Dags för nytt derby och nu betyder poängen mer än någonsin. Arkivfoto: Viktor Malmberg

Dags för nytt derby och nu betyder poängen mer än någonsin. Ni som hänger med ser att det bilden har något år på nacken. Arkivfoto: Viktor Malmberg

Vinna eller försvinna. För Höganäs BK är derbyt hemma mot Eskilsminne på lördag eftermiddag en rejäl vattendelare.

Höganäs BK har fem poäng upp till Eskilsminne på kvalplats – men också lika många poäng ner till gängen runt kvalplatsen neråt.
Ni förstår att matchen mot Eskilsminne är viktig. Många önskar Höganässeger för i toppen strider sju lag till om avancemang förutom Höganäs. I den striden får vi räkna in även HIF Akademi som har en match mindre (som ska spelas mot just Eskilsminne).
– Det är klart att det är en viktig match och då är det så klart tillfredsställande att vi har i princip en skadefri trupp att välja ur. Det är bara Visar Nikqi som är skadad sedan tidigare, säger Jakob Augustsson, tränare i Höganäs BK.

Höganäs tränade på torsdagskvällen men tränare Augustsson har ytterligare ett dygn på sig att klura på startelvan.
Som vanligt har man scoutat motståndet och den här gången är det en speciell spelare man får ha koll på.
– Vi vet att Emil Åberg gör målen och det gäller att trigga igång våra spelare som ställs mot honom. Det handlar om att plocka bort honom så är en del vunnet.

När lagen möttes i våras vann Eskilsminne med 2-0 inför över 300 betalande på Västergård (där matcherna spelades då). Emil Åberg gjorde båda målen och nu – efter 18 omgångar – står han på 17 mål och ledningen i seriens skytteliga.

Höganäs BK har varit rätt så konsekventa i sitt spel och uppställning i år men tränaren flaggar för förändringar.
– Niklas Hansen är en sådan spelare som vi funderar över, om det blir mittfält eller ytterback i den här matchen. Annars är jag väl ganska klar över hur vi ställer upp.

Torbjörn Dencker
[email protected]

Läs också intervjun med Eskilsminnes målvakt här!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *