Efter en bra start på serien har det gått sämre och sämre för de gröna giganterna från Toftavallen. Mot Harrie FF igår kom femte raka förlusten efter upphållet, och laget parkerar fortsatt på nedflyttningsplats i division 4 västra.

På ett hårt konstgräs modell äldre började ÖIF bra och dominerade matchens första 30 minuter. Med bra kombinationsspel och fin rörelse hotade man Högalids IP:s stolthet, som inför matchen parkerade på den övre av två nedflyttningsplatser. Man skapade flera fina lägen, bland annat hade Jonsered och Bagarn bra tillfällen att ge laget ledningen. Trots  den fina starten var det hemmalaget som kunde ta ledningen när en innermittfältare fick driva boll helt fritt på mitten och servera djupledslöpande anfallare som inte gjorde något misstag. Tungt och tråkigt för ÖIF, men också väldigt karakteristiskt för ett lag i motgång. I 40e minuten kunde hemmalaget utöka sin ledning när vänstermittfältare omarkerad kunde prickskjuta medspelare i straffområdet i huvudet.

Precis som mot Staffanstorp senast stod det alltså 2-0 i halvtid.

Knappt hade de 20 betalande (typ) hunnit sätta sig ner på den fina träläktaren innan Harrie i den andra halvleken hade dödat matchen med både 3-0 och 4-0. I matchens slutskede fick ÖIF in ett tröstmål när Johan ”Krösus” Holmqvist fint nickade in en hörna, men närmre än så kom man inte idag heller.

Precis som mot Staffanstorp senast stod det alltså 4-1 efter full tid.

*****

Efter uppehållet har vi nu spelat 5 matcher utan att lyckats knipa poäng. Framåt har vi på dessa 5 matcher endast lyckats göra 3 mål medan vi släppt in hela 16 baljor. Även om vi mot Harrie spelade bra första 30 minuterna och kan sägas haft lite otur, går det inte att förklara trenden med detta. Kvaliteten över hela banan är helt enkelt för dålig och naiviteten gör sig tydligt påmind i matcherna. Det som inte straffade oss särskilt hårt i division 5 straffar oss desto hårdare i division 4. Vårt hopp om att knipa en kvalplats lever dock fortfarande. Imorgon möts de båda lagen som just nu parkerar på dessa platser, Helsingborgs Östra och Bosna, i ett otroligt intressant derby på Medevi IP. Avspark 14.00 för den hugade!

 

Läget i division 4 västra just nu

Läget i division 4 västra just nu

*****

ÖIF:s egen Tupac, Andreas Örum, fick lämna gårdagens match i ambulans redan i första halvlek. En långboll över vår backlinje kombinerat med en utrusande målvakt och en knuff i ryggen från en motspelare föranledde situationen som tros vara en lättare hjärnskakning. Krya på dig Tupac!

*****

För två veckor sedan fick vi finbesök på träningen av journalisten Caroline Wickmark. Genom sociala medier hade hon uppmärksammat våra smeknamn och var intresserad av att göra ett lättsamt och roligt reportage om det hela. Givetvis gick det bra för oss och resultatet går att läsa här.

*****

Med glädje och stolthet kan vi också berätta att vi hjälpt insamlingen till Team Elliot nå dess mål på 50. 000 kronor! Kampen är dock inte över, och all hjälp uppskattas givetvis: http://www.barncancerfonden.se/1309383962

 

 

Tills vidare!

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *