I eftermiddags gjorde Hittarp och IFK Trelleborg upp i en måstematch. Förutsättningarna var enkla på förhand. Vinnaren skulle fortsätta hänga på och jaga Österlen, medan förlorarens dröm om den åtråvärda kvalplatsen skulle dö helt. Det märktes i inledningen av matchen då det var tämligen avslaget och båda lagen väntade ut varandra. Det dröjde till precis innan halvlek innan matchens första mål kom. André ”Le Superkop” Kopfinger kunde ta vara på ett misstag i Trelleborgs försvar och rullade stensäkert in 1-0. Hittarp gick alltså till halvtidsvila helt rättvist med ledning.

FullSizeRender

Efter att domaren blåste igång andra halvleken dröjde det inte många minuter innan densamme, Le Superkop, oerhört vackert kunde rulla in 2-0 efter ett läckert förspel av födelsedagsgrisen Samuel Dalesjö. Just dessa två herrar var matchens huvudgestalter och belönades efteråt med såväl hamburgare och läsk som, häng med nu, speaker Martin Meltzers pappas hemmagjorda chokladbullar. I och med 2-0 tog Hittarp också över rejält, men Trelleborg ville inte ge sig. Man bytte in sylvasse Fisnik Shala som bara några minuter senare kunde reducera till 2-1. Det målet gav såklart Trelleborg luft under vingarna och man flyttade upp i positionerna vilket ledde till att Hittarp, med vassa omställningar, radade upp fina lägen. Dalesjö var glödhet på kanten och Kopfinger var som en kalv på grönbete. Bland annat har Hittarp en boll som, från min position, är inne med en halvmeter. Detta ser inte domaren och spänningen i matchen var enorm. I ärlighetens namn borde HIK gjort både 3 och 4-1 innan domaren till slut, efter 97 minuter, blåste av matchen.

Segern innebär kort och gott att det fortfarande finns en chans att Hittarp kniper kvalplatsen från Österlen. Men då vill det till att just Österlen tappar en del poäng i de två sista omgångarna.

FullSizeRender-1

Slutsiffrorna i måstematchen mellan Hittarp och IFK Trelleborg.

Just Österlen fick idag besök av Eket. I den bataljen skrevs slutsiffrorna till 4-1 och Hittarp fick alltså ingen hjälp av Eket som har det fortsatt tufft i botten av serien. Tröstmålade för Eket gjorde Rasmus Lennartsson. Nästa vecka tar man emot Olympic på hemmaplan.

***

Råå, som också kämpar på längre ner i tabellen, fick finbesök av serieledaren IFK Malmö. Där kunde förra HIF-spelaren, Mohamed Ramadan, göra 1-0 redan i den 13:e matchminuten. Det siffrorna stod sig matchen ut och Råå kan nog sikta in sig på att få kvala för att hålla sig kvar i divison 3 till nästa år.

jesper_johansson

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *