Höganäs var under säsongen en toppkandidat men har på senare tid dalat. I dag säkrades kontraktet. Foto: K&A Bilden

Höganäs var under säsongen en toppkandidat men har på senare tid dalat. I dag säkrades kontraktet. Foto: K&A Bilden

Tre ovana backar fick hoppa in i viktiga mötet mot Högaborg. De lyckades hålla undan och se till att säkra kontraktet för Höganäs. 

Höganäs – Högaborg 3-1 (1-1)

För exakt ett år sedan spelade Fredrik Lindgren senaste matchen med Höganäs. Sen har det inte blivit mycket fotboll för mittbacken.
– Jag spelade faktiskt en match med Klippan i år och det är inget jag vill komma ihåg, för vi förlorade med 1-6. Sen blev det ingen fortsättning för de hade för hårda krav med träningar och så och det funkar inte som nybliven pappa och jobb, säger Fredrik Lindgren som fram till i fjol gjorde flera säsonger med Höganäs.

Fredrik "Linkan" Lindgren gjorde säsongens första match och gjorde det bra. Men nu blir det inte fler matcher, enligt honom själv. Foto: K&A Bilden

Fredrik ”Linkan” Lindgren gjorde säsongens första match och gjorde det bra. Men nu blir det inte fler matcher, enligt honom själv. Foto: Torbjörn Dencker

Att det blev comeback i dagens derby handlar om att han ställt upp som backup ifall något skulle hända de ordinarie backarna. Mot Högaborg saknades Mike Babier och Erik Widén som var avstängda och Niklas Hansen som blev knäskadad på träning i veckan. Sedan tidigare är Visar Nikqi skadad och Cheikh Sarr har lämnat laget.

Så med nio träningar i benen stod han där från start som mittback bredvid Markus Karlsson sin inte heller har någon vidare rutin som mittback. Dessutom fick Hugo Henfeld (egen produkt som gör en nysatsning) hoppa in som ytterback.
– Jakob (Augustsson) och Solo (Hammar) har varit snälla och låtit mig träna när jag kan. Men det här kändes som första och sista i år. Jag tog ut de sista krafterna.

Åska och blixtrar stoppade matchen tillfälligt med kvarten kvar. Foto: K&A Bilden

Åska och blixtrar stoppade matchen tillfälligt med kvarten kvar. Foto: K&A Bilden

Nästa år är Burim Nikqi tillbaka som tränare men det förändrar inte Lindgrens planer.
– Jag är tveksam till spel på den här nivån för jag har skavanker här och där och så är det tiden. Men definitivt på lägre nivå, för division 2 funkar inte.

Vad tyckte du om insatsen mot Högaborg?
– Det var mycket kamp och det kändes som det var viktigare för Högaborg att vinna. De var det bättre laget i första halvlek men det är inte alltid som det bästa laget vinner och jag tycker att vi rycker upp oss i andra, säger Lindgren.

Foto: K&A Bilden

Foto: K&A Bilden

Straff eller inte? Matchuret hade inte tickat värst länge förrän Matthias Holenstein blev fälld. Domaren förlitade sig dock på assisterande domaren som uppfattade det som filmning – och gult kort till höagborgsanfallaren.
– Assisterande är snabbt uppe med flaggan och visar att det inte är straff. Jag säger inte straff, säger Lindgren och ler.

Jakob Augustsson gör sin sista säsong som tränare i Höganäs och kunde andas ut efter derbysegern.
– Det är skönt att kontraktet är hemma och att kunna lämna ifrån sig ett division 2-lag till nästa år. Vi hade lite flyt i dag och det kunde stått 0-3 efter tio minuter med lite oflyt. Vi hade en helt ny backlinje och det syntes i början att det inte var samspelta. Vi hade pratat om att Holenstein inte skulle få gå i djupled och det var precis som hände i inledningen. Vi hade lite tur där och jobbade oss in i det även om det inte var något skönspel. Men i andra har vi hyfsad kontroll tack vare målen före och efter paus, säger Jakob Augustsson.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
[email protected]

Läs också: Högaborg i utsatt läge: ”Det är parodi”

Se läget i division 2 här!

Tagged with →  
Share →

One Response to Höganäs säkrade kontraktet i derbyt mot Högaborg

  1. […] Läs också: Höganäs säkrade kontraktet i derbyt […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *