HIF är inte ensamma om att åka ur en serie. På den övre delen av den lokala fotbollspyramiden har vi sett ÄFF åka ur superettan, Högaborg åka ur tvåan och Vejby och Klippan som trillade ner från trean – och så Hittarp som lämnade damernas division 1.

Eskilsminne åkte ur division 1 för ett år sedan och blev trea i division 2 i år och lyckades således inte ta steget upp direkt. Större påverkan på den lokala fotbollen har istället HIF:s degradering.
Martin Pringle är den första att beklaga att HIF åkte ur. Det var på Olympia som han på 1990-talet slog igenom och det är HIF som utgjorde språngbrädan till en fortsatt karriär i Portugal och England.

Idag är han alltså tränare i Eskilsminne och lider med HIF inte minst eftersom han också känner folk som jobbar inom klubben. Som tränare ser han också fler dimensioner som påverkar den lokala fotbollen i övrigt.
– Om man ser till den yppersta eliten känns det rent allmänt som vi är inne i en nedåtgående trend i skånefotbollen, om man bortser från Trelleborg och Malmö, säger Martin Pringle och pekar på effekterna:
– Att HIF, och till viss del ÄFF, åker ur gör att man inte längre drar till sig bra spelare hit i samma utsträckning. Det fanns en tid när det plötsligt kom hit landslagsspelare, men det är några år sedan nu. Då har vi och övriga klubbar längre ner kunnat suga upp spelare som hamnat utanför A-lagen i allsvenskan och superettan. Risken är att det inte blir så många spelare som spiller över till oss andra klubbar i samma takt längre, menar Pringle.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Läs också: Eskilsminne synar provspelare

Tagged with →  
Share →

One Response to HIF:s degradering får effekt på den lokala fotbollen

  1. […] Läs också: HIF:s degradering får effekt på den lokala fotbollen […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *