dagligen. Försöker plocka ner bollarna även om inte allt handlar i text.

TorbjornDencker72

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *