Slutspelet är här, idag (söndag 15.30 New York-tid) spelar vi vår första match i dubbelmötet mot Houston på bortaplan. Ett Houston som vi i den näst sista matchen för säsongen besegrade med 3-0. Dock ska man inte titta sig blind på gamla resultat. Det är en ny match och nu i ett mer nervkittlande format. Vår första match i slutspelet är en konferenssemifinal. Vilket i det stora slutspelet innebär kvartsfinal. Mötena är dubbelmöte med antal gjorda mål som räknas.

Vi börjar som sagt på bortaplan och som supporter shield vinnare får vi avsluta med hemmafavör, den matchen spelas på onsdag. Houston som slutade fyra i ligan slog ut Montreal i sin extrachans med 3-0 vilket är imponerande. Trots våra tidigare bra resultat mot dem kan vi definitivt inte slå oss för bröstet. Jobbet, passionen och vinnarmentaliteten måste vara där till hundra procent, det finns inga lätta matcher när marginalerna är så här små som i ett slutspel. Houston är ett erkänt starkt slutspelslag och gick hela vägen till final förra året där de fick ge sig mot LA Galaxy.
Förra året fick vi på ett väldigt snöpligt sätt se oss slagna av DC United i första omgången. I år hoppas vi på att gå längre. Mycket längre.
Markus Holgersson tog SM-guld, supercupen och guld i svenska cupen med HIF och har debuterat i landslaget innan han tog steget över till stjärnspäckade New York Red Bulls. Han bloggar om livet som proffs och New Yorker här på Alltid Fullsatt.

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *