Min spontana reaktion är att 0-0 på  bortaplan mot topplaget Hammarby är ett bra resultat. Hammarby nämndes innan säsongen som en given kandidat till allsvenskan och har köpt på sig en hel del förstärkningar under året. Vid en seger för Hammarby hade de gått förbi oss i tabellen så det var en viktig poäng för oss i Landskrona.Vår strategi var inför matchen var att ha lite lägre försvarsspel och satsa på omställningar. Vi visste att Hammarby skulle satsa framåt, påhejad av en fanatisk publik och deras desperata behov av tre poäng för att få kontakt med Halmstad på kvalplats. En annan faktor är att domaren brukar ofta falla för trycket av publiken och ge hemmalaget många billiga frisparkar. Vilket i sin tur gör att man hamnar under press med många fasta situationer emot sig under matchen.Vår laguppställning blev därför kanske lite annorlunda än vad en del hade förväntat sig. Ivo var tillbaka i mål efter att ha vilat i cupmatchen mot Enskede. Backlinjen blev uppställd med Liverstam,Malmqvist,Andersson,Rudolfsson. Liverstam är ju normalt bäst som mittback, men nu har Philip och Linus gjort det bra i mitten och Liverstam har förmodligen lagets bästa huvudspel, vilket var en faktor som gjorde att vi ville ha honom på planen, därav den ovana positionen som högerback. Platsen till vänster blev då riktig tuff med tre spelare i bra form, Max, Zaim och Martin. Alla tre var bra mot Enskede i cupen och Max passade dessutom fram Zaim till det matchvinnande målet i den matchen. Vi valde Martin för vi räknade med att bli tillbakapressade och med Hammarbys forwards Sinan & Adelstam förväntade vi oss mycket inlägg. Martin är positionsstark och en bra huvudspelare. Svårt val för alla tre har olika bra egenskaper, men nu gjorde vi en bra match försvarsmässigt och det är skönt att ha flera spelare i bra form.

Mittfältet skulle också omformeras efter Svanbäcks avstängning. Lantz fick därför spela med Mattias Andersson på innermittfält och Surprice,Linus Olsson spelade på var sin kant. Mattias är den mest konditionsstarka vi har i laget och han gör alltid ett enorm löparbete. Lantz står rutinen och kan kontrollera tempot i matchen. Linus och Surprice har bägge bra form och jobbade kopiöst i denna match. Som väntat fick vi flera bra omställningslägen på dessa två spelare och effektiviteten hade nog kunnat vara lite bättre i offensiven om man inte hade hamnat så långt bak i Hammarby-pressen.

Dagens största ros går till ungtuppen Robin Hofsö som respektlöst kämpade och slet mot Hammarbys starka försvar. Kan han bara bevara denna inställning kommer BoIS har en riktigt vass spelare framöver. Fredrik Karlsson är grymt viktig för vårt anfallspel. Han är verkligen en pain-in-the-ass för motståndarna. Tyvärr tvingades vi byta Fredrik i 40 min pga huvudskada och eländet verkar aldrig ta slut för denna sympatiska Lunda-påg. Läkarundersökningen senare i veckan får avgöra hans vidare spel under hösten då de många hjärnskakningarna måste tas på högsta allvar eftersom den personliga hälsan alltid kommer först. Inhopparen Fredrik Olsson kunde verkligen ha blivit en joker då han på egen hand skapade två frilägen. Fredrik ser bättre och bättre ut i spelsekvenserna och målen kommer snart i takt med att matchminuterna blir fler och tajmingen sitter där.

Vi tvingades även byta ut Lantz pga av skada och Thomas Raun fick chansen att visa sin kapacitet. Ingen fara med Lantz utan han skall kunna vara tillbaka till nästa match.

När vi inte kan göra mål framåt  är det viktigt att hålla tätt bakåt och få en poäng med sig i matcherna. Oavgjort borta mot Hammarby och seger hemma mot Degefors gör att vi fortfarande är med i matchen om en kvalplats.

Vår svit av obesegrade matcher förlängdes i lördags av vår seger i cupen mot Enskede. Viktigt för för oss att få bra matcher i vår när cupen skall avgöras i ett seriespel.

Det mest anmärkningsvärda är dock att alla matcher i cupen var tvungna att spelas den 19 eller 20 Augusti. Hammarby fick spela sin den 17 Aug och fick därför två vilodagar mer än oss. Känns skönt i denna sportsliga orättvisa att veta att vi har spelare av stål som klarar tuff belastning.

Dagens boisaboll går till Roland Rundqvist (lagledare) och Stig Persson ( materialare). Man hade lyckats att missa att Hammarby spelar i vita strumpor och när domaren fick se våra vita strumpor blev det blankt nej till spel i dessa. Våra två herrar fann dock på råd och efter ha lånat några svarta strumpor hos Hammarby, lånat några hos domare och sprungit iväg och köpt de sista på Stadium kunde matchen genomföras!

Problem är till för att lösas som vi säger på CoachingByEklund….

Hälsn Hasse

Ass.tränare

Landskrona BoIS

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Hasse Eklund …om BoIS strump-drama i Stockholm

  1. Johan skriver:

    Kämpa på, ni gör ett kanonjobb! 0-0 är helt klart ett bra resultat borta mot Hammarby. Det gjorde resan till Stockholm värd besväret /BoISfanatiker

  2. Heya i’m for the first time here. I came across this board and I find It truly useful & it helped me out a lot. I hope to give something back and help others like you helped me.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *