Förra veckan körde Hittarp över Råå i derbyt med 4-0. Idag handlade det om att fortsätta åka med vågen från den fantastiskt positiva höstsäsongen, bortsett från matchen mot Hässleholm för två veckor sedan. På andra sidan planhalvan stod Björn Hellbergs kära Laholm, på förhand ett poäng mer än oss i tabellen. Och det var inte bara det där försprånget som skulle försvinna, det fanns även revansch att utkräva efter att vi i förra mötet blivit överkörda med 3-0 och stått för en katastrofal insats. Med en tredjeplats inom räckhåll var det såklart många taggade gubbar i HIK.

Matchen inleddes i högt tempo. Vi tog genast kommandot och spelade ut mer och mer desto mer matchen led. Därför var det fullkomligt ologiskt, som så ofta i fotbollen, när 0-1 kommer som ett brev på posten efter en tilltrasslad situation där vi inte fick iväg bollen i eget straffområde efter en Laholmsfrispark. På returen kunde en Laholmsspelare raka in bollen i öppen kasse. Det dröjde dock inte speciellt länge innan kvitteringen kom. Undertecknad vek in från kanten, gick på avslut som målvakten tippade i stolpen. Returen letade sig ut ifrån straffområdet där jag återigen kunde snappa upp bollen, och med vänsterfoten lobba bollen över målvakten. Där mötte Hallberg upp bollen och stötte in den med högerfoten(!). Bara en sådan sak. Innan pausvilan skulle vi även hinna med att ta ledningen. Efter ett lång inkast á la Höganäs signerat Hana T snappade Koppen upp bollen i straffområden och kunde lagom retligt placera bollen bakom Laholmskeepern. Innan halvlek hann även vår keeper, Johan Jonsson, med att skada sig. Han kolliderade med en motståndare och såg suddigt på ena ögat. Därmed fick Marcus Werner göra sitt första framträdande för året. Han skötte sig fint, och lyckades hålla tätt bakåt.

Johan Jonsson åker på otäck smäll.

I halvlek snackade vi om att fortsätta köra på, då allt redan gick som på räls. Vi hann även med att diskutera Hackes tvångstanke att alltid använda yttersidan, likt Quaresma, istället för att ta hjälp av bredsidan. Lagom avslappnat, med andra ord. När domaren blåser igång andra halvlek tog vi återigen tackpinnen. Det dröjde inte alltför länge innan Koppen, vem annars liksom, skulle göra sitt andra för dagen. Frispelad av Hacke gjorde han inga misstag och placerade bollen utom räckhåll för målvakten. Därmed rycker den gode Kopfinger än mer i skytteligatoppen. Det målet var väl lite av spiken i kistan och vi kunde spela ut hela vårt register. Kvarten senare lägger John Andersson, som för dagen stod för en prickfri insats på det centrala mittfältet, en boll innanför ytter- och mittback till undertecknad, som vek inåt, spelade snett inåt bakåt där Hallberg mötte upp och dunkade bollen bakåt en chanslös och hjälplös målvakt. Utklassningen var ett faktum. Vi skulle även hinna med att göra ännu ett mål, när Hana T nickar in femman. En kanoninsats över nittio minuter där alla kämpar och sliter för varandra. Ibland är det enkelt att spela fotboll.

Tvåmålsskyttarna Hallberg och Kopfinger.

 

Matchfakta:

Hittarp-Laholm 5-1 (2-1)
0-1, 1-1 Hallberg, 2-1 Kopfinger, 3-1 Kopfinger, 4-1 Hallberg, 5-1 Hansson

Text: Jesper Johansson
Foto: Peter Werner

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Hittarp fortsätter blomstra på hösten

  1. Åskådare skriver:

    Vem var den unga målvakten som kom in för Hittarp?
    Lär man få se mer utav honom ?

  2. janne skriver:

    Enl ovan så heter han Marcus werner

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *