Kommer ihåg det som om det vore igår. Året var 2011.
Jag begav mig till Växjö för att ”strö-titta” på lite fotboll (eftersom jag bodde i närheten) och såg Öster spela. Men det jag verkligen SÅG var en ung grabb, så overkligt mogen för sin ringa ålder. Grabben hette Emil och jag var garanterat inte ensam om att bli imponerad.

Det var för den inte alls obekante Roar Hansen han debuterade. Han kom från Lagans AIK till Öster som sextonåring. Han debuterad i Superettan som sjuttonåring och innan han blivit arton hade han skrivit på för HIF (i konkurrens med bl a Malmö FF).

Sen den dagen jag såg honom spela för första gången, har jag alltid trott att han, med rätt utveckling, skulle kunna bli en framtida landslagsspelare. Om jag inte missminner mig, så vid exakt samma tillfälle befann sig även Jesper Jansson på plats. Jansson säkerligen i arbetssyfte, själv var jag där mest för att se lite fotboll och få tiden att gå. Det som vi, och övriga åskådare, såg var en stjärna födas. (Det låter kanske pretentiöst och överdrivet, men det var ju trots allt sant).

Emil gjorde 24 matcher för Öster i Superettan innan det blev klart på vintern 2012 att han valt att komma till de då regerande svenska mästarna HIF.
Vid tidpunkten var jag involverad och aktiv i Allt Om HIF, och vi skrev nog mer än ett par inlägg/artiklar om stjärnskottet som valt HIF före MFF.

Krafth debuterade i april 2012 för HIF, och tränare Conny var mycket nöjd med den inte ännu fyllda artonåriga smålänningen. Och sedan dess har han arbetat sig in laget och trots sin ringa ålder varit konstant startspelare. Imponerande.

I början av sin HIF-karriär var Emil glad för att dela med sig av sina matbilder på Twitter. Och mer ofta än kanske normalt brukligt, var det makaroner och köttfärssås/köttbullar som uppvisades. Jag kommenterade det rätt ofta minns jag.
Och nu ska alltså Emil fortsätta sin karriär i makaronernas hemland, och i köttfärssåsens hemstad – Bologna!

Och allt jag har att säga är: Tack för ditt gästspel i HIF och buona fortuna Emil!

ymer13

Fredrik Ymer
HIF-supporter och gästbloggare
På twitter: @FredrikYmer

Läs också: Emil Krafth klar för Bologna

Tagged with →  
Share →

One Response to ”HIF tappar en offensiv kraft(h) i defensiven!”

  1. Jonathan skriver:

    Kommer minnas Krafth som den spelaren som ”känner efter” mest av alla dessa åren.

    Landgren har gjort det bättre än krafh detta året och blir kanon året ut.
    Kan säkert leverera i framtiden också om de kan komma överens om nytt kontrakt dvs.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *