Det trodde man inte. Ikväll runt klockan 20:48 har en 1/6-del av årets allsvenska serie spelats, och HIF kan ligga på en delad förstaplats! Men först ska den tuffa bortamatchen mot IFK Göteborg spelas så klart…

Det är bara lite drygt en och en halv månad sedan HIF mötte IFK Göteborg i Svenska Cupen. Då kändes det på förhand som att HIF hade en rimlig, för att inte säga stor, chans att slå ut kamraterna från Göteborg. Och det utefter hur försäsongen och övriga cupmatcher sett ut. Men HIF (och vi supportrar) fick lite av en ”rude awakening”. HIF blev totalt utspelade och handen på det rödblå hjärtat, förlustsiffrorna 0-2 kunde varit långt större.

Mycket är sig dock likt inför kvällens match. HIF har gått oväntat bra, trots lite knacklig inledning med två raka 0-0 matcher, har det sedan blivit två säkra vinster.
Och i dag tror vi (jag) återigen att det är möjligt att rubba det gamla storlaget från Göteborg. Idag känns det inte som en helt omöjlig uppgift.

Som sagt, precis samma känsla hade man den 14:e mars. Vi vet bättre än så nu. Man ska inte låta framgång förblinda. Bättre att hålla fötterna på marken och vara ödmjuk inför uppgiften. Det kommer bli svårt. Det kommer bli en tuff match. Men chansen finns…

***

Jag är lite ambivalent efter förra matchen. Var HIF verkligen så bra? Var IFK Norrköping så underlägsna som spelet visade? Eller var det en kombination?

Det är lätt att förblinda sig.

***

IFK Göteborg har inlett med att vinna hemma mot Åtvidaberg med 1-0. Inget imponerande resultat, med tanke på hur Åtvidaberg sett ut ut.
IFK Göteborg vann sedan med 2-0 borta mot Örebro. Inget imponerande resultat, med tanke på hur Örebro sett ut.
IFK Göteborg förlorade hemma med 1-0 mot Malmö FF. Svårbedömt, eftersom Malmö inte (trots obesegrade) inlett så dominat som man på förhand trodde.
IFK Göteborg vann senast med 2-1 borta (?) mot Häcken. Inget imponerande resultat, med tanke på att Häcken inte imponerar.

Kontentan; IFK Göteborg har inte imponerat.

Men…det är lätt att förblinda sig.

***

De rapporter jag tog del utav efter gårdagens träning, sade att HIF kunde tänkas ställa upp i en lite mer defensiv siffer-uppställning än tidigare. Jag tror inte det.
Jag tror inte HIF behöver ”förstärka” defensiven. Den har fungerat i det närmaste klockrent hitintills. Dock behöver man sätta offensiven lite bättre, och det är där jag tror nyckeln inför kvällens match finns.
Var ska Ajdarevic spela? Det finns mycket mer att önska och mycket mer, förhoppningsvis, att klämma fram ur honom. I en ren anfallsposition känns det som att han trampar vatten, spelar ängsligt och inte bidrar i den utsträckningen som förväntas. Jag vill se honom på vänsterkanten på mittfältet. Vi får se var manager Larsson väljer placera honom ikväll. Men vi är nog överens om att vi kan kräva mer utav belgien-lånet, eller hur?

***

Tre matcher ska spelas denna vecka. Ikväll borta mot IFK Göteborg, sedan hemma på torsdag mot nykomlingen GIF Sundsvall och avslutningsvis; bortamatch på söndag mot Malmö FF. En klart intressant vecka.

Lite av en vattendelare faktiskt, eller tabell-delare kanske låter bättre.

Men vi ska inte gå händelserna i förväg.

Ikväll stundar en tuff match, en match, som vid vinst, kan ge HIF chans att placera sig i den absoluta toppen. Vi hoppas på den chansen. Eller hur?

ymer13

 

 

 

 

 

 

 

Fredrik Ymer
HIF-supporter och krönikör
På twitter: @FredrikYmer

Läs också:

HIF jagar tredje segern

Fredagsintervjun: Jörgen Lennartsson 

Tabell och spelprogram

Tagged with →  
Share →

One Response to Inför kvällens match: ”Chans till delad ledning”

  1. Fredrik Forever Red & Blue skriver:

    Absolut det gör man alltid, men på förhand låter oavgjort inte fel – jag tror som du är inne på att ofta är det en kombination av båda lagens kunnande (eller icke-kunnande) som avgör hur matcher slutar, och det skiftar ordentligt vilket gör att den g:a devisen ”alla-slår-alla-i-allsvenskan” fortfarande gäller – bara tänk på MFF mot FFF där man visserligen var totalt överlägsna i avslut men kvitterade först med ca 10 min kvar…

    Ang. Astrits position så var han i mina ögon innan Henrik sa att han är en anfallare, en typisk mittfälts-kreativ-lirare så tror han gör mer nytta på Bojanic plats – och med Dahlberg tillbaka nästa vecka (hoppas vi) så finns det mer folk att välja på topp också. Jag tycker Henrik ska köra vidare på Jordan/Robin som funkat bra, och så kan Astrit slåss med Bojanic om vem som är i bäst dagsform för ha den kreativa mittfältsrollen…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *