Efter 1-0 borta mot serieledarna Öster vågar jag påstå att kontraktet är klart. Det har varit vårt första mål hela säsongen, men att det skulle komma mot Öster borta var däremot lite förvånande. Vi har under de sista dagarna haft alla spelare i träning och intensiteten har varit väldigt bra. Men vi visste ändå inte var vi stod eftersom vi hade samma känsla inför Trelleborg hemma (förlust) och Öster som skulle säkra in den allsvenska platsen borta är en svår uppgift.

Vi ville tidigt försöka att ta kommandot och satte in en hög press för att få i gång vårt eget lag men även för att stressa Östers backlinje till dåliga uppspel. Strategin föll väl ut och ganska tidigt märkte man att Öster var lite tagna av stundens allvar. I förra mötet spelade vi men en man mer i 40 min och blev ändå utspelade av Östers fina passningsspel. I denna match försvann detta spel och detta enda som hördes var att slå långa bollar in bakom backlinjen. Det passade oss utmärkt när de flesta bollarna som slogs inte hade särskild hög kvalite. Vi trodde att Öster skulle komma med mycket inlägg och satsa på fasta situationer och hade därför valt de nickstarkaste backlinjespelarna i en formation enligt följande, Liverstam-Malmqvist-Philip-Martin.

I första halvlek gick det galant och Öster hade knappt ett avslut på mål. I pausen tvingades vi att byta ut Malmqvist som hade fått en lätt bristning i knävecket ( övergång vad/lårets baksida). In kom Max som högerback och han var supertaggad och direkt  levererade han hög kvalité i sitt spel. Liverstam blev då mittback och växte till en gigant ju längre matchen led. Mittfältet bestod av Mattias-Lantz-Svanbäck-Surprice. De gjorde ett kanonarbete med att vinna boll men även med att hålla i och fördela den i vår offensiv. Framåt valde vi denna match att spela med Luka och Fredrik Karlsson. Det är de två bästa bollmottagarna i laget och det var viktigt för oss att behålla bollen på offensiv planhalva och få lite längre anfall för att inte ständigt vara under Österpress. Taktiken lyckades perfekt och hela laget gjorde f.ö en mycket bra taktiskt bra match.

Att Öster gärna vill få slut på snacket om allsvenskan märktes i deras desperation mot slutet. Det var först sista kvarten vi kom lite under press och de lyckades att få längre anfall mot oss. Domaren Bojan tappade sitt fina koncept och till sist gick alla frisparkar emot oss. Philip fick även sin andra varning för att han reagerade på ett domslut och man kan tycka att domaren skall tåla en spontant uttryck i slutet på matchen. Alla frisparkar gjorde att vi kom under ännu starkare press och Öster kunde flytta fram ännu mer folk. Vi försvarade oss dock tappert med 10 man och målvakts Ivo gjorde några helt avgörande räddningar.

Det blev lite kaos på slutet för trycket från hemmapubliken var högt och med Pilip och Linus borta behövde vi omstrukturera backlinjen. Våra instruktioner hördes dock inte till en början och det var lite smått kaotiskt.

Vi lyckades att hålla undan till sist och det var ett bra kvitto på att vi är ett bra lag och som gammal smålänning vill man ju visa att man fortfarande är bäst!

Den nya arena var magnifik att spela på och jag ser det som högsta prioritet för BoIS att få till ett nytt stadion för supportrar där ljudkulissen blir helt annorlunda och mer bekvämlighet för sponsorerna. Fotboll skall helt enkelt spelas på moderna tidsenliga arenor !

Over and out

Hasse Eklund
Ass.tränare, Landskrona BoIS

På www.coachingbyeklund.se kan du läsa mer om BoIS.

Dagens Boisaboll går till Roland Rundqvist som är vår lagledare. Roland som förmodligen är världens snällaste man var avstängd denna match ! Varför han blev avstängd får han berätta själv men han gjorde sitt jobb fram till tillåtna 90 min innan matchstart och stöttade oss på läktaren. Gott Jobbat Rolle !

 

Tagged with →  
Share →

One Response to Hasse Eklund: Seger mot serieledarna

  1. Lennart Andersson skriver:

    Men Rolle då – vad är detta för spektakel?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *