Det slog ner som en bomb när Robertino Kljajic presenterades som ny spelare för allsvenska Östers IF under eftermiddagen. Robertino spelade den senaste säsongen för Höganäs BK men klubben deklarerade tidigt i höstas att man ville satsa på andra målvakter och samtidigt så påpekade Robban att han ville högre upp och nu efter en månads provspel har Robertino alltså fått kontrakt med de allsvenska nykomlingarna.

– Jag kommer precis ut ifrån första riktiga träningspasset häruppe, jag har ju provtränat här en månad typ men idag skrev vi på papperen, det känns fantastiskt bra, hälsar Robertino via en knastrig telefonlinje ifrån Växjö.

Att det blev Östers IF i allsvenskan som blev nästa klubbadress kom kanske som en chock för vissa men inte för Robban själv.

– Jag har alltid trott på mig själv och aldrig tvekat om att jag håller på den här nivån. Nu har jag fått ett bra kvitto på att jag haft rätt och samtidigt så har all träning nu äntligen gett utdelning, fortsätter Kljajic.

Att steget ifrån division 3 till Allsvenskan är stort är ganska självklart och det är dessutom en klassisk och anrik klubb som Östers IF som Robertino nu hamnat i.

– Mitt mål har alltid varit att kunna spela fotboll på heltid i en allsvensk klubb, nu är jag där. Dessutom i en förening där man storsatsar och allting är väldigt proffsigt. Här finns alla förutsättningar man som fotbollspelare behöver och samtidigt massor av möjligheter, sammanfattar Robertino sina intryck av Östers IF så här långt.

Kontraktet som signerades idag sträcker sig i första hand fram till sommaren och sedan får man se vad som händer, för Robertinos del är målsättningen självklar.

– Det är bara att ta tillvara på tiden och njuta, samtidigt så finns det inget annat än en full satsning som gäller. Jag går all-in här och har inget att förlora, avslutar Robertino och försvinner in i omklädningsrummet till sina nya lagkamrater.

 

Niklas Hermansson

 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *