Sista matchen är spelad och jag tycker att säsongen har gått sjukt fort. Sista matchen mot Halmstad gav en poäng borta och det gjorde att vi hamnade på en sjätte plats totalt i superettan. Det positiva i denna matchen var att vi hämtade upp ett underläge till oavgjort och att Niklas i mål fick visa att han är en duktig målvakt. Vi var illa ute med utvisning och straff emot oss på övertid men visade bra moral och grejade en poäng.

I de två sista matcherna har vi verkligen haft supportrarna med oss och stämningen har varit grymt bra. Jag tror att i denna match som inte gällde någonting var det supportrarna som eldade fram spelarna till bra prestationer.

Årets placering är en lite missräkning då vi hade hoppats att blanda oss med i striden om de tre översta platserna. Med facit i hand och utan att göra några ursäkter tror jag att det beror på några få faktorer.

  1. Vi hade några tunga skador på nyckelspelare. Marcus Lantz,Linus Malmqvist och Surprice i början på säsongen, Fredrik Olsson, Luka, Fredrik Karlsson och Åström efter sommaren.
  2. Målskyttet. Tittar man på topplagen så gjorde BP:s forwardspar Pinones och Bahoui 33 Mål tillsammans. Östers Söderberg och Velic eller Zampi 24 mål, Halmstads Baldvinsson och Bohman 29 mål. Vårt forwardspar var skadade alldeles för mkt och 14 mål för Olsson(9) och Luka(5) är för lite om man vill vara med i toppen. Förvånande är fö att Ängelholms Simovic gjorde 17 mål men ändå hamnar ÄFF på en nionde plats.
  3. Under säsongen tvingades vi att göra oss av med Linus Olsson äldre, Mark Leth, Raun, Unkuri, Sonny Karlsson. Detta för att spara pengar. Vi hade givetvis kunna tänka oss att återinvestera dessa i nya spelare, men ekonomin sade stopp och även om alla dessa spelare inte alltid var startspelare så försvinner en del träningskvalité.

Det positiva är att vi hade en låg medelålder och vi lyckades att komma 3:a i ungdomsligan vilket gav föreningen 200 000 kronor. Vi släppte under året fram flera egna produkter och BoIS fick under året hela 4 landslagsmän, vilket måste vara länge sedan det hände. Det roliga är att Philip och Mathias är uttagna till U21 i dagarna. Detta är givetvis en följd av bra ungdomsarbete, samt en huvudtränare som släpper fram talangerna.

Superettan är en tuff serie. Det fick Trelleborg erfara i år. Vi låg risigt till förra året men lyckades att tänka till och reparera läget till en tionde plats. Trelleborg insåg aldrig allvaret och från att ha varit en av favoriterna till avancemang åker man alltså ur superettan också. Är man inte på tårna och har det där lilla flytet, eller erfarenheten kan det snabbt gå utför i denna tuffa serie. Att Öster går upp känns rättvist. De har varit outstanding i år. Att BP tog platsen före Halmstad var lite överraskande, men kul då BP vann ungdomsligan och platsen med antalet flest produkter i truppen.

Att Umeå följde med Trelleborg ner till div 1 kändes naturligt då de hela säsongen har varit i de nedre regionerna.

Nu väntar ovisst kval för några lag och för BoIS del väntar lite träning i november innan ledigheten i december startar.

Dagens BoIS:a boll får Roland Rundqvist som lyckades med att tappa bort en spelare inför Halmstads-matchen. Vid ankomst till matstället var Dodja försvunnen och sympatiske Rolle fick vackert vända tillbaka och hämta upp Dodja på IP…

Vi ses på IP !

// Hasse

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *