Holgersson (underbara) resa fortsätter. Efter säsongen lämnar han Cypern och Anorthosis Famagusta för spel i danska Ålborg. Foto: Privat

Holgersson (underbara) resa fortsätter. Efter säsongen lämnar han Cypern och Anorthosis Famagusta för spel i danska Ålborg. Foto: Privat

På lördag fyller han 31 år men redan i dag kom presenten: Markus Holgersson är klar för Aalborg Boldspilklub i Danmark där han återförenas med HIF-kompisen Rasmus Jönsson.

Grattis!
– Tack, det känns väldigt bra att ha fått klart för kommande säsong redan nu. Dels att en så anrik och professionell klubb visar intresse, dels för avslutningen här nere på Cypern. Jag behöver inte oroa mig för transferfönstret utan kan fullt fokusera på Anorthosis, där vi nu jagar en av europaplatserna i ligan, säger mittbacken till Alltid Fullsatt.

Hur infann sig intresset?
– Allan Gaarde, sportchefen i AaB, tog kontakt. Vi hade ett långt och bra samtal där de berättade om klubben, förutsättningarna, organisationen och målbilden. Dessutom beskrev Allan den kravbild de har på mig eller den spelare som de sökte. De har gjort en grundlig research och är tidigt ute vilket jag anser som väldigt professionellt och visar på att de har en plan för framtiden.

Markus Holgersson fyller 31 år på lördag. Ålborg kan bli sista utlandsäventyret innan han eventuellt är tillbaka i Helsingborg.

Markus Holgersson fyller 31 år på lördag. Ålborg kan bli sista utlandsäventyret innan han eventuellt är tillbaka i Helsingborg.

Markus Holgersson har förstås stenkoll på klubben och laget han kommer till. Kompisen från HIF-tiden Rasmus Jönsson spelar där (spelade som högermittfältare från start i senaste matchen).
– AaB är en klubb som jag känner till, där har varit en hel del svenskar genom åren och som dessutom har anknytning till HIF. Rade Prica, Mathias Lindström och nu spelar Rasmus Jönsson där. Därför har jag faktiskt sett några matcher redan innan det blev aktuellt.

Holgersson berättar också att Ålborg mötte Apoel från Cypern i Champions League-kval för 1,5 år sedan och att Ålborg vann dubbeln i Danmark 2013/14 med Rasmus i laget.
– Den danska ligan har alltid varit intressant att följa. När man var yngre mötte vi ofta danska lag och med HIF har det blivit många försäsongsmatcher mot danska lag. Många svenska spelare har varit på andra sidan Sundet och därför har den danska ligan varit intressant att följa genom åren.

Ålborgs sportchef Allan Gaarde sa så här när nyheten blev officiell:
– Markus Holgersson är en stark försvarare som burit kaptenens armbindel i de flesta av sina klubbar, vilket tyder på karaktär och goda ledaregenskaper. Vi har under en längre tid arbetat med att avsluta affären med Markus Holgersson och vi är mycket glada över att han har valt AaB som sin nya klubb, säger sportchefen.

Markus Holgersson kom från ÄFF till HIF 2009. Efter SM-guldet 2011 skrev han på för New York RedBulls och efter två säsonger kom han till Wigan i England. Karriären i Championship blev dock kortvarig och samma år var han tillbaka i HIF några omgångar innan det blev klart med Anorthosis Famagusta på Cypern.

Nästa resa i fotbollens tjänst går alltså till den jylländska pärlan Ålborg. I söndags vann Rasmus Jönssons lag borta mot Hobro med 2-0. Laget ligger tvåa i Superligan, sju poäng efter FC Köpenhamn och två poäng före Sönderjyske på tredje plats.

I augusti 2014 gjorde Markus Holgersson temporär comeback i HIF. Arkivfoto: Viktor Malmberg

I augusti 2014 gjorde Markus Holgersson temporär comeback i HIF. Arkivfoto: Viktor Malmberg

Men det är jämnt i toppen och det är bara tre poäng ner till tabellfemman Bröndby. Laget har gjort flest mål i serien men har samtidigt släppt in mycket bakåt (bara fyra lag har släppt in fler mål).
I går kväll blev det för övrigt förlust mot AGF med 0-2 i den första av två matcher i semifinalen i danska cupen.

Hur ser det ut fram till sommaren?
– Framtiden är osäker för många spelare som går i transfertankar, vilket spelar in och sätter press på att prestera. Därför är jag väldigt glad att AaB är ute i god tid och att allt gick snabbt och smidigt. Nu är det fortsatt fullt fokus på Anorthosis.

Hur har det gått tycker du?
– Vi startade säsongen väldigt bra och var med i absoluta toppen fram till jul. Därefter har det varit en turbulent tid. Vi som grupp har känts mentalt trötta. Men nu börjar vi se målet igen, vi har bra fart på träningarna och försöker som lag få upp självförtroendet, säger Holgersson och avslutar:
– Avslutningen med Anorthosis är väldigt viktig. Vi är en klubb med lång tradition och en stark historik. Klubben ska komma ut i Europa varje år och visa sig på den stora scenen. Det är det vi jobbar stenhårt för att lyckas med.

Holgersson kan få spela i Europa ändå, oavsett hur det går. Ålborg ligger som sagt på andra plats och europaspel väntar runt hörnet.

torbjorn_dencker

Torbjörn Dencker
info@alltidfullsatt.se

Läs mer om Markus Holgersson här!

Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *