Höstsäsongens första match och det var på förhand ett riktigt styrkeprov som stod på agendan. Vi begav oss i bussarna för att gästa tabelltvåan Vinberg. Samma Vinberg som vi mötte i sista matchen innan sommaruppehållet och då föll med 2-1. Då blev vi väldigt imponerade av dem och deras passningsskickliga fotboll. Idag blev det andra bullar och vi gör vår klart bästa match för säsongen.

Efter bara två minuter rasslade det till i nätet bakom Vinbergsmålvakten för första gången. Martin Persson hittade Mattias Karlsson på huvudet efter en frispark och den sistnämnde behövde bara sätta dit skallen. Oerhört skönt att ta ledningen så pass tidigt, tänkte nog samtliga. Vi fick luft under vingarna och bara två minuter efter det första målet var det dags igen. Speedkulan Kopfinger jobbade upp en boll som nästan var på väg ut till inkast, snurrade upp sin back, och spelade snett inåt bakåt. Där står undertecknad välplacerad och sätter dit 2-0. Då har vi alltså spelat i fyra minuter. Ridå för Vinberg, med andra ord. 3-0 kom på frispark, Martin Persson smekte bollen över Vinbergsmuren, rakt upp i krysset, bakom en chanslös målvakt. Innan paus hann vi också göra 4-0, då jag frispelade Kopfinger som behärskat kunde sätta dit bollen.

I andra halvlek började Vinberg snäppet bättre och fick också utdelning efter drygt 50 minuter. Precis vad de behövde och det gav dem lite extra energi, såklart. Närmre än så kom de dock inte, och istället för ännu ett reduceringsmål lyckades vi göra ett till framåt. Återigen var det Kopfinger som höll sig framme och satte ”spiken i kistan”. Vinberg fick ett tröstmål och passade även på att missa en straff då Jonsson gjorde en grym räddning, och matchen slutade 5-2.

För dagen spelar vi precis så som vi ska göra, vilket självklart är lättare sagt än gjort. Vi pulvriserar Vinberg som inte har en chans över huvud taget. En bra start på höstsäsongen, med andra ord. Värt att nämna är att vi har flertalet chanser att göra slutsiffrorna ännu större, bland annat har Koppen två avslut i stolpen.

Matchfakta:

Vinberg-Hittarp 2-5 (0-4)
0-1, Mattias Karlsson, 0-2, Jesper Johansson, 0-3, Martin Persson, 0-4 André Kopfinger 1-4, 1-5, André Kopfinger, 2-5

Jesper Johansson

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *