Första mötet med sitt gamla lag är alltid lite speciellt. Man har goda minnen från tiderna med anställning hos BoIS och man kommer på att det är många människor som man saknar att slänga lite käft med. Man är bekväm i miljön och har nästan dåligt samvete för att man inte hann att prata eller hälsa på alla gamla vänner i föreningen som var på matchen. Numera är jag ju anställd hos Falkenberg och mitt fulla fokus ligger på att prestera bra resultat i den föreningen.

Jag har dock lovat chefen på ”alltidfullsatt” att lämna en kommentar om BoIS chanser i superettan 2013 och tidpunkten passar väl rätt bra nu eftersom vi precis har spelat en träningsmatch i Landskrona.

Efter ha fått stryk med 4-2 på Landskrona IP:s konstgräs kan jag bara konstatera att BoIS har ett mycket spännande år framför sig.

Såklart har man fått en nytändning med det nya tränarparet Jörgen / Rossi och många spelare får en ny chans att visa upp sig och konkurrera om platserna i startelvan. Nya övningar och ändringar i kravbilden gör att många spelare kommer upp på tårna direkt i säsongsupptakten.

Laget spelade en tempostark och fartfylld fotboll under lördagens match och visade upp en imponerande skicklighet i passningsspelet. Helt ärligt så hängde vi i Falkenbergs FF inte alls med i svängarna. Ställningen blev 4-0 i paus, men siffrorna var närmare 6-0 än 4-1 enligt matchbilden på planen. Nu kanske inte Falkenberg är en rättvis värdemätare då vi förväntas att hamna i slagsmål om bottenplaceringar under 2013, men detta spel kommer garanterat att ge en plats i topp-3 i tabellen för BoIS. Laget hade ett varierat anfallsspel och vi fick aldrig grepp om BoIS och deras offensiv. Bara att lyfta på hatten och erkänna att det var klasskillnad !

Största konkurrenterna om de allsvenska platserna kommer att vara Hammarby, Örebro och Sundsvall. Jag tror dock inte Sundsvall kan störa BoIS om man inte snabbt får ordning på sin spelartrupp och förra årets besvikelse med nedflyttning försvinner relativt fort. Får man ordning med det tror jag man kan vara med i toppen och utmana övriga tre lag.

Vilka svar gav då matchens resultat 4-2?

Tja som alla andra lag och tidigare år i superettan gäller det att hålla sin trupp skadefri. BoIS mönstrade ett ordinarie lag, förutom Andreas Dahl som garanterat kommer att gå in i startelvan. När man sen bytte ett helt lag i paus kunde vi ändra matchbilden och göra två mål. Med lite flyt hade vi gjort två mål till på två rena frilägen, men målvakt Uddenäs parerade bägge två mycket fint. Vår målvakt behövde inte göra en kvalificerad räddning i andra halvlek trots att mina spelare började att bli trötta och det var pigga ben som kom in efter paus. Det visar att även ett lag i botten på superettan kan slå ett icke ordinarie lag. Dock hade 4-4 varit grymt orättvist!

Nu har laget en imponerande bredd, men jag måste ändå framhålla Fredrik Karlsson som även detta året blir extremt värdefull. Han får bara inte bli skadad, för med egen erfarenhet kan jag säga att det är stor skillnad på spel med och utan Fredrik. Nye Alex Nilsson från Malmö är en riktig målskytt och det blir spännande att följa honom.

För mig finns det bara två frågetecken när det gäller BoIS upplaga 2013.

Vem kommer att få stå på sidan för Andreas Dahl som garanterat spelar ?

Vad hände med BoIS ungdomssatsning ?

Ingen av lagets landslagsmän fick plats i förstauppställningen. Då har man ändå två stycken med i U-21 landslaget (Philip/Mathias) ! Hofsö, denne unge anfallstalang som fick sitt genombrott förra året platsade inte ens i 22-manna truppen och fick spela U-21 match i veckan för att få speltid. Erik Andersson som redan har varit ute och provat med stora klubbar och som spelade i superettan förra året kan man sälja med stor förtjänst om han får fortsatt speltid.

–       Om man är tillräckligt bra får man spela !

Ja så sade den röd-blå kusinen två mil norröver och sopade banan med alla konkurrenter 2010. Man vann allt som gick att vinna, men tappade tre år av sin ungdomssatsning och börjar först nu komma på fötter igen både ekonomiskt (tack vare europa-pengar, dock utan försäljningar av egna unga attraktiva spelare) men också åldersmässigt i truppen.

Jag kan bara tolka detta som om att BoIS kommer att sopa banan med alla under 2013 och ta en av de tre topplaceringarna ! Styrelse och fotbollsutskottet har hittat rätt med nyförvärv och bredden på truppen känns stark med tanke på alla kvalificerade spelare som spelade i B-uppställningen.

Lycka till i alla matcher utom två och jag håller tummarna för mina gamla vänner och för ett gott resultat 2013.

Vi ses på IP – och då inte det 10 år gamla konstgräset utan på gräsplanen… ja riktigt gräs där fotboll skall spelas !

// Hasse

Förre målkungen och HIF-aren Hasse Eklund lämnade Landskrona BoIS för att ta över som huvudtränare i superettankonkurrenten Falkenberg den här säsongen. Han skriver återkommande blogg här på Alltid Fullsatt.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *