”Sundets egen Zlatan” står det över en hel sida i den lokala norska tidningen. Faton Trstena har äntligen landat i en klubb med ett nyskrivet kontrakt i handen. Avtalet med Nybergsund sträcker sig till årets slut.

Trstena_tidning

Tillbaka till tidningen. I ingressen står det också: ”Han är svensk, stor och stark och han är målfarlig. Zlatan-kopian Faton Trstena är Nybergsunds nya gullgutt”.
– De kan ju inte jämföra mig med Zlatan, även om det är kul. Men Hallå, Zlatan är en levande legend. Men det är sånt man får ta. Det hade varit bättre om de frågat Zlatan först…

När Alltid Fullsatt pratar med den före detta Rååanfallaren sitter han och fikar med nye lagkamraten Mathias Unkuri. faton_unkuriSkillnaderna jämfört med Sverige är många. Priserna till exempel.
– Vet du vad en lunch kostar? frågar Unkuri och fortsätter:
– 160 spänn!

Vad gick era två koppar kaffe på?
– Hundra kronor.

Tur att ni tjänar bra då…
– Ja faktiskt. Snittlönen här är bättre än i många klubbar i superettan, erkänner Unkuri.

Skadorna har varit många för Mathias. Nu är han helt skadefri. Han var hemma i Helsingborg under vintern. Tanken var att han skulle spela fotboll någon annanstans i år.
– Ja jag spelade ju här även i höstas. Vi var obesegrade hela hösten. Nu ville jag byta miljö, men marknaden har varit stendöd så till slut landade det på det här alternativet ändå.

Nybergsund är rena främlingslegionen. Här finns även nv-skåningarna Nicholas Mwesigye (Ramlösa Södra) och Alexander Zaim (HIF, BoIS). I fjol spelade även målvakten Peter Rosendahl här, men han har flyttat för spel i Brage.
– Här finns också fyra spaniorer. Det finns också många inhemska talanger där någon spelar i det norska P18-landslaget, säger Faton.

Laget har precis varit på träningsläger. Någon inkilning blev det inte för den nye anfallaren.
– Nej, jag klarade mig. Men det var ett bra läger. Det var mental träning och vi fick umgås. Vi försökte få en träningsmatch mot BoIS men det blev inget, säger Faton.

Han gjorde ett mål och en assist i sin första testmatch. Nu väntar Konsvinger i ett genrep innan det är dags för första seriematchen mot Herb den 21 april.
– Jag spelar som ensam anfallare här så jag kommer få den target-roll jag brukar ha. Jag gillar det. Men jag utvecklade djupledsspelet mycket i Råå.

Mathias Unkuri trivs i det nya sällskapet.
– Faton är en bra spelare. Jag visste inte så mycket om honom tidigare, men han är trevlig.

Unkuri har spelat i både BoIS och ÄFF så sista frågan blir vilket av lagen som kommer gå bäst i år.
– BoIS har väl ett helt nytt lag, så jag säger Ängelholm.

Det är dags för fotbollsträning igen. Intervjun avslutas så att de kan dricka upp de sista dyra dropparna.

Torbjörn Dencker

Tagged with →  
Share →

2 Responses to ”Gullgutten” Faton Trstena om flytten

  1. Anders skriver:

    Oj vad Faton hyllar sig själv hela tiden efter att ha dominerat div 5.

  2. Solo skriver:

    Låt han leva sin dröm !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *