Målvakten Hampus Nilsson – med ett förflutet i flera nv-skånska klubbar – är klar för Falkenbergs FF, som åkte ur allsvenskan i år.

26-årige Hampus Nilsson kommer närmast från Djurgården. Den här säsongen har han dock varit utlånad till Östersund och det blev totalt 12 matcher i allsvenskan.

Foto: DIF.se

Foto: DIF.se

Karriären startade i IFK Osby innan han lämnade för Landskrona BoIS. Redan året efter gick han till HIF och stannade i fem säsonger. Härifrån lånades ha ut till Värnamo, ÄFF och Högaborg. Efter 2012 – när kontraktet gick ut – var han nära att lägga av, berättar han för Falkenbergs FF:s hemsida:
– Det var en rätt tuff period efter låneperioden i Ängelholm. ÄFF satsade på Matt Pyzdrowski och HIF ville inte ha kvar mig. Det var bara Lunds BK som ville ha mig. Men jag skulle gå så mycket back på det, så det fanns inte på kartan. Då tänkte jag sluta med fotbollen och göra någonting annat. Sen dök Djurgården upp plötsligt. Då gick flyttlasset till Stockholm.

I Djurgården var han mestadels andremålvakt. Den allsvenska debuten skedde faktiskt i en match mot Falkenbergs FF!
– Att få regelbunden speltid är definitivt en av anledningarna till att jag valt Falkenberg. Sen drog Hasse Eklund mycket också. Jag hade honom i ungdomslaget i HIF. Vi kom bra överens och jag gillar hans sätt att se på fotboll. Att få jobba med honom igen lockade.

Hampus Nilsson kommer bosätta sig i Helsingborg – och nästa säsong kommer han möta HIF!

När Eskilsminne mötte Djurgården i Svenska cupen 2013 var det Hampus Nilsson som vaktade stockholmarnas mål:

Torbjörn Dencker
[email protected]

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *