Turen har kommit till Markus Holgersson som är hemma på semester efter en höst i cypriotiska Anorthosis Famagusta. På topp 5-listan över 2014 års topphändelser sorterar Olympia, Harlyckan och Wembley in.

1. Olympia
En vacker dag i början av augusti fick jag så äran att spela inför Olympias trogna och härliga publik igen och springa ut på Sveriges absolut bästa gräsmatta. Med en hängande magsjuka som släppt över natten, som mittfältsdynamo ihop med en islänning, ett gult (Peter Larsson) kort och ett rungande vänster skott i stolpen lämnade Olympia ett avtryck på mig som alltid kommer finnas kvar. Nu ska arena byggas om vilket jag ser som mycket positivt och en som kan hjälpa HIF upp på den positiva vägen igen.

Min sista match på Olympia i 2014-års skick var mot Elfsborg. En match där vi i första halvlek fullständigt utmanövrerade dem och kunde haft ytterligare några mål på kontot. Matchen var en höjdare, återigen fick HIF visa att vi verkligen kan spela fin och vägvinnande fotboll.

Vad som gör Olympia så speciellt är närheten till publiken. Västras gnäll, östras familjepublik och de hängivna, trogna, sjungande fansen på södra och östras ena hörn. Stort tack för all den värme och stöttning som ni ger laget. När arenan är fullsatt blir det en elektrisk stämning, men även när det är 5000 åskådare som en semifinal i svenska cupen 2011 mot Elfsborg. Kärnans trogna supportrar eldade upp en underbar stämning som trots bärgat SM-Guld och festande dagarna före tog oss till en ny cup-final.

Jag har väldigt fina minnen från Olympia, där många vinster har bärgats och medaljer samlats på hög från åren 2010-2011. Men nu ser vi framåt.

Holgers topplista3

2. Wembley
Fick besöka klassisk mark och Wembley stadium utanför London. En mäktig arena där vi spelade FA-Cup semifinal med Wigan mot Arsenal inför nästintill fullsatta läktare. Tyvärr blev det förlust på straffar. Kim Källström smällde bl.a. dit en för Arsenal. Efter matchen var det just hans tröja som jag bytte till mig bland alla de andra stjärnornas tröjor.

3. Etihad
Manchester City-Wigan Fa-Cup kvartsfinal. Förspelet till matchen minns jag med förbannande känslor. Två dagar innan matchen hade tränaren mig som startman och detta skulle bli min chans att ta mig in i laget. Över natten sov han på saken och ändrade sig. Istället flyttade tränaren ner en ”rutinerad” mittfältare. Själva matchen sågs därmed från bänken och jag kan inte orda något om att tränaren gjorde fel eftersom vi vann med 2-1. Stämningen var fantastisk på ett fullsatt Etihad med ca 7000 jublande Wigan fans. Tajmingen var perfekt, min far hade kommit över till Manchester och fick uppleva denna match.

Holgers topplista2

4. Harlyckan
Harlyckans eminenta vaktmästare. Under min sejour i Sverige från slutet av maj till slutet av augusti höll jag igång väldigt hårt. Först på egen hand och sedan med HIF. Jag bodde dessa tre månader i området Eskilsminne och på så vis blev Harlyckan min basstation för min fotbollsträning. Hit kom jag med vänner eller med min lillebror i släptåg. Alltid möttes jag/vi av positiva och glada miner samt en väldigt spelduglig gräsplan. Harlyckan och dess skötare är guld-värda för väldigt många barn, ungdomar och vuxna.

Holgers topplista

5. Tysklands VM i Brasilien
Jag hade dem som vinnare och på så vis följde dem extra noga. Den stabilitet i defensiven, flexibilitet och förmåga att kunna spela olika sorters anfallsspel gav utslag och ett välförtjänt VM-Guld bärgades. Neuer som libero, Hummels som mittbacksgeneral, Lahm som defensiv mittfältsstrateg, Kroos som kreativ, bolltempostark matchöppnare till en evigt springande och störandes muller på topp, där klose kunde raka in ett fantastiskt vm-mål-rekord.

markus_holgersson

 

 

Markus Holgersson
info@alltidfullsatt.se

Se övriga bloggares listor här!

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *