Efter förra veckans minst sagt bistra derbynederlag mot Borstahusen var det en oerhört viktig match för oss idag. För motståndet stod Höör, som förra mötet oss emellan drog det längsta strået. Idag skulle det bli tvärtom, totalt tvärtom. Det var i ärlighetens namn bara ett lag på banan. Och Höör kunde varken visa prov på bra fotboll eller bra sportslighet.

Matchen inleddes i ett högt tempo av oss och vi tog genast tag i taktpinnen. Vi har lugn i vårt spel, många fina kombinationer över hela banan men kanske framförallt en helt annan inställning än förra veckan. Varenda en slet och krigade i varje närkamp vilket, såklart, gav resultat. Vi borde trots allt gjort både ett och två noll innan vi spräckte den där nollan. Då var det Hallberg som spelade fram till, tro det eller ej, André Kopfinger. Koppen gör mål på de flesta tänkbara sätt. Dagen till ära valde han att glidtackla in 1-0 och därmed kunde vi andas ut lite. Sen var det dags för Barista-Hacke, som imorse levererade kaffe i alla dess former till resterande medlemmarna i Frukostklubben, att presentera sig. Hacke är i ärlighetens namn en lite ovan målskytt men idag var det dags för honom att komma med i protokollet, två gånger om dessutom. Hans första, och vårt andra, för dagen kom efter att han blev frispelad och behärskat kunde rulla in bollen bakom en chanslös målvakt. I och med det målet kunde vi sedan spela ut i princip hela vårt register och visar prov på helt fantastisk fotboll emellanåt. Innan 3-0 skulle kom hann även, hur sinnessjukt det än låter, Jacob Gudiol med att klacka(!) fram Hallberg som rullade in bollen i mål. Dessvärre blev det bortdömt för offside. Offside eller ej, så stod hela Laröds IP still i några sekunder. Men sen så kom som sagt 3-0. Efter ett anfall helt enligt instruktionsboken dessutom. En boll från backlinjen ut mot Koppen som befann sig en bit från hörnflaggan, undertecknad tar en lång löpning varpå Koppen spelar bollen, jag tar med mig den in i banan, väggspelade med Hallberg precis vid straffområdet och spelade bollen snett bakåt där Hacke kunde raka in trean i öppen kasse. Klapp, klapp, klapp. Barista-Hacke kunde till och med blivit Hattrick-Hacke innan halvstidssignalen ljöd dagen till ära, men valde att bomba sitt absolut hårdaste istället för att raka in bollen. Hans egen förklaring till den missen var att ”han redan var på väg ut mot hörnflaggan för att ta av sig tröjan som målgest.”

Andra halvlek skulle komma att bli mållös. Vi gick ner oss ett par procent och var inte riktigt lika sylvassa som i första även om vi emellanåt visar prov på superbra fotboll. ”Le Super Kop”, som han kallas nere i Monaco, kunde punkterat matchen fullständigt. Men han kan ju inte göra mål på allt, i så fall hade han gjort 65 mål redan i år. Hur som helst vinner vi, tämligen enkelt, med 3-0 och tar tre viktiga poäng i slutskedet av säsongen. Vad som däremot inte var riktigt lika positivt var hur Höörs spelare uppträdde. En spelare blev vansinnig för att han inte fick en frispark med sig, varpå han sparkar bollen mot bollkalle och publik längs med sidan och är nära att träffa. Han själv tyckte det var ett kanonbeslut och kunde inte be den stackars lille grabben om ursäkt. Deras ena anfallare lyckades dra på sig två gula kort inom loppet av tre minuter efter att i sista situationen gjorde en riktig idiottackling på Niklas Svensson, där vi ska vara glada för att han inte bröt benet. Efter matchen kunde några ess dessutom inte tacka. Moget beteende, grabbar! Det är verkligen inte ett dugg synd att ni med största säkerhet komma att åka rakt ur serien.

Matchfakta:

Hittarp-Höör 3-0 (3-0) 
1-0 Kopfinger, 2-0 Håkansson, 3-0 Håkansson

 

Jesper Johansson

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *