I februari tidigare i år mötte Ali Dirawi Höganäs och svarade för Högaborgs mål. Nu ska anfallaren träna med Höganäs. Arkivfoto: Torbjörn Dencker

I februari tidigare i år mötte Ali Dirawi Höganäs och svarade för Högaborgs mål. Nu ska anfallaren träna med Höganäs. Arkivfoto: Torbjörn Dencker

Se här: Höganäs testar bland andra en före detta ÄFF-are, en högaborgare och så en guldklimp från division 6!

23-årige Lester Dewee kom från Marseilles akademi till Ängelholms FF sommaren 2011. På drygt tio månader blev det sex inhopp och ett mål i superettan. Inför 2013 skrev han på för Boden och så sent som i augusti i år presenterades han som nyförvärv i Asmundtorp.
Han har behållit kontakten med gamla ÄFF-kompisar som Kastriot Sogojeva och Mike Babier i Höganäs BK och nu stundar alltså gästspel.
– Jag spelade själv med honom i Ängelholm och minns hur snabb han var. Han har varit hemma i USA nu men vill komma igång och se var karriären kan ta honom igen. Det ska bli intressant att se vilken status han har och vilken form han håller. Han skulle varit här redan i går, men tåget blev inställt, säger Höganäs tränare Jakob Augustsson.

Lester Dewee är långt ifrån den enda som testas av division 2-klubben från Kullabygden. På torsdagsträningen får Augustsson en chans att titta närmare på Ali Dirawi (Högaborg), Yasser Al Saadi (HIF Akademi), Simon Fransson (Helsingborg Östra), Hugo Olsson (ÄFF), Sebastian Aranyos (Råå IF), Iman Mohabat Nia (Bosna) och Erik Magnusson (Jonstorp).
– Det är mycket fotboll i Ali Dirawi, sen finns det saker som ska till för att det ska stämma bättre både för honom och för lagkamraterna, det handlar ibland om att kunna spela lite enklare, säger Höganästränaren som exempel.
– Simon Fransson har spelat här innan och vi vill gärna titta på honom igen. Han kommer träna och kanske spela någon match också.

Det finns också guldklimpar i närområdet. Här hittar vi 25-årige Erik Magnusson, som tryckte in 19 mål för Jonstorp (som sprang hem division 6 nordvästra i år).
– Det är vår sportchef Mikael Roslund som tipsat om honom. Erik har spelat i division sex två säsonger. Han tränade med oss i går och han påminde lite om Johan Blomberg (AIK, Halmstad, ÄFF) både fotbolls- och rörelsemässigt. Han har en fin blick och är kvick i steget och kan användas som anfallare eller ytter. Vi får se vad det ger.

På tisdagskvällen tränade Klippans Tommy Filipovic med Höganäs, men någon mer träning blir det inte. Spelaren själv tyckte inte att han passade in (läs mer här).
– Vill inte spelare vara här så vill vi inte att spelaren är här, säger Jakob Augustsson.

Torbjörn Dencker
[email protected]

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *