Högaborg tog dagen till ära emot tabelltrean Lärje/Angered hemma på Harlyckan. Högaborg hittar vi något längre ned i tabellen, och man kommer från förra veckans derbynederlag mot HIF Akedemi. Innan dagens match bara två segrar i bagaget och säsongsinledningen har lämnat mer att önska. Nu åkte man alltså på ännu en förlust, och vill man upprepa fjolårets triumf att bli ”näst bäst i stan” är det nog hög tid att börja leverera.

Startelvan:

Jesper Birkfeldt
Samuel Akintoye – Johan Stolt (C) – Durim Osaj – Filip Saganowski
Jesper Larsson – Oskar Andersson – Markus Lindström – Boris Vidovic
Hesam Rajabeh-Fard – Jordan Larsson

Matchen inleddes oerhört fysiskt. Efter bara fem minuter kom det första spelavbrottet efter en hård smäll à la Johan Stolt skickat Lärjes anfallare i backen. Högaborg spelar fint och efter drygt tio minuter skapas den första riktiga farligheten. Samuel Akintoye väggspelar med Jordan Larsson och sätter en boll i djupled på Jesper Larsson, olyckligtvis hinner en försvarare emellan i sista sekund. Högaborg fortsätter trilla boll och har många fina kombinationer på ett och två tillslag. Däremot skapar man inga riktigt heta läge. På det centrala mittfältet kämpar och sliter Oskar Andersson och Markus Lindström. Det är just Lindström som imponerar mest i HBK i första halvlek. Framåt är Jordan enormt skicklig och bolltrygg. Högaborgs målvakt, Jesper Birkfeldt, räddar sitt lag efter knappt 35 minuter med en klassräddning efter en nick från mycket nära håll. Precis innan halvtid är Hesam nära att ge Högaborg ledningen med ett riktigt drömmål, helvolley liggandes i luften, men bollen letar sig precis utanför stolpen. I anfallet därpå får Lärje/Angered en hörna som förvaltas på bästa möjliga sätt och leder till 1-0. Helt ologiskt och orättvist sett till matchbilden. Därmed är ställningen i halvlek 0-1.

Lagom till att domaren blåste igång andra halvlek övergick det också från solsken till ösregn. Inte nog med att det började ösregna, Högaborg fick ännu en kalldusch bara fem minuter in i andra halvlek. Efter en fin soloprestation får den ena anfallaren i Lärje/Angered får en praktträff och bollen letar sig upp i nättaket bakom en chanslös Jesper Birkfeldt. Inte det man önskar att få direkt i andra halvlek när man jagar en kvittering. Efter 2-0-målet går Högaborg ner sig ganska rejält och det hängs med huvudena på många håll. Sedan äter man sig in i matchen igen och spelar stundtals ganska bra, men likt första halvlek skapar man inga riktigt heta målchanser. Oskar Andersson och Markus Lindström fortsätter stångas och kriga centralt och vinner en hel del bollar där.

Lärje/Angered är mer effektiva i sitt anfallsspel och har bland annat ett skott i stolpen i slutminuterna. Högaborg är lite uddlösa men spelar emellanåt riktigt bra fotboll. Idag åkte man alltså på ännu en förlust och efter matchen var det såklart besviket i Högaborgslägret, men man har inte på något sätt gett upp kampen.

– Spelmässigt gör vi en ganska jämn match med dem, och det är små detaljer som avgör. Vi släpper in ett mål precis innan halvlek, vilket såklart förändrar matchbilden. Deras 2-0-mål är riktigt snyggt och kommer dessvärre i inledningen av andra halvlek. Vi skapar lite halvlägen i andra, men inget hyperfarligt. En tuff inledning för oss, men som vi sa efter matchen är det bara att bita ihop och börja en ny träningsvecka på måndag. Vi har satt oss i skiten tillsammans och ska ta oss ur den tillsammans också, säger Högaborgs målvakt Jesper Birkfeldt till Alltid Fullsatt efter matchen.


Text: Jesper Johansson

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *