hasslarp-hm-mastare

Förlängning och straffar fick skilja finallagen Hasslarp och Medina åt i herrturneringen. Sen kunde Hasslarpsspelarna jubla och lyfta bucklan.
– Vi vann mycket tack vare ett fantastiskt försvarsarbete. På 95 minuter intensiv fotboll släpper vi in två mål. Vi kör jättehårt man-man spel och det kräver verkligen skärpa och disciplin men det klarar vi fantastiskt bra. Fantastiskt målvaktspel av Arben Meholli speciellt i matchen mot Hittarp, en otrolig Durim Jashanica som verkligen förtjänar beröm för denna cupvinst. Han har varit en riktig generall dessa två dagar. Men i stora hela en imponerande laginsats, säger Faruk Abazi i Hasslarp.

Vad betyder segern för er?
– Det är klart att den betyder mycket. Man får inte glömma att vi är fortfarande ett division 6-lag. Oavsett hur bra man gör det så går man inte in och kör över ett division 2-lag.

Firandet, hur ser det ut?
– Ska jag vara ärlig så har vi inte diskuterat något om firande, men något kommer det bli, tro mig. Vi är Helsingborgs bästa inomhuslag, så det är klart att det ska firas.

Medina slog i semifinalen ut Högaborg medan Hasslarp vann mot fjolårsmästarna Hittarp i sin semi.

hittarps-ik-dam-hm

Även i damturneringen blev det rafflande värre när finalen skulle avgöras. Till slut blev det seger för Hittarps IK mot Eskilsminne efter förlängning och straffar.
– Alltid kul att vinna, konstaterar Mia Westerblad i Hittarp och fortsätter:
– Att avgörandet gick till straffar kanske gynnade oss mer. De hade mycket boll under spelet och vi kontrade mer. Sen har vi bra skyttar och en bra målvakt och det blev ju bra till slut.

Hittarp åkte ur division 1 i höstas. Därför känner Mia Westerblad att det var skönt att få vinna en titel.
– Efter denna säsongen så är ju alla vinster välkomna, oavsett om det sker utomhus eller inomhus. Det är ju kul att vinna och det blir en boost för allas självförtroende. Vi har ju satt igång arbetet inför nästa säsong och börjar tydligen med en vinst i HM. Så tillsammans är vi i laget på väg uppåt igen, säger hon.

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Läs allt om HM i Futsal här!

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Hittarp och Hasslarp bäst i Futsal

  1. Publik skriver:

    Imponerande Hasslarp! Kul att ni vågar satsa på futsal;) Fotboll skall spelas året runt!;)

  2. Öifare skriver:

    Man kan knappt tro att det är ett div6 lag, wooow vilka lirare Hasslarp har. Imponerande och nog rätvisst. Farok Abazi gör ett grymt jobb där ute med dessa killar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *