Med fågelkvitter som överröstar det mesta och i gassande sol intar jag i skrivande stund frukosten på den gemensamma innergården ett par hundra meter ifrån morgondagens fotbollsscen. Om lördagen kan starta på samma sätt hade det ju varit lysande, men oavsett väder så kommer jag vakna upp med ett stort leende på läpparna – Äntligen är det dags för derby!

I snöslask och på svettiga gym spenderas den tråkiga men ack så viktiga försäsongen. För att ta sig igenom den behövs en ordentlig morot. Jag kan ärligt säga att jag varken hade Växjö eller Asarum i tankarna då fingrarna höll på att förfrysa under ett av alla Meihempass i ett kallt snöigt februari. Istället såg jag ett hungrigt Hittarp och ett självsäkert Eskilsminne framför mig. Det är de här matcherna som gör att vi orkar lite till och att försäsongen inte känns så oändligt lång. Känslan inför ett derby går nästan inte att beskriva, den måste helt enkelt upplevas.

För vår del i Stattena är det här alltså första derbymatchen för säsongen. Hittarp däremot har redan klarat av en och det med bravur där de bortaslog Eskilsminne med hela 3-0. Jag själv passade på att kolla in våra kommande motståndare i den matchen och där sågs ett tydligt hjärta i Hittarp, vilket de själva nog också vill framhäva är deras främsta styrka.
Dock fick Hittarp värsta tänkbara start på den här säsongen med 0 poäng efter 4 matcher och en allt annat än en smickrande 2-16 -målskillnad. Sedan vände allt och deras farliga anfallspar Karlsson-Westerblad började producera. Fullpott i de senaste matcherna och med en målskillnad som nästintill är helt omvänd, 16-1. Vi får helt klart se upp i egen box.

För oss i Stattena syns fortfarande en härlig nolla i förlustkolumnen som planeras att vara intakt även efter morgondagens match. I de två senaste matcherna har kvaliteten dalat lite i vårt spel. Mest av allt tror jag att det handlar om en liten urladdning efter vårt tidigare tuffa program. Att ladda upp inför matcher mot Bromölla och Karlskrona är betydligt svårare än att ladda upp till en vårssäsongsavslutning mot lokalkonkurenterna Hittarp och Eskilsminne. Jag lovar att det kommer vara ett riktigt taggat Stattena som springer ut på olympiafältet imorgon eftermiddag.

Stattena IF – Hittarps IK
Lördag 14.00
Olympiafältet plan 5

 Vill ni se mer av som händer i Stattenalägret, följ vårt instagramkonto: stattenaifdam. Veckans chef över kontot är kapten Norstedt.

 

emma_ernst

 

 

Emma Ernst
info@alltidfullsatt.se

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *