När Fredrik Svanbäck skrev på för Höganäs BK inför den gångna säsongen slog det ner lite som en bomb. Vad ska man då säga nu när division 6-laget Croatia presenterar den finländske mittfältaren – med meriter från HIF och Landskrona BoIS – som sin spelande huvudtränare inför nästa säsong?
– Jag blev överlycklig! Jag jobbade en kort period med Fredrik på Wieselgrensskolan förra året innan jag lämnade för Västra Ramlösa och när han blev klar för Höganäs. Jag skojade då med honom om att spela i Croatia och kanske såddes ett litet frö då, säger målvakten Christian Jansson till Alltid Fullsatt och fortsätter:
– Rimon Akgül, som går in som assisterande nu, jobbar med Fredrik nu och har varit viktig i detta. Vi tappade en duktig tränare i Fahrudin, men klubben visade handlingskraft och hittade en ersättare snabbt.  

Det blev bara en säsong i höganäströjan för Fredrik Svanbäck. Foto: Torbjörn Dencker

Det blev bara en säsong i höganäströjan för Fredrik Svanbäck. Foto: Torbjörn Dencker

 

I Höganäs har man länge varit förhoppningsfulla att Svanbäck skulle ta en säsong till.
– Jag ska ringa honom i morgon. Jag är skeptisk till att han fortsätter, men jag hoppas fortfarande, sa höganästränaren till Alltid Fullsatt på måndagsförmiddagen.

Fredrik Svanbäck tar över tränarsysslan i Croatia efter Fahrudin Karisik. I fredags skrev Alltid Fullsatt att han blir ny tränare i Glumslöv, där han efterträder Magnus Kjellsson.
35-årige Svanbäck kom till HIF från moderklubben Jaro 2004. Säsongen 2008 lånades han ut till Jaro och var tillbaka i HIF 2009 innan han gick till Landskrona BoIS där han spelade 2010-2013. Efter ett år hemma i klubben Jaro igen skrev han på för Höganäs BK inför 2015.
– Förutom en fantastisk fotbollsspelare är Fredrik en människa med hjärtat på rätt ställe. En perfekt ödmjuk ledare som alla vill ha i sitt lag oavsett nivå. Detta är nog den största värvningen Croatia någonsin gjort och kommer att göra. Det betyder mycket för en liten klubb med stort hjärta att en profil som Fredrik tar över som spelande tränare. Vår sportchef, Mladen Juric, firade igår, säger Christian Jansson med ett skratt.

Torbjörn Dencker
[email protected] 

Se Silly Season-läget i NV-Skåne här!

Tagged with →  
Share →

One Response to Fredrik Svanbäck blir tränare – i division 6!

  1. Magnificent site. Lots of useful information here.
    I’m sending it to some friends ans additionally sharing in delicious.
    And obviously, thanks for your effort!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *