Osloklubben Stabaek är Marcus Nilssons nya klubbadress. Foto: Torbjörn Dencker

Osloklubben Stabaek är Marcus Nilssons nya klubbadress. Foto: Torbjörn Dencker

När förre HIF-backen Marcus Nilsson skrev på för Fleetwood Town i vintras höjde nog många på ögonbrynen. Nu kan Alltid Fullsatt avslöja nästa klubbadress: svenskklubben Stabaek i Norge.

Marcus Nilssons fotbollsäventyr fortsätter i Norge. Efter ett halvår i Fleetwood Town i den engelska tredjedivisionen fick mittbacken beskedet av tränaren.
– Det har egentligen varit klart ett tag att jag ska lämna för när jag kom tillbaka fick jag besked av tränaren att jag inte ingick i hans planer för kommande säsong. Då började jag leta runt och har haft några grejor att ta ställning till.

Varför blev det Stabaek?
– Jag fick en bra deal med ett sexmånaderskontrakt som gör att jag kanske kan skriva ett längre i slutet av säsongen. Nu ska jag visa upp mig och förhoppningsvis gör jag bra ifrån mig och då dinns det alla möjligheter. Annars får jag söka mig till en annan klubb, säger Nilsson.

Stabaek har blivit något av en svenskklubb. Tidigare har spelare som Daniel Nannskog, Joakim Persson, Jesper Jansson och Fredrik Risp (Marcus agent) spelat för klubben som också haft Janne Jönsson som tränare under flera år.
Idag finns det förutom Marcus Nilsson ytterligare en svensk, förre MFF-aren Agon Mehmeti – och så har lagkaptenen gjort tre säsonger med IFK Norrköping.

Laget tränas av spanjoren Toni Ordinas som är den tredje utländske tränaren i rad i Stabaek. Ordinas tog över efter Billy McKinlay (Skottland) och på de senaste tolv åren har klubben bara haft en norsk tränare – Petter Belsvik (2012-2013).

Marcus Nilsson är van vid korta kontrakt. Det har blivit mer regel än undantag de sista åren och man undrar varför.
– Ja jag har blivit en liten flyttfågel senaste åren. Jag har bott i min resväska kan man säga. Det är ju inte optimalt, det är det inte. Jag vill ju ha ett kontrakt på flera år och kunna bo på ett och samma ställe. Men nu har det blivit så här och det är bara att göra det bästa av läget. Det är bara att kämpa vidare för jag har aldrig gett upp utan alltid jobbat hårt och hoppas på det bästa.

Tippeligan har liksom allsvenskan 16 lag. Stabaek parkerar på 13:e plats när halva serien är spelad. I söndags spelade laget senaste matchen och fick 1-1 hemma mot tabellfemman Brann inför 3 894 betalande norrmän på Nadderud Stadion.
– Stabaek har varit en klubb med stark ekonomi men är det kanske inte längre. De gjorde en j-kligt bra säsong förra året då de slutade trea. I år har det gått sämre. Jag vill gärna bidra till att vi klättrar i tabellen.

Tredjeplatsen ledde till kval till Europa League där det dock blev förlust för ett par veckor sedan mot Connah´s Quay Nomads FC från Wales.

Marcus Nilsson flög på tisdagskvällen från England till Oslo. Under onsdagsförmiddagen väntade en läkarundersökning och kontraktssignering.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *