Förre HIF-tränaren Bosse Nilsson laddar för en ny säsong med sitt division 3-gäng IFK Hässleholm. Senaste nyförvärvet – William Kvist från HIF – är tänkt att förstärka offensiven.
– Det känns riktigt roligt. Det är en bra spelare som ville komma till oss.

Bosse Nilsson har kvar kontakten i Sydafrika. Inför den här säsongen kan publiken på Österås se fram emot två nya spelare.
– Ja det är tanken att det blir två nya spelare från Sydafrika. Jag ska ner där snart och eventuellt kommer jag också se någon match i afrikanska mästerskapen.

Han har gjort en annan upptäckt som kanske även andra klubbar känner igen sig i.
– Det känns riktigt roligt att många spelare hör av sig till oss och vill komma och träna och spela. Det är nog första gången jag varit med om det sedan 1970-talet. Vi har tre spelare i träning nu som kommit på eget initiativ.

Bosse Nilsson försöker undvika kortsiktiga lösningar och han är kritisk mot lagen som lånar och skriver korta kontrakt.
– Jag tycker det är konstigt hur man håller på i allsvenskan. HIF är ett av lagen som kört med halvsäsongslösningar. Samtidigt är det svårt att ha långsiktighet så som det ser ut i dag. Vi lever i en ekonomisk verklighet.

IFK Hässleholm kan till skillnad från en del andra lag på samma nivå förbereda sig optimalt inför säsongen. I Hässleholm finns två nylagda konstgräsplaner av yppersta kvalitet.
– Jag fick vara med och tycka från början. Det är Andreas Jakobsson genom sitt företag som varit med och fixat det. Vi kommer ha värme i planen så fort det nya badhuset står färdigt.

Han har annars dålig erfarenhet av konstgräsplaner sedan tiden i Helsingborg.
– Det var slarvigt och dåligt gjort från början. Det är egentligen för dj-vligt att de inte har någon ordentlig plan med tanke på hur mycket de lagt ner på det.

Säsongen startar om tre månader. Om de nordvästskånska lagen vet han inte så mycket.
– Vi mötte Höganäs i fjol och vet att de ser starka ut. Urbans gäng Hittarp, Råå eller Borstahusen har jag inte så bra koll på.


Text: Torbjörn Dencker
redaktionen@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *