HIF höll undan och tog – via 1-1 hemma mot Örebro – sig vidare i Svenska cupen. I backlinjen fanns en glad 19-åring som fortfarande får och tar sina chanser.

Felix Bindelöv var beredd på att ta plats på bänken när HIF sprang ut för sista gruppspelsmatchen mot Örebro på plan 10. Då sjukanmälde Viktor Ljung sig och med övriga högerbackar – Andreas Landgren och Jonathan Larsson borta – fick Felix Bindelöv chansen.
– Jag fick reda på det ungefär en timme före match och det var inte så mycket att tänka på, utan bara göra sig redo för att starta. Jag tycker att det gick okej, men jag kan alltid göra det bättre. Det var någon duell jag förlorade enkelt, men jag kom in i matchen och var bättre mot slutet, säger Felix Bindelöv till Alltid Fullsatt.

Det stod mycket på spel i sista gruppspelsmatchen. En poäng räckte för HIF, men en seger för Örebro hade skickat HIF ut ur cupen. 0-1-målet i den tolfte minuten kom därför som en kalldusch.

Felix Bindelöv.

Felix Bindelöv.

– De fick en hörna och vi rensade undan men bollen kom tillbaka till hörnläggaren och Kamara kunde skarva in den i bortre. De gjorde målet ganska enkelt. I övrigt tycker jag att vår backlinje skötte det bra. De vann inte så många dueller.

1-1-målet kom bara fyra minuter senare och Felix var för långt ifrån för att kunna återge det. Men kortfattat serverade Jordan Larsson sin anfallspartner Linus Hallenius som kunde göra sitt andra mål i gruppspelet. Några fler mål blev det inte även om de fyra stopptidsminuterna blev nervösa. 

 

Felix Bindelöv debuterade i A-laget redan förra året, mot Värnamo. Han fick spela en halvlek mot Öster i första matchen, startade mot Halmstad och spelade hela matchen mot Helsingör. Sen har det inte blivit något förrän chansen dök upp i dag.
I fjol spelade han med HIF Akademi men numera tränar han bara med A-laget.
– Jag får reda på inom kort om jag blir uppflyttad till A-truppen eller om jag ska fortsätta i akademin. Det har gått bra i de matcher jag varit med i så jag är förväntansfull. 

Med dagens insats ökade kanske chanserna till det där efterlängtade kontraktet.

Så spelade HIF: Matt Pyzdrowski – Felix Bindelöv, Calle Johansson, Frederik Helstrup, Adam Eriksson – Lalawélé Atakora, Johan Mårtensson, Darijan Bojanic (Alexander Achinioti Jönsson in 65 min), Calle Wede – Jordan Larsson (Matthew Rusike in 68 min), Linus Hallenius.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *