Jakob Augustsson är högt uppe på ett tak när telefonen ringer. Samtalet blir av förklarliga skäl kort, men en stund senare får vi veta det senaste i höganäslägret när november går över i december.
– Det är några pannor som måste lagas. Det blåste rätt bra här ute på landet. Vi kände hur det knakade så vi gick ner och la oss på nedervåningen, säger höganästränaren.
Stormen Gorm lämnar ingen oberörd. Apropå det så har det väl kanske inte stormat i Höganäs, däremot har det varit en hel del frågetecken kring spelarna i vinter. Ett rätades ut i går, fast inte åt det håll Jakob Augustsson hoppats på.
På måndagen kom nämligen beskedet att den skicklige finländske mittfältaren är klar som spelande tränare i division 6-laget Croatia nästa säsong.
– Jag skulle haft ett samtal med Fredrik Svanbäck på tisdagen, men jag kände väl någonstans att det kunde bli svårt att får honom att fortsätta här.
Truppen börjar falla på plats, men det återstår en del viktiga brickor att lägga i det rödblå pusslet. Kring BoIS-lånen målvakten Amr Kaddoura och anfallaren Robin Hofsö finns ännu inget nytt att meddela. Vad Alltid Fullsatt erfar är både BoIS och Eskilsminne intresserade av Hofsö, men samtidigt har anfallaren gjort något pass med IK Wormo i division 3! 
Bobby Alm Nilsson – som kom från FC Helsingör till Höganäs i somras – ser ut att lämna. Just nu tränar mittfältaren/mittbacken med Landskrona BoIS.
– Blir det inget med BoIS så tror jag att vi ligger bra till, kommenterar Augustsson. 
Höganäs har de senaste säsongerna haft ett väloljat mittlås i form av Visar Nikqi och Fredrik Lindgren. Höganäs kan bli av med båda mittbackarna på ett bräde. Enligt uppgift till Alltid Fullsatt tränar Visar Nikqi med Vejby på tisdagskvällen.
– Jag har inte fått något besked från Visar vad han vill. Vi hade ett snack i förra veckan och han skulle fundera. ”Linkan” (Fredrik Lindgren) har inte sagt definitivt nej, men jag räknar inte med honom om jag ska vara ärlig eftersom han ska bli pappa och han har det svårt tidsmässigt med jobbet, säger Augustsson.
 
Ali Dirawi kan snart betecknas som klar för Höganäs. Här hoppas Höganäs också mycket på BoIS-aren Cheikh Sarr.
Jakob Augustsson själv har varit på tapeten när det gäller ny BoIS-tränare och på upploppet har det stått mellan honom och Agim Sopi. Jakob vill själv inte kommentera ryktena för tillfället, men enligt vad Alltid Fullsatt erfar stannar Augustsson i Höganäs – och det skulle innebära att Sopi tar över i BoIS.
I lördags mötte förresten Höganäs IK Wormo. Tidigare provspelare fick ännu en chans att visa upp sig.
– Vi vann med 2-0, men det var ingen toppenprestation.
Wormospelaren Cyril King har för övrigt tränat med Höganäs, men i helgens match spelade han för sin klubb.
– Han har inte sett så tokig ut av det jag sett, han ska träna med oss på tisdag och torsdag också och spela i matchen mot Lödde på torsdag.
Lester Dewee är hemma i USA igen efter att ha tränat ett tag med Höganäs. Ny kontakt ska tas i januari.
Vad händer med ”guldklimpen” Erik Magnusson från Jonstorp då? Tja, bra i träning men blandade insatser i matcherna, är omdömet av tränaren. Han får ännu en chans i matchen på lördag.
En annan provspelare, Yasser Al Saadi, har också visat vad han kan, men tränar med division 1-laget Höllviken i veckan. 
På målvaktssidan pågår diskussioner och mycket handlar ju om Amr Kaddouras vara eller icke vara i klubben. Ytterst är det kanske Jonas Sandqvist i BoIS som avgör frågan. Stannar han så finns stor chans att Kaddoura fortsätter i Höganäs.
– Johan Johnsson tränar vidare och vi ska ha ett snack. Varken vi eller han själv har bestämt hur vi ska göra.
Simon Hammar Johnsson är en annan målvakt som också är ett frågetecken. Samtidigt har klubben tittat på Hugo Olsson (ÄFF) och Filiph Bodenäs (Eskilsminne).
– Hugo har sett bra ut när han varit hos oss och det gäller även Filiph. Ingen har gjort bort sig och Bodenäs tränar med oss även denna vecka.
Är någon av de två en potentiell förstamålvakt nästa år?
– Det kan det mycket väl vara. Det handlar om att få chansen och bygga upp ett självförtroende och att de känner att man satsar på honom, säger Augustsson.
Torbjörn Dencker
[email protected]
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *