Anders Friberg fortsätter som tränare för Tågarp. Nu berättar han om intresset från Trelleborg och IFK Malmö, ryktena som kopplar honom samman med BoIS, samtalet med Billy Magnusson – och att han kan få Johnny Lundberg som assisterande tränare.
– Vi vill ha honom, säger Friberg.

I somras tog Anders Friberg över som tränare i Tågarps AIK och under hösten förde han laget till division 4 efter kvalspel.

Nu har Friberg – som under sina tre år som tränare har fört upp två lag i seriesystemet – kommit överens med Tågarp om att stanna över nästa säsong.
– Tågarp är en extremt trevlig förening att vara i. Det är fantastiskt roligt att vara där ute, säger han.

Enligt Friberg har locktoner funnits från betydligt högre nivå. Division 2-klubben IFK Malmö ska ha visat konkret intresse och Trelleborgs FF, som nyligen avancerade till superettan, ska ha velat ha honom som tränare i klubbens U19- och U21-lag.

Men Friberg har tackat nej då han anser att uppdragen skulle ta för mycket tid från familjen.
– Jag har en dotter som är nio år, skulle jag då vara borta typ hela tiden så är det inte så gött, säger han och fortsätter:
– Det har varit många nätter som man bara har legat och funderat. Det har varit jäkligt smickrande. IFK Malmö är en klassisk klubb, bara att få frågan som huvudansvarig där är jävligt nice. Och med TFF blir man ju också stolt över att bli tillfrågad.

Samtidigt har rykten gjort gällande att Friberg är på väg till Landskrona BoIS, som är på jakt efter tränare.
– Jag har också hört det, när man går på stan är det många som har hört mitt namn. Senast i går pratade jag med en supporter. Men det är nog bara de som har hört det, för jag har tyvärr inte hört något, säger Friberg.

Sen berättar den förre BoIS-backen att han ringde den nuvarande BoIS-tränaren Billy Magnusson i oktober, när klubben hade sparkat huvudtränaren Zvezdan Milosevic.
– När det hände anade jag att Billy (Magnusson) var själv som tränare. Då ringde jag faktiskt Billy och erbjöd min hjälp med träningar eller vad som helst. Jag ringde bara som en vän, jag hade inte snackat med BoIS och skulle inte ha någon betalning eller någonting. Men Billy hade redan tagit in Linus Malmqvist, säger Friberg.

I stället kan Friberg nu ta in en stor dos BoIS-anda i Tågarp.

Snart hoppas han nämligen att Tågarp gör klart med BoIS-mittbacken Johnny Lundberg, som är på väg att varva ner sin fotbollskarriär.
– Vi vill ha honom och ligger på honom. Tanken är att Johnny ska bli min spelande andretränare när han kommer gå sin tränarutbildning nästa år. Då har Tågarp sagt att han ska gå bakom mig för att få lite kött på benen, säger Friberg.

Eric Persson
info@alltidfullsatt.se

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *