Det var ett derby som stod på agendan ikväll på San Siråå när hemmalaget Råå tog emot Hittarp. På förhand var det bara tre poäng mellan de båda lagen i den tighta tabellen. Förra mötet lagen emellan slutade 3-0 till Hittarp och det blev lite av samma visa den här kvällen.

Hemmalaget inledde klart bäst och var det hetaste lagen på hela banan. Man var både etta, tvåa och trea på alla bollarna och Hittarp hittade inte alls rätt i sitt spel. Första tjugo minuterna var det alltså Råå som skapade lägena i matchen och anfallsduon Trstena/Friedvall var glödheta. Men, lite ologiskt, så kom det ett mål på andra hållet i stället. Hallberg hittade Kopfinger som sköt och tvingade Johan Beike i Rååmålet att släppa retur. På returen höll ”Derbykungen” Peter Milata sig påpassligt framme och satte dit ettan. I och med målet fick även matchen en total vändning. Vi, Hittarp, åt oss in i matchen och tog över mer och mer. Vi gick till halvtidsvila med en 1-0-ledning, men var långt ifrån nöjda med vår prestation, som dock gick åt rätt håll framåt slutet av halvleken.

I andra halvlek var det däremot bara ett lag på banan. Vi fullkomligt pulveriserar Råå, och ingenting alls stämde för de ljusblå. 2-0 kom efter att Hallberg vackert lagt in en kirurgare mellan två Rååförsvarare och undertecknad satte dit bollen. Vi fortsatte skapa lägen och det var bara en tidsfråga innan det skulle rassla till ännu en gång. Det kom efter att Hallberg frispelat Kopfinger som behärskat trycker dit trean bredvid Johan Beike. Vi fortsatte äga matchen och rullade boll lugnt och sansat över hela banan. Dock var inte målfesten slut riktigt än, Mattias Karlsson nickade enkelt ner ett inlägg till Dag Björnberg som enkelt rullade dit fyran från ett fåtal meter. Överkörningen var ett faktum.

Vi gör en fantastisk insats och det är härligt att vara tillbaka på vinnarspåret
. Nu börjar det dra ihop sig och det är för oss bara att fortsätta jobba hårt. När alla huvudena är påslagna och viljan och attityden är där är vi oerhört svårstoppade. Det gäller att visa den varan varje vecka, så kan detta bli en härlig säsongsavslutning.

Värt att notera: Att capitano Felix Erlanson spelade från start på mittfältet idag. En oerhört viktig spelare för oss. Det var omöjligt att tro att han varit skadad hela säsongen.

Dagens utropstecken: Att Råå helt sonika valde att spela enbart Peter LeMarc-låtar på uppvärmningen.

Matchfakta:

Råå-Hittarp 0-4 (0-1)

0-1 Milata, 0-2 Johansson, 0-3 Kopfinger, 0-4 Björnberg

Jesper Johansson

Läs också: ”Hittarp blir tvåa i serien”

Se statistiken på div 3-spelarna i Coachen!

Hittarp gick om Råå i tabellen

Tagged with →  
Share →

5 Responses to Hittarp körde över Råå

 1. Otto kronberg skriver:

  Hade jag varit där 18,15 så hade det bara blivit Gasolin o då hade ni fått spö, Hittarp är Peter LeMarc Råå är lite hårdare ( men inte idag)

 2. HIK SUPPORT skriver:

  Hallberg var KUNG på planen idag inget snack om saken! B-)

 3. D skriver:

  Peter Milata, planens bästa spelare.

 4. Sviss skriver:

  Skönt att se Felix är tillbaks. Serien tabellen hade nog sett annorlunda ut om han varit med från början.

 5. Wilas skriver:

  Peter Le Marc?!?!
  Vem är ansvarig för detta illdåd? Jag gissar på Storken, han har alla Le Marcs vinylplattor i ett sidenetui på hedersplats hemma i bokhyllan.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *