Daniel Andersson sjöng och dansade med fansen efter matchen

Daniel Andersson sjöng och dansade med fansen efter matchen. Foto: CMore

Matchen på Guldfågeln slutade 0-0 – men det saknades inte chanser. Daniel Andersson kom att svara för en avgörande roll med några riktigt svettiga räddningar i sista delen av matchen.
– Det var känslosamt när slutsignalen ljöd och jag kom fram till fansen. Jag hade inte kunnat förbereda mig på det här scenariot. Jag har tränat hela tiden, men att gå från materialare till målvaktstränare till att hoppa in nu är en ganska krokig väg. Fansen är helt underbara, det brast lite där, säger Daniel Andersson till CMore.
– Nu flyttar inte jag på mig ha ha. Vi får väl se hur det blir mot Falkenberg. Förhoppningsvis är de andra målvakterna är tillbaka snart. Jag är målvaktstränare och nu har jag satt standarden.
Henrik Larsson:
– Jag vet vad han kan. Man måste bli imponerad för han är snart 43 år. Han gör inte ett misstag och gör en viktig räddning när Antonsson kommer fri. Med sitt lugn och rutin tar han det. Jag är glad att ha Daniel Andersson i multitasking i vårt lag, säger Henrik Larsson till CMore och fortsätter:
– Jag är nöjd med en poäng. Jag hade hellre åkte härifrån med alla tre, vi gör en bra match och står rätt i defensiven. Vi hanterar det långa spelet väldigt bra. Ni kan själva se hur bra vår nye dansk är i dag. Vi löper bra offensivt och defensivt. I det offensiva spelet skulle jag vilja se fler chanser, men vi möter Kalmar i en premiär borta. Vi kan lägga in bollen lite mer i deras box så att deras mittbackar också får jobba lite. Vi får slipa på det. En poäng borta måste vi vara nöjda med.
Peter Swärdh:
– Vi kom igång bättre i andra halvlek och skapade målchanser för att kanske vinna matchen. I första halvlek var vi inte tillräckligt bra men bytena gjorde oss bättre i andra, säger Peter Swärdh i Kalmar FF till CMore.
– Vi gjorde en stabil match även om det inte var något skönhetsspel. Vi behöver bättre kvalitet i avslut och högre tempo på banan.

Läs om matchen här:

Andra halvlek

Ema Boateng gör det riktigt bra när han får med sig bollen men skottet är dåligt riktat.
I den 84:e minuten tappar Emil Krafth bollen och Kalmar kan komma i en farlig kontring. Daniel Andersson gick dock ut och svarade för en benparad och räddade nog poängen där.
Publik: 8 132 personer
Andreas Landgren fick göra comeback när han ersatte Bojanic efter 81 minuter.
Robin Simovic kom in i den 78:e minuten – ut med Jordan Larsson.
I den 76:e minuten svarade Daniel Andersson för en reflexräddning när han sträcker sig och får ut ena handen på ett närskott från Pär Ericsson. Den senare lämnade planen kort efter och ersattes av Marcus Antonsson.
HIF:s första byte kom i den 73:e minuten när Ema Boateng ersatte Atakora.
I den 69:e minuten kom matchens första varning när Atakora är för het på bollen och drar undan benen på Emin Nouri istället.
Efter 63 minuter gjorde Peter Swärdh ett dubbelbyte – ett kvitto på att han inte är nöjd med matchbilden. Jonathan Ring in (Filip Sachpekidis ut) och Romario kom också in (Ismael ut) och det innebar två förändringar på Kalmars mittfält och ytterfält.
I den 60:e minuten höll sig Johan Mårtensson framme och nickskarvade bollen tätt utanför.
HIF har startat klart bäst i den andra halvleken. I den 58:e minuten kom Atakora längs högerkanten och sköt ett skott i steget där bollen gick strax utanför första stolpen.
I den 54:e minuten testade Jordan Larsson skott och fick en hörna med sig. Ole Söderberg tappade bollen efter hörnan men fick kontroll på den.
Inom loppet av tre minuter fixade HIF (Atakora) ännu en hörna och den här gången behöll HIF pressen lite längre innan Wede avslutade med ett skott över.
Andra halvlek igång. Direkt fixar Jere Uronen en hörna som blev resultatlös.

Första halvlek

Statistik från första halvleken.
Mål 0-0
Bollinnehav 45% – 55%
Avslut 4-4
På mål 1-2
Hörnor 2-1
Offside 2-0
Varningar 0-0

– Lite pirrigt var det även om jag varit med förr. Det är kul att komma igång igen och få tillbaka glädjen. Vi jobbar hårt och har bra kombinationer stundtals, vi har skött det bra. Vi måste skjuta mer och komma till skottlägen. Det kommer i andra, säger Astrit Ajdarevic till CMore.
Pär Ericsson fick halvlekens sista chans – sekunden före paussignalen – när han med ryggen mot mål nickade, men Daniel Andersson var bra placerad.
I den 45:e minuten fick HIF sin först hörna. Jere Uronen slog den från vänster – men den var dålig, låg och rakt på kalmarben vid första stolpen.
I den 42:a minuten kom en jättechans när Kalmar kom fram på vänsterkanten och en snett bakåt passning ledde fram till David Elm som fick på ett hårt skott till (resultatlös) hörna.
Med fem minuter kvar av halvleken är det fortsatt mållöst och närmare än ett skott från Emil Krafth har inte HIF kommit.
Efter 33 minuter kom nästa Kalmarchans när HIF-spelare missbedömde och Tobias Eriksson fick ett bra läge – men bollen högt över.
Astrit Kalmar HIF
Efter precis halvtimmen spelad höll Henrik Larsson och HIF-fansen andan. Förre HIF-backen Marcus Nilsson tryckte till Astrit Ajdarevic i en höjdduell och Astrit låg ner under en period med smärtor i ryggen. Han reste sig dock och fortsatte spela efter en stund.
I 25:e minuten revs Darijan Bojanic ner av Elm och HIF fick ett mycket bra läge på frispark. Bojanic själv tog den (även om Jere Uronen fanns vid bollen) och bollen gick strax över ribban.

Darijan Bojanic frispark efter 25 minuter gick strax över. Foto: Viaplay

Darijan Bojanic frispark efter 25 minuter gick strax över. Foto: Viaplay

Efter att HIF haft de tio minuterna har det varit Kalmar de kommande tio minuterna. Efter drygt 18 minuter var Kalmar mycket nära – på matchens första hörna – att knoppa in ledningsmålet. Bara turen räddade HIF då två kalmarspelare – omarkerade – nickade efter samma boll och inspark till HIF. Fyra minuter senare kom en ny vänsterhörna – åter av Tobias Eriksson – men den här gången var HIF på tårna.
I den elfte minuten kom Kalmar i en farlig attack men då presenterade sig nya Frederik Helstrup med en perfekt brytning när han styrde ut bollen till inkast.
Efter åtta minuter kom första skottet på mål och det var Astrit Ajdarevic som sköt från distans. Ole Söderberg hade vissa problem innan han fick kontroll på bollen.
Matchen igång på Guldfågeln arena i Kalmar!

Alltid Fullsatt ger er det viktigaste från dagens premiär mellan Kalmar FF och HIF. Senaste nytt: Frederik Helstrup tar plats bredvid Calle Johansson som mittback i premiären mot Kalmar FF.Henrik Larsson
– Jag förväntar mig en fantastisk fotbollsmatch med tanke på den fina planen. Svårt att säga var vi står. Vi får nog svaret tidigt men definitivt efter match. Vi ska vara trygga med bollen och våga ha långa anfall. Det handlar om mod även om vissa är säkert är nervösa. Och nervösa ska man vara för det visar att det betyder något i dag, säger Henrik Larsson direkt före matchstart till Cmore.
Spekulationerna har varit igång sedan veckor tillbaka. En timme före avspark kom den – säsongens första startelva. Den innehöll få sensationer eftersom det var känt redan häromdagen att Daniel Andersson skulle få vakta målet.
– Jag är spänd av förväntan. Det funkade bra i genrepet, så jag är förhoppningsfull i premiären, säger Daniel Andersson.
Det enda stora utropstecknet är väl att danske mittbacken Helstrup får chansen och att Jesper Björkman får starta på bänken.
Matchinledningen blir intressant. Kommer hemmalaget ta kommandot direkt och hur högt eller lågt kommer HIF vara under den första halvleken? Klart är att omställningsspelet blir viktigt hos HIF. Det handlar också om att samla upp andrabollar och där har Johan Mårtensson och Darijan Bojanic nyckelroller på innermittfältet.

Nära tusen supportrar har rest upp med buss, tåg och i bilar till Kalmar och det lär bli runt åtta tusen på Guldfågeln arena.

Fredrik Helstrup testar med HIF. Foto: Torbjörn Dencker

Fredrik Helstrup från start i HIF. Foto: Torbjörn Dencker

Startelvan:
Daniel Andersson – Emil Krafth, Calle Johansson, Frederik Helstrup, Jere Uronen – Lalawélé Atakora, Johan Mårtensson, Darijan Bojanic, Anton Wede – Astrit Ajdarevic, Jordan Larsson.
Bänken: 1. Kalle Joelsson (mv), 6. Andreas Landgren, 7. Mattias Lindström, 8. Victor Pálsson, 9. Robin Simovic, 20. Emmanuel Boateng, 21. Mohamed Ramadan, 29. Jesper Björkman.

I Kalmar FF har en av de stora frågorna varit om Söderberg eller Lars Cramer skulle få chansen i målet i premiären. Peter Swärdh valde Ole Söderberg som keeper mot HIF. Noterbart är att Viktor Elm går rakt in i startelvan och spelar på mitten tillsammans med Ismael.
Kalmars startelva: Ole Söderberg — Emin Nouri, Marcus Nilsson, Nenad Djordjevic, Viktor Argardius — Tobias Eriksson, Ismael, Viktor Elm, Filip Sachpekidis — David Elm, Pär Ericsson.

Mer info följer (den här artikeln uppdateras hela tiden under matchen).

Direkt efter matchen kan du läsa ”Dencker tänker” med analys av HIF:s premiär.

Inför premiären

Läs:
Peter Swärdh: ”Alltid kittlande att möta HIF”
Daniel Andersson vaktar målet i premiären
Dencker tänker: På lördag kläcks en ny säsong
Fredrik Ymer: En lång väg att vandra

Titta:
Det märks att det drar ihop sig
Danske mittbacken får chansen direkt?
Den stora föränringen i HIF:s spel
Jordan Larsson laddad inför premiären

Lyssna:
Peter Larsson och Mattias Lindström i podcasten

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *