Småklubbsfotbollens oändliga försäsong rullar vidare och för vårt gäng, HelsingborgÖstraIF, har vi lirat ännu en träningsmatch mot Högaborgs unga, talangfulla strax-utanför-startelvan-grabbar. Det blev torsk med 3-2 men sammantaget en värdefull erfarenhet för mig och förhoppningsvis även spelarna. Högaborg var inledningsvis rappare i både tanke och utförande precis som väntat. De skapade en flock chanser och 3-0 kändes tråkigt men på intet vis orättvist. Jens Winberg, som förövrigt imponerar på mig både som spelare och människa, reducerade efter fast situation och vi fick lite luft under vingarna. Vi lyckades reducera till 2-3 i andra halvlek efter läcker djupledsmacka av Muzzi till Fady som iskallt lobbar över målvakten.. Läckert mål… Å trots mängder av skapade målchanser lyckades vi inte kvittera. I övrigt var det jävligt roligt å se Muzafarjon Ahunov å hans inhopp i andra halvlek.

Vårt försvarsspel var rörigare än föregående match medan vårt anfallsspel var lite bättre. Viktigt att värdera när vi ska spela framåt och när vi ska skapa possession på offensiv halva. Vi har en bit kvar till dit vi vill vara men jag upplever att tiden är på vår sida, poängmatcherna startar 8 april… 1 månad kvar…

Att vara ledare i Helsingborg Östra är häftigt tycker jag. Vårt lag speglar vårt gemensamma samhälle med lagmedlemmar med ursprung för hela (läs nästan) världen. Som ledare är det häftigt utvecklande att försöka göra varje spelare bättre när utgångspunkterna skiljer sig beroende på var och hur spelare har blivit fostrade. Jag försöker alltid vara ärlig som ledare, jag försöker vara rak och jag försöker vara tydlig med vad jag vill spelare ska utföra.
regnbågeJag försöker skapa riktlinjer som spelarna ska förhålla sig till samtidigt som jag hoppas jag klarar av att ge stor frihet inom ramarna för varje individ att blomma i form av kreativitet, glädje och laglojalitet, jag lyckas inte alltid såklart men jag kommer aldrig vika ifrån ambitionen. Min rakhet sätter mig ibland i klistret då säkert spelare kan uppleva mig som elak (ursäkta på förhand) när jag uttrycker mig plumpt, utan finess å taktkänsla. Min iver och vilja att vinna gör mig sämre som ledare emellanåt. Jag är medveten och jobbar på det.

I ett tuffare samhälle där vi har mängder av spännande utmaningar framför oss har vi i Helsingborg Östra IF valt att ”Take a stand” för vad vi tycker är viktigt. Vi kommer under 2016 spela med en regnbågsfärgad Kaptensbindel och regnbågsfärgade hörnflaggor på vår hemmaplan Medevi i Påarp. Vi vill göra detta för att visa omvärlden att människors lika värde är självklart för oss. Vi vill förmedla tolerans och respekt, vi vill säga att det spelar ingen roll var du är ifrån, vem du tycker om eller vem du tror på. Vi vill säga att våra gemensamma regler gäller alla. För mig är det enkelt… Uppför dig, behandla andra såsom du själv vill bli behandlad. Regnbågsbindeln blir vår symbolhandling som jag hoppas ska prägla vårt uppförande mot varandra och våra medmänniskor.

Utan att bli politisk, då detta är en fotbollssajt och jag tycker verkligen att det ska hållas isär, vill jag bara nämna att under 2015 flydde ungefär 1 miljon människor ifrån vidriga förhållande till Europa. Europa har ungefär 500 miljoner människor inom EU.. Borde vi inte klara av att hjälpa 2promille av vår totala population? Sen har jag inte lösningen på hur vi konkret kan hjälpa människor bäst men utgångspunkten som HelsingborgÖstra:s regnbågsbindel representerar tycker jag e schysst. Människors lika värde.

ingemar_queckfeldt

// IngemarQ
På Twitter @ingemarQ
Instagram @ingemarq

Tagged with →  
Share →

2 Responses to Ingemar Queckfeldt: ”Människors lika värde”

  1. Sven-Åke Tilly skriver:

    Lycka till på Helsingborgs ostkant.
    FC Rosengård har lyckats få UEFA med på att ha regnbågsflaggan på matchstället.

  2. BoB skriver:

    Det bästa och mest brilljanta inlägg som publicerats på Alltid Fullsatt. Bra tänkt. Dags att bygga en ny fotbollskultur i Sverige. Sverige ligger i ett bottenträsk i Europa, rent kultur och värderingsmässigt. I Sverige styrs fotbollen av de som hade fler liggande streck än ettor i sina grundskolebetyg, och fotbollssverige är stolt över denna matchokultur. Inte undra på att Sverige sjunkit så lågt som vi gjort i FIFAs ranking under de senaste årtionden. Framtiden tillhör uppenbart Medevis hjältar, Helsingborg Östra och Ingemar Q & Company. Lycka till.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *