Talangen Dennis Stojanovic-Fredin – med förflutet i HIF så sent som för ett år sedan – lämnar division 1-klubben Lund för spel i Tyskland.

Dennis Stojanovic-Fredin. Foto: Lunds BK

Dennis sparkade fotboll i Hittarps IK som femåring och gick över till HIF när han var tio år. Han har spelat i HIF:s alla junior- och ungdomslag upp till U17-laget. Inför årets säsong lämnade efter att han inte känt förtroendet.

Han flyttade därför till Lunds BK för spel i klubbens U19-lag. Snart togs han upp på träningarna i A-laget och i slutet av maj flyttades han upp permanent. Så sent som i oktober skrev han på A-kontraktet.

Under sommaruppehållet blev han dock inbjuden att träna en vecka och spela en match med tyska Germania Halberstadt. Tidigare i december kom erbjudandet.
– Ligan är ett bra nästa steg. Den håller superettanklass och serien kryddas med fyra U23-lag från Bundesliga. I höstas mötte laget Wolfsburg med en viss Rasmus Jönsson, så det är ett bra fönster, säger Dennis till Alltid Fullsatt.

Kontraktet med den tyska klubben är på 1,5 år och Dennis flyttar ner i mitten på Januari. Då väntar lektioner i tyska och engelska men även studier på distans.
– Jag vill tacka familjen för all support och Lund som gav mig chansen. Tränaren Alexander Vikner i Lund liksom HIF har betytt mycket för mig.

Torbjörn Dencker

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *