Markus Tilly kunde ha tränat Ramlösa Södra FF eller Höganäs BK nästa säsong. Anbud har inte saknats. När LdB Malmös nye huvudtränare Jonas Eidevall hörde av sig var det dock inget snack (läs mer här).

Foto: Tipselit.se

– Av klubbarna som var aktuella var Höganäs närmast. Men när Jonas hörde av sig var valet enkelt. Vi har jobbat ihop inom Skånes FF och när vi träffades så gav det sig själv.

Vad blir den stora skillnaden för dig, att nu träna ett av landets bästa damlag?
– Skillnaden är väl våra höga resultatmål, vilket är en liten skillnad mot att ”bara” utbilda spelare. Men gör man ett bra jobb med att utbilda spelare så kommer också resultaten. Men lite mer fokus på att göra resultat i matcher såklart. Vilket avspeglar sig på planeringen av träningarna.

Vad blir din roll mer exakt?
– Jag kommer att vara assisterande tränare till Jonas, men också jobba med tjejerna som tillhör LdB Malmö och som går på fotbollsgymnasiet. Beroende på säsong och belastning så kommer jag att jobba mer eller mindre med dem. Under tävlingssäsong så blir det mindre på gymnasiet.

Vad innebär det praktiskt för en ängelholmare att jobba i Malmö?
– Jag trivs bra i Ängelholm och ska försöka pendla men visar det sig att det inte fungerar så får ju flyttlasset gå.

Vad blir svaret om någon frågar hur du är som tränare?
– Engagerad, analytisk och hyfsat bra på att få alla att dra åt samma håll.

Är det så andra också uppfattar dig tror du?
– Det tror jag, lite för engagerad ibland kanske… Hoppas att spelare uppfattar mig som att jag bryr mig och vill hjälpa dem i sin utveckling.

Vad blir den största utmaningen för dig och för laget nu?
– En av de största utmaningarna är så klart kvartsfinalen i UWCL borta mot Lyon i mars. Samtidigt som det är en tuff match så är det så klart en riktigt stor motivationsfaktor under försäsongen att ha den matchen att se fram emot. En annan utmaning är ju att landslaget satsar stort inför sommarens hemmamästerskap, vilket innebär att många spelare är borta under en viktig förberedelsetid. Men vi får se det som att de får en bra träning/matchning i den miljön också. Revansch för guldmissen är så klart en annan utmaning som vi gärna tar inför kommande säsong.

Marcus tränarkarriär:
Ängelholms FF U21 2008-2011
Ängelholms FF ass.A-lag 2009-2011
Klippans FF A 2006
Strövelstorps ass.A-lag 2005
Ängelholms FF U18 2004
Ängelholms FF P88 1999-2003
ass.förbundskapten P93 2010-2011
DFK Distriktsförbundskapten Skåne P98 2012

Torbjörn Dencker
redaktionen@alltidfullsatt.se 

Tagged with →  
Share →

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *