Man kan verkligen kalla denna match för ett derby. Eller internmatch i HIF. Jag räknade till sex spelare i vår startuppställning och fem spelare i Ängelholms startuppställning som alla har ett förflutet i HIF. Det betyder mycket känslor och stor kunskap om varandra. Derbyt handlade mer om intern prestige än bra tabellplaceringar.

Just nu skiter vi i vilket.
Vi har efter 1-0 mot Ängelholm  fortfarande en skön känsla i kroppen. Det är alltid speciellt att vinna ett derby, men känslan är mycket bättre nu eftersom vi lyckades stoppa det fria fallet neråt i tabellen. Lättnaden var stor i omklädningsrummet efter och det var länge sedan som segersången hördes så högt under IP:s tak. Skillnaden mellan lagen var inte så stor, men vi hade denna gången marginalerna med oss och vi hade en optimism som vi inte har haft tidigare. Vi blev lite tillbakapressade och ängsliga i första halvlek. Vi ville ju så gärna vinna matchen och ha de tre poängen. I andra halvleken släppte vi mer på handbromsen och gick för 2-0 istället för att försvara 1-0. Det är en stor mental skillnad.

Det är klart att Simovic
i Ängelholms anfall saknades väldigt mycket. Han har gjort 15 mål och lämnar ett tomrum efter sig. Vi fick tillbaka två målskyttar i Fredrik O och Luka M. Det är bara så typiskt att har du målskyttar på planen så ökar dina chanser till att vinna. Vi slår en frispark i ytterzon in mot mål och jag ser att våra offensiva spelare gör alldeles för dåliga löpningar. Jag ställer mig upp och svär för friparken är bra slagen. Plötsligt så tappar målvakten oväntat bollen och vem står rätt placerad framför mål ? Jo en målskytt vid namn Luka!
– Bra spelförståelse, säger målvaktstränare Mats I Svensson till mig och blinkar.

Fredrik och Luka har varit borta länge
, men har successivt fått fler och fler matchminuter i kroppen och deras offensiva aktioner blir mer och bättre för varje match. Sen har vi talangen Hofsö redo att hoppa in och Fredrik Karlsson gjorde sina första 90 min mot Kalmar U21 igår så nu börjar forwardssidan se riktigt bra ut. Vår nykomling Dodja finns också med i bakgrunden, men ser inte lika vass ut för tillfället som han gjorde när han kom till oss.

Ängelholm prickade stolparna
vid 3 tillfällen och med vårt tidigare oflyt satt man bara och väntade på stolpe in. Under tiden hade vi också många bra kontringar där det brändes öppna lägen. Det kändes ovisst in i det sista. Har väl aldrig längtat efter en slutsignal så intensivt.

För BoIS gäller det nu
att avsluta snyggt och komma på säker mark i tabellen. Vi har fullt fokus på att göra vårt jobb i BoIS även om det i media spekuleras om att vi är aktuella för olika tränarjobb. Vi har varit i BoIS i tre år och har trivts förträffligt. Vad framtiden säger i sin spåkula blir nog klart inom de närmaste… 3… månaderna… kanske….. ha ha ha.

Dagens Boisaboll går till
stolparna på IP. Känns så jävla bra med HEMMAPLAN och att de känner skillnaden på stolpe-in och stolpe-ut! Så skall en hemmaplan vara…
Over and out
Hasse Eklund
Ass.tränare, Landskrona BoIS

På www.coachingbyeklund.se kan du läsa mer om BoIS.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *